More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20218-11 ετώνΗ Γιαγιά Τερματοφύλακας, της Σοφίας Μαντουβάλου (που κάνει αχτύπητο δίδυμο με τον...

    Η Γιαγιά Τερματοφύλακας, της Σοφίας Μαντουβάλου (που κάνει αχτύπητο δίδυμο με τον εγγονό της)

    Η Σοφία Μαντουβάλου δεν είναι μια συνηθισμένη συγγραφέας. Η γραφή της είναι ανατρεπτική, ευρηματική, χιουμοριστική! Ακόμα κι όταν καταπιάνεται λοιπόν με ένα συνηθισμένο θέμα όπως αυτό της σχέσης γιαγιάς-εγγονού το αποτέλεσμα δεν μπορεί  παρά να είναι μια ασυνήθιστη ιστορία!

    Ο Νικόλας είναι ένα συνηθισμένο σούπερ παιδί και η γιαγιά του μια συνηθισμένη σούπερ γιαγιά. Οι δυο τους είναι ένα αχτύπητο δίδυμο! Όταν συναντιούνται μοιράζονται μοναδικές, διασκεδαστικές εμπειρίες. Για χάρη του Νικόλα η γιαγιά δε διστάζει να γίνει μέχρι και… τερματοφύλακας κι ας έχει μαύρα μεσάνυχτα από ποδόσφαιρο κι ας καταλήγει με καρούμπαλα στο κεφάλι. Όταν οι γονείς του Νικόλα αποφασίζουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι η κατάλληλη απασχόληση για τη γιαγιά εκείνη γίνεται εφευρέτης και συμπαίκτρια στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αλλά πάνω και πρώτα από όλα γίνεται η τρελο-γιαγιά που λατρεύει, καμαρώνει και ζει την κάθε στιγμή με το εγγόνι της!

    Αυτή δεν είναι μια ιστορία για έναν σούπερ εγγονό που ησυχία δεν έχει και μια σούπερ γιαγιά έτοιμη για όλα. Είναι μια ιστορία για μια σχέση δυνατή, αγαπησιάρικη, μοναδική. Πες πες η γιαγιά ξεδιπλώνει με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο τις στιγμές που ζει με το αγαπημένο της εγγόνι. Πες πες ο Νικόλας «βάζει τα πράγματα στη θέση τους» κι αναδιηγείται τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία με παιδική αθωότητα κι αγάπη. Δες δες η Δέσποινα Καραπάνου πλάθει χιουμοριστικές εικόνες οι οποίες προσδίδουν μια κομίστικη διάσταση στο κείμενο.

    Πες πες η Σοφία Μαντουβάλου: Το πιο μυστικό από τα μυστικά είναι η μαγική ικανότητα που έχει κάθε  γιαγιά να γίνεται χαλί να την πατήσεις, πολυθρόνα να καθίσεις, τσουλήθρα να κυλήσεις και τερματοφύλακας να τη νικήσεις. Το πιο μυστικό από τα μυστικά βρίσκεται στο γκολ στο τέρμα της καρδιάς από τη χαρά που πήραμε πες πες, η γιαγιά πες πες ο εγγονός να φτιάξουμε μια απλή ιστορία μεγάλο γεγονός.

    Πες πες ο Νικόλας Ηλιάδης:  Η γιαγιά έσκασε από τη ζήλια της όταν άρχισα να γράφω και να ζωγραφίζω τη γιαγιά τερματοφύλακα και για να μην μου κλέψει την ιδέα μου ζήτησε να γράψουμε μαζί το βιβλίο. Κι εγώ δεν χαλάω ποτέ χατίρι στη γιαγιά μου.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Γιαγιά Τερματοφύλακας
    Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου
    Εικονογράφηση: Δέσποινα Καραπάνου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2020
    Σελίδες: 72
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-2005-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular