More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ αναμονή δεν είναι για πάντα, της Ελίζαμπεθ Βέρντικ (εικ.: Μαριέκα Χέινλεν)

    Η αναμονή δεν είναι για πάντα, της Ελίζαμπεθ Βέρντικ (εικ.: Μαριέκα Χέινλεν)

    Η υπομονή και η ικανότητα του παιδιού να περιμένει εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο κοινωνικής ικανότητας που διαφοροποιείται στα διάφορα αναπτυξιακά στάδια. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας η αλληλεπίδραση στο πλαίσιο πρωτογενών μικροομάδων στην οικογένεια, το σχολείο, την παιδική χαρά, αποτελεί μια πρόκληση καθώς πολύ συχνά δυσκολεύονται ως προς την αναμονή.

    Καθημερινά τα παιδιά χρειάζεται να περιμένουν: το σχολικό, τη σειρά τους στην τσουλήθρα, τα γενέθλιά τους. Και η αναμονή αυτή είναι συχνά εκνευριστική! Ας μην ξεχνάμε πως ειδικά αυτή η γενιά βιώνει γρήγορους ρυθμούς ζωής και δεν έχει μάθει να περιμένει καθώς πολύ συχνά οι γονείς «αξιοποιούν» τα κινητά και τα τάμπλετ προκειμένου να γεμίσουν τον χρόνο της αναμονής. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής είναι εμφανή. Τα παιδιά χάνουν την ευκαιρία στο πλαίσιο της αναμονής να σκεφτούν, να παρατηρήσουν τον κόσμο γύρω τους, να κάνουν κάτι δημιουργικό με το σώμα ή το μυαλό τους. To βιβλίο Η αναμονή δεν είναι για πάντα ανήκει σε μια σειρά βιβλίων τα οποία έχουν αγαπηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς με αποτυπώνουν πραγματικές καταστάσεις, δημιουργούν προβληματισμούς και γίνονται αφορμή για συζήσεις.

    Βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι το βραχύ κείμενο και οι ρεαλιστικές εικόνες οι οποίες με εύληπτο τρόπο μεταφέρουν μηνύματα σχετικά με το θέμα της αναμονής προτείνοντας τρόπους η διαδικασία αυτή να γίνει πιο ευχάριστη και δημιουργική. Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου πατώντας εδώ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η αναμονή δεν είναι για πάντα
    Συγγραφέας: Ελίζαμπεθ Βέρντικ
    Εικονογράφηση: Μαριέκα Χέινλεν
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρρή
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2020
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 22,3 Χ 22,3
    ISBN: 978-618-03-2454-9

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular