More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ αυτοκρατορία των Λύκων, του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ

    Η αυτοκρατορία των Λύκων, του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+   –  Αστυνομικό μυθιστόρημα

    Η Αυτοκρατορία των Λύκων αναστατώνει, παραπλανά, απορροφά, συναρπάζει. Εμπνευσμένη γραφή για μια ιστορία που μόνο η πυρετώδης φαντασία του Γκρανζέ μπορούσε να συλλάβει
    Le monde

    Στην περίπτωση του Γκρανζέ έπεσα στον κανόνα. Είδα πρώτα τις ταινίες που βασίστηκαν στα βιβλία του και μετά έμαθα τον ίδιο. Τα κινηματογραφικά Πορφυρά Ποτάμια κυρίως αλλά και Η αυτοκρατορία των λύκων έκοβαν την ανάσα με το σασπένς, τις ανατροπές, την πλοκή που σε κρατούσε με κομμένη την ανάσα.

    Με ηρωίδα την πάσχουσα από σχετική αμνησία, Αννά Εμς ξετυλίγει μια ιστορία που φτάνει σε ακραία μονοπάτια. Η Αννά υποβάλλεται από τον νευρολόγο Ερίκ Ακερμάν σε ασκήσεις επανάκτησης της μνήμης της. Δεν θυμάται ποια ακριβώς είναι. Και δεν αναγνωρίζει και τον άντρα της, τον Λοράν, ανώτερο λειτουργό του γαλλικού δημοσίου, όταν ο Ακερμάν της τον δείχνει σε φωτογραφία. Κανείς δεν γνωρίζει έχει συμβεί. Ούτε η φίλη της, η 28χρονη ψυχοθεραπεύτρια Κλοτίλντ η οποία ανακαλύπτει πως ο Λοράν είναι αστυνομικός και εργάζεται σε έναν ευαίσθητο τομέα στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

    Ακολούθως, μπαίνει στην ιστορία ο αστυνόμος Πολ Νερτό, ένας αστυνομικός της Δικαστικής Αστυνομίαςμ ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει την άγρια δολοφονία μας τουρκάλας εργάτριας που βρέθηκε βάναυσα κακοποιημένη, με ηλεκτροσόκ, με κομμένη μύτη και χείλη.

    “… Και τότε ένιωσε μια βεβαιότητα: τούτη η συνοικία των μεταναστών ήταν το δάσος όπου κρυβόταν ο δολοφόνος. Μια ανεξερεύνητη ζούγκλα στην οποία είχε χωθεί ο φονιάς για να βρει καταφύγιο κι ασφάλεια. Μονάχος του ο Πολ δεν είχε την παραμικρή ελπίδα να τον ξετρυπώσει. Χρειαζόταν έναν οδηγό. Έναν ανιχνευτή”.

    Αναζητά στήριγμα σε έναν παλιό αστυνομικό, τον γεροδεμένο, με τα στραβά πόδια, διεφθαρμένο Ζαν-Λουί Σιφέρ, γνωστό ως Ταρίφα, που είναι βαθιά χωμένος στην πιάτσα. Ο Μερτό και ο Ταρίφας προσπαθούν να μπουν στο περιβάλλον της νεκρής Τουρκάλας στην τουρκική συνοικία του Παρισιού, γνωστή και ως Μικρή Τουρκίας. Όμως το πράγμα γίνεται ακόμα πιο μυστήριο όταν δολοφονούνται άλλες δύο Τουρκάλες μετανάστριες. “Εκείνο που μπορούμε να πούμε, με λίγα λόγια, είναι πως αυτές οι τρεις γυναίκες πέθαναν από βασανιστήρια…”

    Οι δυο αστυνομικοί σκέφτονται για κάποιον σίριαλ κίλερ στην τούρκικη συνοικία, ωστόσο όταν οι δολοφονίες των τριών γυναικών με κάποιον τρόπο συνδέονται με την Αννά Εμς, τότε όλα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο. Μαφιόζικη οργάνωση παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη, ψεύτικα διαβατήρια, πλαστές άδειες. Μέχρι που το κουβάρι ξετυλίγεται και φτάνει μέχρι τους Γκρίζους Λύκους, την ακροδεξιά οργάνωση της Τουρκίας.

    Ο σκληρός κόσμος των παράνομων μεταναστών αναστατώνεται. Δεν θέλουν ούτε φόνους ούτε μπλεξίματα με την αστυνομία στην κοινότητά τους. Τα θύματα είναι δικοί τους άνθρωποι, ωστόσο η έλευση της αστυνομίας θα φτάσει την υπόθεση πολύ μακριά…

    Ο Γκρανζέ δεν σημαδεύει την Τουρκία, όπως επιπόλαια ισχυρίστηκαν κάποιοι τότε. Σε καμία περίπτωση. Σημαδεύει όμως την εκμετάλλευση, τα καραβάνια των προσφύγων που φτάνουν παράνομα από δουλεμπόρους οι οποίοι ελέγχονται από παραστρατιωτικές, ακροδεξιές και πέριξ του κράτους οργανώσεις, την ακροδεξία και τις πρακτικές της, τον ρόλο του Τουρκικού κράτους και του βαθέος τομέα της που φτάνει μέχρι τους Γκρίζους Λύκους και ακόμα χειρότερες εκδοχές τους.

    Μέσα από δύο παράλληλες ιστορίες, αυτής της αμνήμωνος Αννά Εμς και εκείνης των δύο αστυνομικών που αναζητούν τον μίτο των δολοφονιών, ο Γκρανζέ υφαίνει ένα ρυθμικό, ανατρεπτικό, σκληρό αστυνομικό θρίλερ που χτυπά τον εθνικισμό, την εκμετάλλευση, τους εξτρεμιστές όπου γης, οδηγώντας τον αναγνώστη στην αποκάλυψη του μυστηρίου με τρόπο που ικανοποιεί απόλυτα.

    Η διείσδυση στα κομμάτια της μνήμης και της αμνησίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, των προσφυγικών κοινοτήτων και της εκμετάλλευσής τους γίνεται με εξαιρετικές περιγραφές που δεν φοβούνται και δεν στρογγυλεύουν.

    «Η Αυτοκρατορία των Λύκων» επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη σε νέα μετάφραση της Τίνας Πλυτά.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Capoiera Fight

    The Hunt – Abbey Ruins – Pagan Image

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η αυτοκρατορία των Λύκων
    Τίτλος πρωτοτύπου: L’ empire des loups
    Συγγραφέας: Jean-Christophe Grangé
    Εκδόσεις: Καλέντης, Ιούνιος 2021
    Μετάφραση: Τίνα Πλυτά
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Άλκηστη Παπαπάνου
    Σελιδοποίηση: Περιγραφή
    Σελίδες: 552
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-594-081-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular