More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΕγώ ήρθα πρώτος, της Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός (εικ.: Γκουστάβο Μαζάλι)

    Εγώ ήρθα πρώτος, της Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός (εικ.: Γκουστάβο Μαζάλι)

    egoirthaprotos_cover

    Ο Μάκης και ο Ζαχαρίας είναι δίδυμοι. Όσο ίδιοι είναι όμως όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, τόσο διαφορετικοί είναι σαν χαρακτήρες και ο μόνος τρόπος για να τους ξεχωρίσεις είναι η συμπεριφορά τους. Ο Μάκης είναι ένα παιδί ήσυχο και ευγενικό, ενώ ο Ζαχαρίας, φωνακλάς και αγενής, μπλέκει συνεχώς σε καυγάδες με τα άλλα παιδιά.

    Μια φοβερή παρεξήγηση όμως, θα αναγκάσει το Ζαχαρία να δει τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά. Εκείνη τη μέρα θα πάει για σκέιτ στο πάρκο μόνος, ώσπου θα φτάσει μια παρέα παιδιών με σκέιτμπορντ. Ο Ζαχαρίας απολάμβανε το πάρκο και δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα ότι έπρεπε να περιμένει τη σειρά του, «Εγώ ήρθα πρώτος, φύγετε απο εδώ» έβαλε τις φωνές όπως συνήθιζε να κάνει όταν δε γινόταν το δικό του. Το πάρκο είναι για όλους τόλμησε κάποιο από τα παιδιά να του απαντήσει. Όπως ήταν φυσικό ο Ζαχαρίας όρμησε με το σκέιτμπορντ καταπάνω τους και χτύπησε άσχημα ένα από τα παιδιά. Ο Ζαχαρίας είχε καταφέρει να τους κάνει να το βάλουν στα πόδια και δεν μετάνιωσε διόλου για την άσχημη συμπεριφορά του. Σε λίγη ώρα καταφθάνει στο πάρκο και ο Μάκης όμως ο Ζαχαρίας δεν είπε τίποτα γιατί ήξερε ότι ο αδελφός του θα θύμωνε. Έπαιζαν αρκετή ώρα και ο Ζαχαρίας έδειχνε καινούργια κόλπα στον αδελφό του αλλά ο Μάκης δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο ο Ζαχαρίας. Χρειάζεται παραπάνω εξάσκηση και θα παραμείνει στο πάρκο ακόμη κι όταν ο αδελφός του θα αποχωρήσει για το σπίτι. Τότε η παρέα των παιδιών θα επιστρέψει αυτή τη φορά για να πάρει εκδίκηση. Η ομοιότητα των διδύμων οδηγεί σε παρεξήγηση και ο Μάκης δεν μπορεί να αποτρέψει τη συνέχεια του καβγά. Μήπως ο Ζαχαρίας καταλάβει επιτέλους το λάθος του; Πώς θ’ αντικρύσει τον αδελφό του και θα επανορθώσει για τη συμπεριφορά του; Πόσο θα ήθελε να μοιάσει στον αδελφό του και να επιλύει τις διαφορές του χωρίς καυγάδες;

    Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας οδηγός για γονείς με προτάσεις επίλυσης συγκρούσεων.
    Άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα είναι:
    • Κάν’ το αν τολμάς!
    • Μαθαίνω ν’ αγαπώ τη γειτονιά μου!
    • Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;
    • Μικρό Πάθημα, Μεγάλο Μάθημα!
    • Ο μπαμπάς έχασε τη δουλειά του
    • Ουφ, ποιος διαβάζει πάλι;
    • Πώς βγαίνουν τα χρήματα;

    Τα βιβλία της σειράς «Μιλάμε στα παιδιά για…» μέσα από τρυφερές, ευαίσθητες ιστορίες και με αρκετή δόση χιούμορ βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες. Η ολοσέλιδη εικονογράφηση κερδίζει εντυπώσεις με τα έντονα χρώματα και αποτυπώνει στα πρόσωπα των ηρώων αντιδράσεις και συναισθήματα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Εγώ ήρθα πρώτος
    Συγγραφέας: Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός
    Εικονογράφηση: Γκουστάβο Μαζάλι
    Εκδόσεις: Μίνωας, 2014
    Μετάφραση: Ράνια Μπουρμπούρη

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular