More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2024Δυο μικροί ιππότες, του Μπγιορν Ρόρβικ

    Δυο μικροί ιππότες, του Μπγιορν Ρόρβικ

    DyoMikroiIppotes cover

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Κάνε πάντα αυτό που φοβάσαι να κάνεις.
    Ralph Waldo Emerson

    Ο διακεκριμένος και πολυγραφότατος Μπγιορν Ρόρβικ σε μια ιστορία ιπποσύνης, θάρρους και φιλίας!

    Περί τίνος πρόκειται

    Ένα ανατρεπτικό παραμύθι, μια αστεία περιπέτεια με ήρωες δύο ιππότες και μια χαμένη πριγκίπισσα από τον Bjørn F. Rørvik.

    Περί τίνος πρόκειται

    Στο κάστρο των ιπποτών η πριγκίπισσα εξαφανίζεται. Συναγερμός! φωνάζει ο βασιλιάς. Ιππότες, ελάτε εδώ! Χάθηκε η πριγκίπισσα. Φοβάμαι ότι την πήρε ο δράκος. Όλοι οι ιππότες, όμως, έχουν φύγει για το τουρνουά. Μόνο δύο έχουν απομείνει στο κάστρο. Ο Τριαντάφυλλος με τις λεοπάρ μπότες και ο Μπουμ που όλο σκουντουφλάει. Οι δυο τους αναλαμβάνουν την υπόθεση της χαμένης πριγκίπισσας. Δεν είναι και πολύ χαρούμενοι για αυτό. Στην ουσία δεν είναι καθόλου, καθώς τα κορίτσια δεν τους ενδιαφέρουν και οι δράκοι τους τρομάζουν. Η περιπέτεια ξεκινά. Θα καταφέρουν να βρουν και να γυρίσουν σώα την πριγκίπισσα;

    Εστιάζοντας

    Κάστρο, δάσος, ιππότες, βασιλιάς, εξαφανισμένη πριγκίπισσα, δράκος… Ένα πλαίσιο που παραπέμπει στο παραδοσιακό μοτίβο παραμυθιών, όμως εδώ ξετυλίγεται μια άλλη, μοντέρνα εκδοχή που αλλάζει τα δεδομένα.

    Ο Bjørn F. Rørvik γράφει μια ιστορία πρωτότυπη και ανατρεπτική. Μεταφέρει το πλαίσιο στη σημερινή πραγματικότητα και αποδομεί πρόσωπα και καταστάσεις. Καταρρίπτει τα στερεότυπα πίσω από τους τίτλους και τις στολές. Οι ήρωες μέσα από τους εύρυθμους διαλόγους τους παρουσιάζουν τις σκέψεις τους, τις αδυναμίες τους, τις προτιμήσεις τους, την προσωπικότητα τους και ξεφεύγουν από τους κλασικούς τους ρόλους. Ιδιοσυγκρασίες διαφορετικές, αντισυμβατικές.

    Μια πριγκίπισσα που δεν είναι καθόλου μη μου άπτου με ροζ μεταξωτές κορδέλες. Αγαπάει τα ξέφρενα πάρτι, βάφει το πρόσωπο της πράσινο και φοράει εξτριμ ρούχα για να βγει – έξω από αυτό που της έχουν «φορέσει» σαν πριγκίπισσα. Δύο ιππότες αλλιώτικοι από αυτούς που έχουμε συνηθίσει στα παραμύθια. Δεν έχουν ξανασυναντήσει δράκο και δεν καίγονται κιόλας, οι δράκοι δεν είναι κατοικίδια. Ιππότες που καθόλου δεν θέλουν να μπλέκουν σε επικίνδυνες αποστολές. Δεν τους ενδιαφέρουν οι «ιπποτισμοί» και οι αποδείξεις γενναιότητας. Τα κορίτσια τους αφήνουν αδιάφορους και προτιμούν να γυαλίζουν την στολή τους, τα σπαθιά τους, να δοκιμάζουν προϊόντα μακιγιάζ και να φροντίζουν τα φτερά τους. Ο βασιλιάς στέλνει εντολές με μηνύματα και εικονίδια στα κινητά των ιπποτών και ο δράκος… μόνο κακός δεν είναι. Είναι μια μικρή δράκαινα που κάνει εφέ με φλόγες και καπνούς στη σκηνή της συναυλίας, ένα σωρό τέλεια πράγματα και λίγη φασαρία για να τρομάζει τους άλλους.

    Ένα σύγχρονο παραμύθι, έξω από τα καθιερωμένα, που προκαλεί γέλιο και αναδεικνύει το διαφορετικό. Ευκολοδιάβαστο, με γλώσσα απλή και αφήγηση παραστατική, πλούσια σε διαλόγους που προσδίδουν ζωντάνια και δυναμισμό αποκαλύπτοντας το βάθος των χαρακτήρων και προωθώντας την εξέλιξη της πλοκής.

    Οι όμορφες, εναρμονισμένες με το κείμενο, εικόνες της Alice Lima de Faria συχνά εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν την ιστορία. Η εικονογράφηση αφαιρετική με έντονα χρώματα και καρτουνίστικες μορφές, ενώ το λευκό φόντο κυριαρχεί τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προσώπων, σκηνές και αντικείμενα.

    Μια διασκεδαστική περιπέτεια με ωραία πλοκή, χιούμορ και απρόσμενες εκπλήξεις, που σπάει τα στερεότυπα και διευρύνει τα στενά όρια των παγιωμένων ρόλων των ηρώων της παιδικής λογοτεχνίας.

    Για αναγνώστες από 6 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πουά.

    Διακρίσεις

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Δυο μικροί ιππότες
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    To sma riddere

    Συγγραφέας:

    Bjørn F. Rørvik

    Εικονογράφος:

    Alice Bjerknes Lima de Faria

    Εκδόσεις:

    Πουά

    Μετάφραση:

    Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

    Επιμέλεια:

    Αντωνία Κιλεσσοπούλου

    Σελίδες:

    52

    Μέγεθος:

    20 Χ 27

    ISBN:

    978-618-84133-9-9

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular