More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Η γιαγιά μου η κλέφτρα ξαναχτυπά! του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

    Η γιαγιά μου η κλέφτρα ξαναχτυπά! του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-13) – Λογοτεχνία για παιδιά/προεφήβους

    Με εννέα χτυπήματα με τσεκούρι έσπασαν οι ληστές τη γυάλινη θήκη στο ιστορικό Green Vault της Δρέσδης στη μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων που έγινε ποτέ, καθώς απέσπασαν περισσότερα από 4.300 διαμάντια αξίας τουλάχιστον 113 εκατομμυρίων ευρώ.

    Επτά χρόνια μετά το Η γιαγιά μου η κλέφτρα, ο μέγας παραμυθάς Ντέιβιντ Ουάλιαμς ξαναχτυπά μαζί με τη γιαγιά!

    Περί τίνος πρόκειται

    Η τρομερή γιαγιά του Μπεν, εκείνη που αρχικά ο Μπεν βαριόταν γιατί δεν είχε τηλεόραση της προκοπής και έτρωγε λαχανόσουπα και έπαιζε σκραμπλ, επιστρέφει. Εκείνη η επιδέξια κλέφτρα σπουδαίων κοσμημάτων, η περίφημη Μαύρη Γάτα με το όνομα που ξελογιάστηκε να κλέψει τα πολύτιμα κοσμήματα του Στέμματος μια νύχτα στον Πύργο του Λονδίνου, εδώ και ένα χρόνο δεν ζει κοντά στον Μπεν και τους ανθρώπους. Έκανε το μεγάλο ταξίδι προς τον ατέλειωτο ύπνο. Το θέμα όμως είναι πως η φήμη της, η φήμη της Μαύρης Γάτας, ζει και βασιλεύει!

    Εκλάπη η ταφική μάσκα του Φαραώ Τουτανχαμών από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου όπου είχε δανειστεί από το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Καΐρου. Η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία! Ο κλέφτης άφησε πίσω του ένα στοιχείο: τη λέξη νιάου γραμμένη με γράμματα από σκραμπλ! Ποιος μπορεί να αφήνει σημάδια ότι η ληστεία έγινε από τη Μαύρη Γάτα από τη στιγμή που η γιαγιά του Μπεν δεν ζει πια;

    Ο Μπεν θεωρείται συνεργός της άλλοτε διαβόητης κλέφτρας, τραβά πάνω του βλέμματα καχύποπτων και κουτσομπόληδων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα τη Μαύρη Γάτα, ωστόσο ξέροντας ότι η γιαγιά δεν είναι πια εδώ, προσπαθεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Μια απίθανη νύχτα είναι μπροστά του. Και μπροστά μας…

    Εστιάζοντας

    Η γιαγιά μου η κλέφτρα ξαναχτυπά! ήταν ένα από τα πλέον αγαπημένα και ευπώλητα μυθιστορήματα του κοσμαγάπητου Ντέιβιντ Ουάλιαμς. Δημιουργώντας ένα σίκουελ, είναι μοιραίο να δεις αν το βιβλίο ανταποκρίνεται να σταθεί δίπλα στο πρώτο βιβλίο, να σε κρατήσει, να συνεχίσει τη φήμη του. Ο Ουάλιαμς είναι μεγάλος μάστορας του λόγου, των περιπετειών που μιλάνε στο παιδικό κοινό. Ξέρει να ιντριγκάρει, ξέρει να στήνει επιδέξιες ιστορίες όπου αναμειγνύονται το μυστήριο, το χιούμορ, το σύγχρονο στοιχείο, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί με μια μοναδική αίσθηση κινηματογραφικότητας που μαζί με στρωτή λογοτεχνία σε ταξιδεύουν πραγματικά στον κόσμο τους.

    Ο χαρισματικός κόσμος του Ουάλιαμς έγινε ταινία από το BBC, θεατρικό έργο, θεματικό πάρκο, έγινε ό,τι μπορείς να φανταστείς, αλλά δεν είναι η εμπορικότητα ή η δημοφιλία που αποδεικνύουν την αξία ενός δημιουργήματος. Είναι η απόλαυση που αφήνει μέσα σου, το σημάδι που χαράζει καθώς το διαβάζεις. Με τον Ουάλιαμς γελάς, κολλάς, ξεχνιέσαι, χάνεσαι στους χαρακτήρες του, στην πλοκή, στις ευφάνταστες ανατροπές του, στα ψήγματα τρυφερών συναισθηματισμών που αφήνει, σκέψεων και ιδεών που αφήνει να ρέουν, δίχως κανένα ίχνος ή πρόθεση να σου μάθει, να σε κάνει καλύτερο, να σε διδάξει. Οι ώρες που θα περάσεις με μια όμορφη ιστορία είναι που σε κάνουν καλύτερο.

    Είναι ένας εξπέρ της φαντασίας και της χαράς. Τον πάμε με χίλια.

    Για αναγνώστες από 9-10 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η γιαγιά μου η κλέφτρα ξαναχτυπά!
    Σειρά: Μικρή Πυξίδα
    Συγγραφέας: David Walliams
    Εικονογράφος: Tony Ross
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2022
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Κυριακή Κάσση
    Σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 368
    Μέγεθος: 14 Χ 21,5
    ISBN: 978-618-01-4637-0

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular