More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου, της Κατερίνας Παπαποστόλου (εικ.: Λιάνα Δενεζάκη)

    Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου, της Κατερίνας Παπαποστόλου (εικ.: Λιάνα Δενεζάκη)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 7-12) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    “Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν
    από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα”

    Γκάντι Μαχάτμα

    Το βιβλίο “Ζωο… γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου” αποτελεί το τέταρτο στη σειρά από την συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου, γνωστή για την ιδιαίτερη αγάπη της για τα ζώα αλλά και τις δράσεις της. Έχει καταφέρει να κάνει πράξη ένα μεγάλο όραμα, να δημιουργήσει ένα νέο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία με ενσυναίσθηση για τα ζώα και σεβασμό απέναντι στα υπέροχα αυτά πλάσματα. Ως δασκάλα εφαρμόζει ένα νέο τρόπο διδασκαλίας και υπερασπίζεται με πάθος την επιτακτική ανάγκη για μια αρμονική συμβίωση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα.

    Είναι ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) όπου μαζί με τους 100 εθελοντές της και τους τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ σε όλα τα σχολεία της χώρας.

    Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο Πόθος, που ζει κλεισμένος στο παλάτι μαζί τα αδέρφια του, τη Διώνη και τον Άξελ και φυσικά τους πολυαγαπημένους του γονείς. Ο λόγος που τον βάφτισαν Πόθο είναι γιατί στην πραγματικότητα κανείς δεν τον ποθούσε στην αρχή. Όμως στην πορεία στάθηκε ο πιο τυχερός σκύλος γιατί βρήκε την ευτυχία που έψαχνε στην οικογένεια που τον αποδέχτηκε και τον αγάπησε. Νονός ήταν ο μπαμπάς του και σιγά σιγά ανακάλυψε τα ταλέντα του…

    Ο ξεχωριστός αυτός σκύλος δεν ζούσε πάντα στο παλάτι και πέρασε από πολλές οικογένειες μέχρι να βρει την ιδανική που θα αναγνώριζε τον πόθο του για ζωή!

    Ο Πόθος είναι ένας πρώην αδέσποτος σκύλος που βρέθηκε κουτάβι πεταμένο στο δρόμο, αδύναμος και φοβισμένος και τότε βρέθηκε ένας άνθρωπος που στα μάτια του φάνηκε ως σωτήρας του. Όμως στην πραγματικότητα τον έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών και τον πέταξε στην πρώτη αυλή που βρήκε μπροστά του. Η θέληση του για ζωή τον πείσμωσε και κατάφερε να αποδράσει και να διεκδικήσει το δικαίωμα του στη ζωή.  Σε κανένα πλάσμα δεν αξίζει τέτοια απάνθρωπη συμπεριφορά.

    Ευτυχώς γρήγορα βρέθηκαν δυο κοπέλες που σαν καλές νεράιδες τον φρόντισαν, τον τάισαν με μπιμπερό του τραγουδούσαν και του έσωσαν τη ζωή. Στη συνέχεια άλλαξε τέσσερα σπίτια.

    Κάποιοι τον κρατούσαν μια εβδομάδα, άλλου έναν μήνα, αλλά υπήρχε και κάποιος που τον γύρισε πίσω μετά από λίγες ώρες και κάποιος τον είχε δεμένο στην αυλή του όλη μέρα για φύλακα. Ώσπου ένα βράδυ με βροχή έβαλε κάτι τσιρίδες  που ξεσήκωσαν τη γειτονιά στο πόδι. Μετά από τόσες περιπέτειες βρέθηκε σ’ ένα ξενοδοχείο σκύλων. Ο ίδιος προτιμά την εκδοχή της κατασκήνωσης.

    Επιτέλους ένοιωθε ασφάλεια και είχε συντροφιά έναν πελώριο κανελί σκύλο στο διπλανό δωμάτιο που έμελλε να γίνει αργότερα ο μονάκριβος αδερφός του. Από την πρώτη στιγμή τον ξεχώρισε και κάθε βράδυ του έλεγε τις ιστορίες του και εκείνος τον άκουγε σιωπηλός…

    Αργότερα θα βρεθεί η οικογένεια που θα τον υιοθετήσει και θα αποκτήσει και μια αδελφή τη Διώνη που έπρεπε στην αρχή να κερδίσει την εύνοια της. Η χαρά του ήταν απερίγραπτη όταν αντιλήφθηκε ότι θα τον υιοθετούσαν και έδειξε φυσικά τον καλύτερο του εαυτό, ήσυχος, αμίλητος και συνεσταλμένος. Σίγουρα θα κατάφερνε να αποκτήσει την πολυπόθητη οικογένεια που τόσο επιθυμούσε. Όμως δεν είχε σκοπό να φύγει μόνος. Γάβγιζε σε όλες τις γλώσσες που ήξερε να μιλάει και στεκόταν με πείσμα  έξω από το δωμάτιο του φίλου του. Η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν άνοιξε η πόρτα του δωματίου…

    Η μαμά του είχε αποφασίσει να υιοθετήσει και τους δύο φίλους. Ναι όταν κάποιος υιοθετεί ένα σκύλο

    τότε ο σκύλος γίνεται μέλος της οικογένειας και αυτή η σχέση είναι για πάντα. Μαμά μια λέξη που σημαίνει τόσα πολλά.

    Έζησαν σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια  στο Παλάτι και ο Πόθος τριγυρνούσε σε όλα τα δωμάτια εκτός από ένα μυστικό δωμάτιο που ήταν πάντα κλειδωμένο. Η περιέργεια του ήταν μεγάλη και μια μέρα κατάφερε να τρυπώσει και να αρπάξει χαρτιά, σημειώσεις, ζωγραφιές της μαμά και της πολυαγαπημένης Χαμογελιάνας. Τότε ήταν που ανακάλυψε ο Πόθος το κρυφό του ταλέντο στη ζωγραφική και αποφάσισε να γίνει μεγάλος ζωγράφος. Οι περιπέτειες του όμως δε σταματούν εδώ.

    Βλέπει γύρω του πίνακες διάσημων ζωγράφων, αγάλματα ζώων, παρτιτούρες με μουσική, πινέλα ζωγραφικής, μαγικά χρωματιστά μολύβια, κουβάδες με χρώματα, προσχέδια εικονογραφήσεων και αμέτρητες σημειώσεις.  Τότε μια ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του να ολοκληρώσει το βιβλίο που σχεδίαζε η μαμά του μαζί με τη Χαμογελιάνα. Έτσι δημιουργήθηκε το βιβλίο “Ζωο… γραφική φαντασίας στο βασίλειο του Πόθου”και καλεί τους μικρούς αναγνώστες να τον βοηθήσουν να φτιάξει ένα πρωτότυπο βιβλίο γεμάτο λέξεις, σκίτσα, χρώματα, συναισθήματα, αγάπη και φαντασία. Ο Πόθος ξετρυπώνει σε κάθε σελίδα του βιβλίου και αφηγείται ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του και όμορφες οικογενειακές στιγμές από το παλάτι με τα αδέρφια του.

    Βασικές τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και δραστηριότητες δημιουργικής  γραφής, ζωγραφική, κολάζ, συνθήματα για τα δικαιώματα των ζώων και αγαπημένα τραγούδια που θα αναζητήσετε στο κανάλι της Κατερίνας Παπαποστόλου περιλαμβάνονται μέσα στο βιβλίο. Πολύτιμος βοηθός ο Πόθος είναι εκεί σε κάθε σελίδα να καθοδηγεί με κάθε λεπτομέρεια και να φτιάχνει όμορφες ιστορίες, να ενθαρρύνει, να σας επιδοκιμάζει και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο ίδιος είπε για το βιβλίο:

    Επέστρεψα λοιπόν! Γύρισα με όλους πίσω στο Παλάτι για να σας πείσω να θαυμάσετε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας ως το πολυτιμότερο σας φυλαχτό.

    Με προσέχω,
    με φροντίζω,
    με αγαπώ!

    να λέτε κάθε πρωί και έτσι να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.
    Επέστρεψα για να σας κινητοποιήσω να διεκδικήσετε το πιο ανθρώπινο: να ζήσετε τη ζωή που σας αξίζει, δίχως να τα παρατήσετε ποτέ και ξεπερνώντας κάθε δυσκολία. Να γίνετε οι ίδιοι η αλλαγή που ονειρεύεστε να δείτε τον κόσμο…

    Σας κλείνω το μάτι, σας απλώνω το πόδι, λικνίζομαι και αλυχτώ, μα κυρίως σας προσκαλώ σ’ ένα ταξίδι συγκλονιστικό , το οποίο δεν απαιτεί ούτε μάσκες ούτε αποστάσεις. Συνεπιβάτης σας η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Ετοιμάστε τα βαλιτσάκια σας και… πάμε!”

    Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και φαντασία που μας καλεί να αφηγηθούμε την πιο όμορφη ιστορία. Και αν δεν σας φτάνουν οι σελίδες για όλες τις σκέψεις σας υπάρχει και ένα τετράδιο σημειωματάριο με εξώφυλλο τον Πόθο για να αποτυπώσετε κάθε σας σκέψη.

    Η ιδιαίτερη εικονογράφηση του βιβλίου έχει γίνει από την πολυτάλαντη Λιάνα Δανεζάκη που επιχειρεί να αποτυπώσει στιγμές από την πολυτάραχη ζωή του Πόθου στο Παλάτι και να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο για έμπνευση και δημιουργία. Έντονα χρώματα, σκίτσα, πορτραίτα, σκηνικά από το παλάτι αλλά και εικόνες από τη φύση, τη θάλασσα, σκισμένες σελίδες που περιμένουν να συμπληρωθούν. Ξεχωρίζει το εξώφυλλο του βιβλίου με τον Πόθο ανάμεσα σε σκόρπια χαρτιά, πινέλα, πίνακες ζωγραφικής αγαλματίδια και ένα κρυμμένο βιβλίο για να το ανακαλύψετε.

    Η Κατερίνα Παπαποστόλου δημιουργεί ένα μαγικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Πόθο γεμάτο περιπέτειες που διαβάζοντας το νοιώθεις ότι γίνεσαι συνδημιουργός της ιστορίας, συμπάσχεις με τους προβληματισμούς του, ανακαλύπτεις κρυφά ταλέντα, σιγοτραγουδάς όμορφες μελωδίες και αποτυπώνεις πάνω στο βιβλίο σκέψεις και συναισθήματα. Ο Πόθος επιστρέφει ως πρωταγωνιστής και αποφασισμένος να μας δείξει τον τρόπο να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας  και να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Μέσα από πολυθεματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες θίγονται με πολύ εύστοχο τρόπο ζητήματα φιλοζωίας, ενσυναίσθησης, διαφορετικότητας, βαθιάς αγάπης και αυτοεκτίμησης, κατανόησης, συνεργασίας και ευαισθητοποίησης απέναντι στη φροντίδα του περιβάλλοντος.

    Ένα βιβλίο οδηγός ζωής για μια αρμονική συμβίωση με έναν ή περισσότερους τετράποδους φίλους που προάγει την αγάπη και το σεβασμό για τα ζώα ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Η υιοθεσία ενός ζώου είναι πολύ σημαντική υπόθεση και αποτελεί απόφαση ζωής. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται συμβουλές για να γίνει κάποιος ο καλύτερος γονιός για το κατοικίδιο του. Φροντίζω τα ζώα αλλά φροντίζω και το περιβάλλον για έναν καλύτερο κόσμο. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Welldone και το κάθε βιβλίο, εφόσον αγοραστεί από το www.zwes.gr, αποστέλλεται ενυπόγραφο από τη συγγραφέα και συνοδεύεται με πολλά δώρα: το «σημειωματάριο» του Πόθου, τρεις σελιδοδείκτες, ένα συλλεκτικό μαγνητάκι, τροφή για έναν αδέσποτο φίλο και μπισκότα σκύλου! !Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. στον αγώνα τους στα σχολεία της χώρας αλλά και πολλά αδέσποτα ζώα. Μπορείτε να μπείτε εδώ και να κάνετε την παραγγελία σας: https://www.zwes.gr/set-biblion-prosfores/

    Η “Ζωο… γραφική της φαντασίας είναι διπλό βιβλίο που ενισχύει τη δημιουργική γραφή και την εικονογράφηση και καλεί μικρούς και μεγάλους να αποτυπώσουν σκέψεις, εικόνες, λέξεις, συναισθήματα. Ένα παραμύθι γραμμένο με αρκετή δόση χιούμορ που θα σας κρατήσει πολύτιμες στιγμές συντροφιάς και θα αναδείξει τα κρυφά σας ταλέντα. Δώρο με κάθε βιβλίο και ένα τετράδιο με εξώφυλλο τον Πόθο φυσικά να σας χαμόγελα…

    Για αναγνώστες από 6-7 ετών.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η “Ζωο… γραφική της φαντασίας είναι διπλό βιβλίο που ενισχύει τη δημιουργική γραφή και την εικονογράφηση και καλεί μικρούς και μεγάλους να αποτυπώσουν σκέψεις, εικόνες, λέξεις, συναισθήματα. Ένα παραμύθι γραμμένο με αρκετή δόση χιούμορ που θα σας κρατήσει πολύτιμες στιγμές συντροφιάς και θα αναδείξει τα κρυφά σας ταλέντα. Δώρο με κάθε βιβλίο και ένα τετράδιο με εξώφυλλο τον Πόθο φυσικά να σας χαμόγελα…

    Το Soundtrack του βιβλίου

    «Return» (Επιστροφή)

    Το Παλάτι των Ονείρων

    Γράμμα στη Διώνη

    Μωβ Νεράιδα

    Τα ακηδεμόνευτα

    Υπεύθυνος Κηδεμόνας

    Ρώτα εδώ

    Γιαγιά «Πολυφήμη»

    Το Δάσος των Ευχών

    Η αγάπη σαν μπαλόνι

    Νέο Περιβάλλον

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου
    Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου
    Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
    Εκδόσεις: Welldone, Φεβρουάριος 2021
    Επιμέλεια κειμένων: Αντωνέτα Κώτση
    Φωτογραφική επιμέλεια Πόθου: Έλενα Κοβανίδου
    Ζωογραφικό πορτραίτο Διώνης (εμπροσθόφυλλο): Ματίνα Λαμπροπούλου (Art Matina)
    Φωτογραφικό πορτραίτο Διώνης & Axel (εμπροσθόφυλλο): Κατερίνα Στριάκα
    Σελίδες: 95
    Μέγεθος: 23 Χ 30
    ISBN: 978-618-83418-3-8

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular