More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔυσλεξία, της Εύα Μπένζο

    Δυσλεξία, της Εύα Μπένζο

    Τίτλος: Δυσλεξία
    Τίτλος πρωτοτύπου: La dislessia. Una guida per genitori e insegnantiQ teoria, trattamenti e giocchi
    Συγγραφέας: Εύα Μπένζο
    Εκδόσεις: Gema, Φεβρουάριος 2017
    Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσιφός
    Πρόλογος : Φρανσίσκο Μπένζο
    Επιμέλεια και τυπογραφικές διορθώσεις: Αρετή Μπουκάλα
    Σχεδιασμός εξωφύλλου και ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Θοωρής Φασουλάκης
    Σελίδες: 194
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-6893-34-6

    Η ειδικευμένη στη γνωστική απόκτηση δεξιοτήτων σε άτομα με Ειδικές Διαταραχές της Μάθησης Eva Benso υπογράφει ένα σπουδαίο, μεστό επιστημονικό βιβλίο που φωτίζει με τρόπο ξεκάθαρο όλες τις πτυχές της κυρίας που αναστατώνει εκατοντάδες σπίτι ανά τον πλανήτη, της Δυσλεξίας.

    Μια κατά βάση μαθησιακή διαταραχή που βασάνισε και ταλαιπώρησε χιλιάδες παιδιά καθώς μέχρι πρότινος οι γονείς καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί δε γνώριζαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ενίοτε και την ύπαρξή της. Τι κι αν “πλήττει το 4-5% των παιδιών, δηλαδή αφορά περίπου έναν μαθητή ανά τάξη;” Η δυσλεξία παρέμεινε μέχρι πρότινος βαριά… άγνωστη.

    Η συγγραφέας ψηλαφίζει επιστημονικά και συνάμα εκλαϊκευμένα τα οργανικά, νευρολογικά και άλλα αίτια της δημιουργίας της δυσλεξίας, την κοινωνική της διάσταση (“αρρώστια”, “γνωστική αναπηρία”), τις διαστάσεις που λαμβάνει στο δυσλεκτικό άτομο και την οικογένειά του αλλά προτείνει ξεκάθαρους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος στην πράξη. Δραστηριότητες, παιχνίδια, ασκήσεις, κατασκευές, γνωστική εξιχνίαση, όλα μπαίνουν στο γρανάζι για να δώσει η Μπένζο σε ένα μεγάλο παράρτημα εντός του βιβλίου διέξοδο σε γονείς και εκπαιδευτικούς που αναζητούν κάτι περισσότερο από κανόνες. Ο δάσκαλος πρέπει να μάθει να εκγυμνάζει” το παιδί με δυσλεξία κινώντας του το ενδιαφέρον και κινητοποιώντας το συνολικά.

    “Η δυσλεξία”, γράφει η Benso, “είναι νευρολογική δυσλειτουργία η οποία εμποδίζει την πλήρη ανάπτυξη της δεξιότητας ανάγνωσης, με διάφορες υποκείμενες αιτίες που εκφράζονται μεμονωμένα ή σε αλληλεπίδραση και εξαρτώνται, σε διαφορετικό βαθμό, από τα συστήματα της προσοχής, της γλώσσας και της οπτικής αντίληψης”.

    Το βιβλίο προλέγει ο καθηγητής Φυσιολογικής Ψυχολογίας, Ψυχοβιολογίας και Ψυχολογίας της προσοχής στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας Φραντσέσκο Μπένζο.

    Από τις εκδόσεις Gema. Βιβλίο για όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν ουσιαστικές πρακτικές προσεγγίσεις για τη δυσλεξία.

    Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***

    Η Eva Benso (1980), απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Τορίνου και της δημιουργικής γραφιστικής, είναι ειδικευμένη επιστήμων στη γνωστική απόκτηση δεξιοτήτων σε άτομα με ΕΔΜ (Ειδικές Διαταραχές της Μάθησης).

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular