More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕίκοσι σημαντικοί δημιουργοί στη 2η Βιβλιογιορτή στο Κερατσίνι!

    Είκοσι σημαντικοί δημιουργοί στη 2η Βιβλιογιορτή στο Κερατσίνι!

    Το 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου έχει την χαρά, την τιμή και την ευθύνη να διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την «Βιβλιογιορτή στο 10».

    Αξιολογώντας την περσινή, μοναδική εμπειρία, φέτος το νηπιαγωγείο επέλεξε να μην δημιουργήσει μια βιβλιογιορτή 2 συνεχόμενων εβδομάδων αλλά να εκτείνει τη διάρκειά της σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίνοντας μικρές ανάσες ανατροφοδότησης και επεξεργασίας της επαφής των παιδιών με τους εξαίρετους επισκέπτες δημιουργούς. Η Βιβλιογιορτή ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, με πολλή αγάπη και ολοκληρώνεται στις 14 Μάϊου.

    Στη 2η Βιβλιογιορτή θα επισκεφθούν το νηπιαγωγείο συγγραφείς, εικονογράφοι, εκδότες, θεατρολόγοι, εμψυχωτές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, στιχουργοί. Όπως η υποψήφια συγγραφέας της Ελλάδας για το παγκόσμιο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Χ. Κ. Άντερσεν 2020, Μαρία Παπαγιάννη (με την ηθοποιό/εμψυχώτρια Ειρήνη Λουδάρου), η πολυβραβευμένη συγγραφέας σπουδαίων βιβλίων για παιδιά και νέους Αργυρώ Πιπίνη με την εικονογράφο της νέας σειράς τους «Μικρά Γατικά», Ιφιγένεια Καμπέρη, η εξαίρετη συνθέτης παιδικών και όχι μόνο τραγουδιών Τατιάνα Ζωγράφου, η σκηνοθέτης μεγάλων θεατρικών επιτυχιών, ηθοποιός και συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη, η εκδότρια του υψηλής αισθητικής εκδοτικού «Μάρτη» και θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου, η εκδότρια του έξοχου με τα θαυμάσια βιβλία εκδοτικού «Μικρή Σελήνη» και εμψυχώτρια, Μαριάννα Ψύχαλου, η πολυγραφότατη και βραβευμένη συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη σε μια μοναδική συνύπαρξη και σύνδεση μέσω skype με το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων και τη νηπιαγωγό Γαρυφαλιά Τεριζάκη η οποία θα διαβάσει το νέο βιβλίο της Μ. Ρουσάκη, οι νηπιαγωγοί και συγγραφείς κάποιων από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία των τελευταίων ετών, Εύη Τσιτιρίδου και Γιώτα Αλεξάνδρου, η εξαιρετική συγγραφέας Γεωργία Γαλανοπούλου με ένα από τα καλύτερα παραμύθια της χρονιάς, ο βραβευμένος και ξεχωριστός συγγραφέας και δάσκαλος Θοδωρής Παπαϊωάννου μέσω skype από την μακρινή Έδεσσα, η μουσικός και συγγραφέας της πολύ όμορφης τριλογίας του γίγαντα Ασηλάμπα, Μαριβίτα Γραμματικάκη, η εκπληκτική εικονογράφος Πέρσα Ζαχαριά και η εμψυχώτρια Μαργαρίτα Κωτσίνη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο με το νέο silent βιβλίο σε ένα υπέροχο project με τα παιδιά και η ηθοποιός και συγγραφέας Θεοδώρα Κατσιφή με το πανέμορφο εκ νέου ντεμπούτο της στο παιδικό βιβλίο.

    Άποψη της διακόσμησης της αίθουσας της Βιβλιογιορτής κατά την πρώτη μέρα με την Μαρία Παπαγιάννη

    Το νηπιαγωγείο, οι εκπαιδευτικοί και όλη η κοινότητα του σχολείου ευχαριστούν τους επισκέπτες δημιουργούς για αυτήν τους τη δοτικότητα.

    Των επισκέψεων των δημιουργών θα προηγούνται και θα έπονται με τους νηπιαγωγούς δραστηριότητες, εργαστήρια, κατασκευές, συζητήσεις, καταιγισμός ιδεών και παιχνίδια.

    Η ιδιαίτερη αυτή επαφή των 50 παιδιών του νηπιαγωγείου με τόσους και τέτοιας ποιότητας Έλληνες δημιουργούς είναι ευνόητο ότι θα τα ωφελήσει με ποικίλους τρόπους και θα τους παρέχει πλήθος ερεθισμάτων.

    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ότι η δράση γίνεται αποκλειστικά για να ωφεληθούν τα παιδιά και όχι για την διεκδίκηση κάποιου βραβείου, εκπαιδευτικού ή άλλου. Βραβείο ΔΕΝ θα διεκδικηθεί.

    Η είσοδος στην αίθουσα της βιβλιογιορτής με χρώμα τεχνολογίας και αγάπης για τον κόσμο του βιβλίου. Αριστερά διακρίνεται μέρος της ενημερωτικής έκθεσης με βιβλία των επισκεπτών δημιουργών (όχι πώληση).

    Καλές αναγνώσεις

    Καλή Βιβλιογιορτή.

    Στο νηπιαγωγείο κάνουμε το βιβλίο γιορτή!

    Δείτε το πρόγραμμα το οποίο τυπώθηκε και διανεμήθηκε στους γονείς αλλά και σε άλλους φορείς με την ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου Φιλόγραμμα στο Κερατσίνι.

    Μαρία Παπαγιάννη

    συγγραφέας, υποψήφια H. C. Andersen Award 2020.

    Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

    συγγραφέας, νηπιαγωγός

    Τατιάνα Ζωγράφου

    συνθέτης, νηπιαγωγός

    Θοδωρής Παπαϊωάννου

    συγγραφέας, εκπαιδευτικός

    Μαριάννα Ψύχαλου

    εκδότης Μικρής Σελήνης, εμψυχώτρια

    Αργυρώ Πιπίνη

    συγγραφέας, μεταφράστρια

    Ιφιγένεια Καμπέρη

    εικονογράφος, εικαστικός

    Μαριβίτα Γραμματικάκη

    συγγραφέας, μουσικός

    Γεωργία Γαλανοπούλου

    συγγραφέας

    Άννα Παπαφίγκου

    εκδότρια “Μάρτης”, θεατρολόγος

    Γιώτα Αλεξάνδρου

    συγγραφέας, νηπιαγωγός, ηθοποιός

    Πέρσα Ζαχαριά

    εικονογράφος, εικαστικός

    Μαργαρίτα Κωτσίνη

    επιμελήτρια, παραγωγή βιβλίων, εκδ. Καλειδοσκόπιο

    Μαρία Ρουσάκη

    συγγραφέας

    Γαρυφαλιά Τεριζάκη

    νηπιαγωγός, προϊσταμένη 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων

    Θεοδώρα Κατσιφή

    συγγραφέας, ηθοποιός

    Κέλλυ Σταμουλάκη

    συγγραφέας, σκηνοθέτης, στιχουργός

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular