More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΖωάκια εξερευνητές: Η Στέλλα στο φεγγάρι, Η Ανθή στη ζούγκλα, Ο Μαρίνος...

    Ζωάκια εξερευνητές: Η Στέλλα στο φεγγάρι, Η Ανθή στη ζούγκλα, Ο Μαρίνος στα βάθη της αβύσσου, της Σάρον Ρέντα

    zwakia exerevnites stella sto feggari cover

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
    Παροιμία

    Τρία βιβλία από τη σειρά Animal Explorers (Ζωάκια Εξερευνητές) με ιστορίες ζώων που εξερευνούν δημοφιλείς τόπους: φεγγάρι, θάλασσα, ζούγκλα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Στέλλα χάζευε τα άστρα στον νυχτερινό ουρανό και ονειρευόταν να μπορούσε να βρεθεί στο διάστημα. “Θα πρέπει να πάνε στο Διαστημικό Σχολείο και να γίνουν αστροναύτες” της λέει η μητέρα της όταν τη ρωτά αν μπορούν οι σκίουροι να πάνε στο διάστημα.

    Μεγάλη η ουρά για το Διαστημικό Σχολείο, αποφασισμένη όμως η Στέλλα. Αλλά τι τα θες! Οι σκίουροι είναι όλοι κοντοί και η Στέλλα κόβεται λόγω πολύ χαμηλού ύψους. Δεν τα παρατάει όμως. Κρυφοπαρακολουθεί με τον δικό της τρόπο, χώνεται και βλέπει όλα τα μαθήματα. Και όταν έρχεται η ώρα της επιβίβασης και της εκτόξευσης, η τύχη συνωμοτεί για να γίνει η πρώτη σκίουρος που θα πάει στο διάστημα.

    h anthi sth zougla cover

    Ξύπνησε η άνοιξη στην Αρκτική και ο παππούς της Ανθής, της πολικής αρκούδας, ξυπνάει μέσα της την ανάγκη για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζούγκλα. “Θα γίνω βοτανολόγος σαν κι εσένα, παππού”, του λέει και φεύγει για να ανακαλύψει τη Μελωδική Ορχιδέα που εκείνος δεν βρήκε ποτέ.

    Φτάνει στον Αμαζόνιο. Αυτή είναι μια σπάνια ζούγκλα και εκεί θα ψάξει. Μετά από στιγμές εξερεύνησης, μια σφοδρή καταιγίδα θα ανοίξει την πόρτα για να βρει εκείνο που τόσο πολύ ήθελε.

    o marinos sta vathi ths avyssou cover

    Τα άλλα τιγράκια κολυμπούσαν, ο Μαρίνος όμως βουτούσε ολόκληρος κάτω από το νερό.”Οι τίγρεις δεν κάνουν μακροβούτια”, του έλεγε η μαμά του, αλλά εκείνος συνέχιζε να εξερευνά τις ομορφιές του νερού. Και απ’ όλα περισσότερα, λαχταρούσε να ανακαλύψει τα πλάσματα που ζούσαν στην άβυσσο, στα ολοσκότεινα βάθη του ωκεανού. Και αυτό θα έκανε.

    Με τη στολή του και τη φωτογραφική του, καταδύθηκε αλλά στην άβυσσο δεν μπορούσε να φτάσει, παρά τα υπέροχα που είδε. Πώς θα καταφέρει να βρεθεί εκεί που τόσο λαχταρά;

    Εστιάζοντας

    Τρία καλοφτιαγμένα βιβλία που υμνούν την περιπέτεια, την περιέργεια, τη φιλομάθεια, τη φιλοδοξία να πρωτοπορήσουμε, να φτάσουμε εκεί που δεν έχει φτάσει άλλος κανείς. Στον σκοτεινό βυθό της θάλασσας ο τίγρης Μαρίνος, στο διάστημα η σκιουρίνα Στέλλα, στη ζούγκλα η πολική αρκούδα Ανθή. Όλοι κόντρα ρόλοι, όλοι με τη δίψα στο βλέμμα.

    Και τα τρία βιβλία, έχουν γρήγορη εξέλιξη, τηλεοπτική θα έλεγα, ξεκινούν βάζοντας αμέσως τους/τις αναγνώστες/αναγνώστριες στην ιστορία και την αναπτύσσουν με ζωντάνια, με σπιρτάδα, με κίνηση, δίχως ολιγωρίες. Η δημιουργός ξέρει πολύ καλά και πώς να γράψει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και πώς να κρατήσει το κοινό της οδηγώντας το τελικά σε μονοπάτια γνώσης, συνδέοντας τις ιστορίες της με την Ιστορία της εξερεύνησης.

    Σε τρεις εξερευνητές του διαστήματος, τον Γιούρι Γκαγκάριν, τον Νιλ Άρμοστρονγκ (& Μπαζ Όλντριν) και την Κάθριν Τζόνσον η αστροναύτης σκιουρίνα Στέλλα, σε τρεις βοτανολόγους, τη Ζαν Μπαρέ, την Ινέζ Μεχία και τη Μάριαν Νορθ η αρκούδα Ανθή και σε τρεις διάσημους εξερευνητές των ωκεανών ο Μαρίνος, τον Ζακ Κουστώ, στη Σίλβια Ερλ και τον Έρνεστ Έβερετ Τζαστ.

    Κι αυτή η σύνδεση κάνει την περιπέτειά τους πιο… ρεαλιστική, καθώς στο τέλος βλέπουμε ότι να… κάποιοι το έχουν κάνει ήδη αυτό, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

    Η εικονογράφηση της Sharon Rentta αντλεί από το animation, από τους κινηματογραφικούς κώδικες, της αλλαγής εστίασης, δημιουργώντας κάποιες συναρπαστικές στιγμές και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην κίνηση και στα χρώματα που γεμίζουν τις σελίδες. .

    Για αναγνώστες από 4-4,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Δεσύλλα.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ζωάκια εξερευνητές: Η Στέλλα στο φεγγάρι, Η Ανθή στη ζούγκλα, Ο Μαρίνος στα βάθη της αβύσσου
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Animal Explorers: Stella the Astronaut
    Animal Explorers: Lola the Plant Hunter
    Animal Explorers: Toby the Deep-Sea Diver

    Συγγραφέας:

    Sharon Rentta

    Εικονογράφος:

    Sharon Rentta

    Εκδόσεις:

    Δεσύλλας, Φεβρουάριος 2023

    Μετάφραση:

    Μυρτώ Καλοφωλιά

    Διόρθωση:

    Σταύρος Παπακυρίτσης

    Σελίδες:

    32

    Μέγεθος:

    26 X 28

    ISBN:

    978-618-5568-69-6
    978-618-5568-70-2
    978-618-5568-71-9

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular