More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΖογκ, της Τζούλια Ντόναλντσον (εικ.: Άξελ Σέφλερ)

    Ζογκ, της Τζούλια Ντόναλντσον (εικ.: Άξελ Σέφλερ)

    Βιβλίο του 2010 το Ζογκ, ήρθε στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες μέσω των εκδόσεων του Ίκαρου. Όταν βλέπεις τους δύο μέγιστους δημιουργούς, Τζούλια Ντόναλντσον και Άξελ Σέφλερ, είσαι προετοιμασμένος για ένα αριστούργημα. Δεν είναι υπερβολή. Όταν από τα χέρια τους έχουν βγει τα δύο Γκρούφαλο και το Μια σκούπα μα τι σκούπα, κορυφαία παγκοσμίως και τα δυο, πάντα περιμένεις μια σπουδαία ιστορία.

    Ωστόσο, το Ζογκ δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τα στάνταρ των τριών προαναφερθέντων βιβλίων, ούτε του εξαίρετου Ξυλαράκη ή του Γάμου των δύο σκιάχτρων (εκδ. Ίκαρος κι αυτά). Διαβάζεται μεν με αρκετό ενδιαφέρον, καθώς η ιδιοφυής Τζούλια Ντόναλντσον δεν γίνεται να γράψει μέτριο βιβλίο, αλλά δεν έχει εκείνη την κλιμάκωση και τα ανατρεπτικά στοιχεία προηγούμενων βιβλίων της. Το Ζογκ αναμετράται με τα μεγαθήρια του παρελόντος των δύο δημιουργών, αυτή είναι η κατάρα των κορυφαίων.

    Στο Ζογκ, τα δρακάκια παρακολουθούν τη δασκάλα Δράκαινα στο σχολείο. Ο Ζογκ είναι το πιο καλόκαρδο και ψηλό δρακάκι. Στην πρώτη αποστολή μαθαίνουν να πετάνε ψηλά στον ουρανό. Στη δεύτερη να βρυχώνται δυνατά. Στην τρίτη να βγάζουν φωτιές, στην τέταρτη να κυνηγάνε πριγκίπισσες. Ο Ζογκ δεν τα πάει και τόσο καλά. Μα πάντα μια πριγκίπισσα, η Μαργαριταρένια, βρίσκεται εκεί σα φύλακας άγγελος και τον βοηθά σε όλες του τις ατυχίες.

    Μα όταν θα εμφανιστεί ο ιππότης Σεζένια, τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή και ο μικρός δράκος Ζογκ θα κάνει μια καριέρα αλλιώτικη…

    Η εικονογράφηση είναι του Άξελ Σέφλερ, με το απαρέγκλιτο χαρακτηριστικό του στυλ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ζογκ
    Συγγραφέας: Τζούλια Ντόναλντσον
    Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ
    Εκδόσεις: Ίκαρος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 28,4 Χ 25,5
    ISBN: 978-960-572-138-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular