More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΕίμαι παιδί σας, του Άλεξ Λάτιμερ

    Είμαι παιδί σας, του Άλεξ Λάτιμερ

    Νύχτα παγωμένη, εκατομμύρια χρόνια πριν κι ένας άνεμος δυνατός τρόμαξε τα πουλιά, έφερε σύννεφα βαριά και έριξε κάτω ένα αβγό, μέσα από μια φωλιά. Κατρακύλησε το αβγό, πέρασε μόνο του τη νύχτα, μα όταν άκουσε βήματα κοντά του, άρχισε να μιλά ευγενικά: “Είμαι αβγό δεινοσαύρου, μην είστε απ’ τη γενιά μου; Αχ, βοηθήστε με να βρω την οικογένειά μου!”

    Με τη σειρά, ένας Στεγόσαυρος, ένας Βραχιόσαυρος, ένας Τρικέρατος, ένας Κορυθόσαυρος και μερικοί ακόμα ρωτούν το μικρό πλασματάκι μέσα στο αβγό αν έχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, κερατάκια στη μύτη, λειρί, αγκάθια στη ράχη κ.ο.κ. Απογοήτευση! Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει, κανείς δεν είναι η οικογένειά του και κανείς δε ξέρει τίποτε γι’ αυτήν. Θα καταφέρει τελικά να βρει… τους γονείς του;

    Ένα απίστευτα διασκεδαστικό picture book, καλογραμμένο, με έξοχη εικονογράφηση, που κατορθώνει -ελάχιστα βιβλία το πράττουν τόσο δεξιοτεχνικά- να λειτουργήσει παράλληλα και ως βιβλίο γνώσεων καθώς τα είδη δεινοσαύρων που παρελαύνουν στην ιστορία αλλά και στα εσώφυλλα του βιβλίου είναι αμέτρητα. Παράλληλα, η διαρκής αναζήτηση της οικογένειας και της ταυτότητας, αλλά και αυτή η εξιχνίαση των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δεινοσαύρων από τις ερωτήσεις τους στο αβγό, αποτυπώνουν εύγλωττα, μέσα από την αγωνιώδη προσπάθεια του αβγού, τη σημασία της οικογένειας και της ένταξης σε αυτήν, την ίδια στιγμή που ψηλαφούμε τις μικρές και μεγάλες εξωτερικές διαφορές των πολλών ειδών δεινοσαύρων. Με απόλυτη ισορροπία και κείμενο εύρυθμο, ο Νοτιοαφρικανός συγγραφέας και εικονογράφος, φτιάχνει ένα βιβλίο-σημείο αναφοράς για τους δεινοσαύρους, την ταυτότητα και την οικογένεια. Να σημειωθεί η εξαίρετη στάση των δεινοσαύρων που προσπαθούν να τον βοηθήσουν και στο τέλος θα σταθούν καθοριστικοί στην εύρεση της λύσης.

    Θέλω να τονίσω την πολύ καλή απόδοση στα ελληνικά της Ελένης Δουκάκη, καθώς τα ομοιοκατάληκτα ή και έμμετρα ξενόγλωσσα picture book ταλαιπωρούνται από πολλές βιαστικές ρίμες που δεν αποδίδουν το πνεύμα του αρχικού κειμένου.

    Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Είμαι παιδί σας;
    Τίτλος πρωτοτύπου: Am i yours?
    Συγγραφέας: Άλεξ Λάτιμερ
    Εικονογράφηση: Άλεξ Λάτιμερ
    Απόδοση: Ελένη Δουκάκη
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, Σεπτέμβριος 2018
    Διόρθωση: Χάρης Πολίτης
    Σελιδοποίηση: Εριφύλη Αράπογλου
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 24 Χ 28
    ISBN:
    978-960-471-145-1
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular