More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΘέατροΕίδαμε: Η Έμπνευση μου είπε…παραμύθια να σας πω! στον τεχνοχώρο ΠΡΩ ΔΕ...

    Είδαμε: Η Έμπνευση μου είπε…παραμύθια να σας πω! στον τεχνοχώρο ΠΡΩ ΔΕ ΤΡΙ

    Ο τεχνοχώρος ΠΡΩ ΔΕ ΤΡΙ συστάθηκε πριν ένα χρόνο σε μια μικρή γειτονιά του Πειραιά. Είναι ένας χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας που απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους.
    Εκεί, η ομάδα θεάτρου Piedi Sporchi ζωντανεύει με έμπνευση τρία παραμύθια από το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Η Έμπνευση μου είπε να σας πω… δέκα παραμύθια και μισό».

    Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παραμυθοχώρι, όπου πηγαίνει ο συγγραφέας για να βρει την Έμπνευση, ένα μικρό ξωτικό, που ψιθυρίζει στους συγγραφείς λέξεις και τους εμπνέει να γράφουν τα παραμύθια τους. Έτσι, προκύπτουν οι ιστορίες «Ο Μέντιος ο 15ος, ο Αυτάρας», «Η μαγική μπαγκέτα του μπούφου» και «Το παραμύθι της Έμπνευσης που έμεινε μισό»… γιατί η Έμπνευση μυστηριωδώς εξαφανίζεται!

    Η θεατρική διασκευή και η σκηνοθεσία από τη Δώρα Δόριζα, που ενώνει τις ιστορίες χωρίς κενά σε μια ενιαία, ολοκληρωμένη παράσταση και καταφέρνει και κρατά ζωντανό με επιτυχία το ενδιαφέρον των μικρών θεατών, ενώ ιδιαίτερη και πολύ εκφραστική είναι και η ερμηνεία της. Ο Δημήτρης Μακρής και η Ελίζα Λιάρου συμπληρώνουν την ομάδα των ηθοποιών με τις ξεχωριστές ερμηνείες τους.

    Το σκηνικό, ένας μεγάλος μαυροπίνακας με ζωγραφική τοπίου με κιμωλία, δίνει το περιθώριο να τονιστούν ακόμα περισσότερο οι πανέμορφες, χειροποίητες μάσκες και τα ζωγραφισμένα στο χέρι κουστούμια από την Ιώ Γρανιτσιώτη.

    Έξυπνη η ιδέα των σκηνικών λεπτομερειών που ανασηκώνονται από το πάτωμα της σκηνής, αλλά και οι αλλαγές μάσκας, που γίνονται σχεδόν επιτόπου κάνοντας τις μεταμφιέσεις των ηθοποιών άμεσες και γρήγορες και μεταφέρουν αυτόματα τους θεατές χωρίς χρονικές καθυστερήσεις στην επόμενη ιστορία.
    Σε όλες τις ιστορίες απευθύνονται ερωτήσεις από τους ηθοποιούς στους μικρούς φίλους – θεατές προκαλώντας όχι μόνο την προσοχή αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους.

    Οι ευφάνταστες μάσκες που φοριούνται σε όλο το κεφάλι πραγματικά εντυπωσιάζουν και σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική υπό τους ήχους της κιθάρας και τη συνοδεία μικρών κρουστών δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει.

    Διάρκεια: 55 λεπτά
    Από  3 Νοεμβρίου  έως τέλη Δεκεμβρίου κάθε Κυριακή στις 12.00, στο ΠΡΩ!ΔΕ!ΤΡΙ!
    Οργανωμένες παραστάσεις τις καθημερινές στο Σχολείο ή στο Θέατρο.

    Τεχνοχώρος ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!
    Μακεδονίας 83, Πειραιάς (Δείτε χάρτη)

    prothetree.gr

    ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ -ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

    Γενική είσοδος 8 ευρώ, ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία.

    Τ. 2114150651, 6972726038

    piedisporchi@outlook.com.gr

    fb: PIEDI SPORCHI

    fb: PRO the TREE

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular