More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ εξέλιξη της ζωής στη γη, του Ελισέο Γκαρθία

    Η εξέλιξη της ζωής στη γη, του Ελισέο Γκαρθία

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6,5+ (target 7-10) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Αν μόνο ένα κύτταρο, κάτω απ’ τις κατάλληλες συνθήκες, γινόταν άνθρωπος στο διάστημα λίγων χρόνων, ασφαλώς δεν θα ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς πως κάτω απ’ τις κατάλληλες συνθήκες, ένα κύτταρο, στη διάρκεια αμέτρητων εκατομμυρίων χρόνων, αποτέλεσε την απαρχή του ανθρώπινου γένους.
    Χέρμπερτ Σπένσερ

    Η μαγεία της εξέλιξης, αυτής της συνεχούς συμπαντικής νομοτέλειας είναι κάτι που πρέπει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αναλογισθούν από νωρίς. Μας λείπει η επιστήμη και η σημαντική γνώση από τα παιδιά. Και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει πολύ τα βιβλία που ασχολούνται με τον άνθρωπο, τις απαρχές του, τη γη, το σύμπαν, κάποια εκ των οποίων είναι παραπάνω από καλά.

    Ο Δαρβίνος έκανε την αρχή. Εκείνος έθεσε τα ερωτήματα, εκείνος και τις βάσεις. Από αυτόν ξεκινά ο συγγραφέας Eliseo Garcia για να κάνει αυτό το ταξίδι στην εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους. Και ο Γουάλας τον 19ο αιώνα ήταν ένας σημαντικός φυσιοδίφης, αλλά και άλλοι πριν και μετά από αυτούς τους δύο είχαν βάλει πέτρες στο οικοδόμημα, όπως ο Λαμάρκ. Μας τους γνωρίζει αυτούς ο Eliseo. Μας μιλά για φυσική επιλογή, για παράξενα πλάσματα και ζώα που προέκυψαν από διασταυρώσεις, όπως ας πούμε το γουρούνι που προέκυψε από διασταυρώσεις διαφόρων ειδών αγριογούρουνων., για τα γονίδια που κρύβουν το μυστικό της ζωής, το dna και τις μεταλλάξεις.

    Κατόπιν, ο συγγραφέας κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν: από πού προερχόμαστε; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε γρήγορα στα παιδιά πριν καταφύγουν σε ψευοεπιστημονικές απαντήσεις. Γνωρίζατε ότι ο προπάππους των ανθρώπων ήταν ένα βακτήριο; Γνωρίζατε ότι το σώμα κάθε ανθρώπου είναι μια πόλη από εκατομμύρια βακτήρια; Και η ζωή πώς προήλθε; Ήλιος, φωτοσύνθεση, προσαρμογή, αναπνοή μονοκύτταρων οργανισμών, ενέργεια, φυλετική αναπαραγωγή. Μέσα από διάφορες δυναμικές, μαγικές διαδικασίες προέκυψε ο άνθρωπος, ο σημερινός κυρίαρχος της Γης.

    Τα κείμενα του Garcia είναι σύντομα, συμπυκνωμένα, όχι ιδιαιτέρως επεξηγηματικά, αλλά με τις βασικές πληροφορίες γεγονός που το κάνει κατάλληλο από 6,5-7 ετών. Η εικονογράφηση είναι πλούσια σε εικόνες ζώων και στοιχείων που βοηθούν στην οπτική ενσωμάτωση της γνώσης.

    Τα μυστικά της ζωής και του συσχετισμού των διαφόρων μορφών της σε έναν όμορφο, σκληρόδετο τόμο.

    Για αναγνώστες από 6,5-7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Η μαγεία της εξέλιξης, αυτής της συνεχούς συμπαντικής νομοτέλειας είναι κάτι που πρέπει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αναλογισθούν από νωρίς. Ο Δαρβίνος έκανε την αρχή. Εκείνος έθεσε τα ερωτήματα, εκείνος και τις βάσεις. Από αυτόν ξεκινά ο συγγραφέας Eliseo Garcia για να κάνει αυτό το ταξίδι στην εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους. Μας μιλά για φυσική επιλογή, για παράξενα πλάσματα και ζώα που προέκυψαν από διασταυρώσεις, για τα γονίδια που κρύβουν το μυστικό της ζωής, το dna και τις μεταλλάξεις. Κατόπιν, ο συγγραφέας κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν: από πού προερχόμαστε;

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Message To My Future Self

    Darwin Theme

    Erik Satie – Gnossienne No.1

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η εξέλιξη της ζωής στη γη
    Υπεύθυνη έκδοσης: Άνα Ντελγκάδο
    Συγγραφέας: Ελισέο Γκαρθία
    Εικονογράφος: Μόνι Πέρεζ
    Εκδόσεις: Susaeta, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Τατιάνα Ραπακούλια
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Εύη Κουδούνα
    Σελιδοποίηση: Νάνσυ Τζαννή
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 25,8 x 30,2
    ISBN: 978-960-617-634-0

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular