More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΘαυμαστοί ωκεανοί, της Τζες Φρεντς

    Θαυμαστοί ωκεανοί, της Τζες Φρεντς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-11) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Ένα πλοίο που ταξιδεύει είναι στρατός σε μάχη. Η καταιγίδα κρύβεται, αλλά δεν χάνεται. Όλη η θάλασσα είναι μία ενέδρα.
    Βίκτωρ Ουγκώ

    Το νερό των ωκεανών κινείται συνεχώς. Και είναι τόσο μεγάλη η έκταση των ωκεανών της Γης που ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά σημεία τους που είναι ανεξερεύνητα. Πραγματικά πρόκειται για ένα κομμάτι γοητείας της Γης, ίσως εκείνο που μάγεψε τους περισσότερους, τους ποιητές, τους καλλιτέχνες. Και στα παιδιά ασκεί πολύ μεγάλη γοητεία η θάλασσα, το υγρό στοιχείο, ίσως γιατί παραπέμπει στην υγρή ασφάλεια της μητρικής κοιλιάς.

    Θυμάμαι, στη γενιά μας, ο Κουστώ και τα ντοκιμαντέρ του ήταν κάτι σαν λαϊκός ήρωας και τηλεοπτικά χιτ. Ήταν τα δικά μας ριάλιτι. Άλλωστε τότε με δύο τηλεοπτικά κανάλια, δίχως ίντερνετ ή άλλες πηγές και μόνη εκείνη των βιβλίων και της εγκυκλοπαίδειας δεν μπορούσες να περιμένεις κάτι διαφορετικό.

    Το βιβλίο Θαυμαστοί ωκεανοί είναι μια μίνι εγκυκλοπαίδεια για αυτόν τον θαυμάσιο και θαυμαστό κόσμο, αυτόν τον αέναα ρέοντα κόσμο, που φιλοξενεί ζωή από τότε που αυτές οι κοιλότητες γέμισαν με νερό από τις τεράστιες καταιγίδες: ασπόνδυλα, ερπατά, ψάρια, φάλαινες.

    Όλα αυτά τα ξεχωριστά ζώα, οι κάτοικοι των ωκεανών είναι δίχως άλλο το μεγάλο ενδιαφέρον όλων, μικρών και μεγάλων, καθώς το νερό είναι το τεράστιο σπίτι τους. Έτσι, στο βιβλίο της Jess French, που είχε κάνει εκείνο το καταπληκτικό βιβλίο Πού πάνε όλα αυτά; Τα σκουπίδια, η ανακύκλωση και η προστασία του πλανήτη μας, θα συναντηθούμε με φωτογραφίες και πληροφορίες για ένα απίστευτο πλήθος σπάνιων αλλά και γνωστών ζώων: κυβοειδής μέδουσα, ελαφροκέρατο κοράλλι, σκουλήκια ξεσκονίστρες, δολάριο της άμμου, ποντικόψαρο, λεοντόψαρο, ηλεκτροφόρο χέλι, δερματοχελώνα, ληστόγλαροι (πουλιά πειρατές που κυνηγούν άλλα θαλασσοπούλια και τους κλέβουν την τροφή), τα ναρβάλ, γνωστοί ως μονόκεροι της θάλασσας, το ψάρι χειρουργός, οι πράσινες σμέρνες που καθαρίζουν τον ωκεανό από τις νεκρές τροφές. Αυτοί είναι ελάχιστοι μόνο από τους παράξενους κατοίκους των ωκεανών. Έχουν απίστευτες συνήθειες και η Jess French φροντίζει να μας τις μεταφέρει συνοπτικά και όμορφα.

    Η Jess δεν αφήνει καμία πτυχή των ωκεανών και των κατοίκων τους εκτός ύλης. Και ασφαλώς κάθε σύγχρονο βιβλίο που σέβεται τον εαυτό του έχει και την περιβαλλοντική παράμετρο. Η πλαστική ρύπανση, η υπεραλιεία, η υπερθέρμανση είναι μερικοί παράγοντες που τίθενται στον μικρό αναγνώστη.

    Πολύ γεμάτη εικονογράφηση, πολύ χρώμα, λεπτομέρειες, και εικόνες όλων των θαλάσσιων ζώων.

    Ένα γεμάτο βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 7 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Το βιβλίο Θαυμαστοί ωκεανοί είναι μια μίνι εγκυκλοπαίδεια για τον θαυμάσιο και θαυμαστό κόσμο των ωκεανών, αυτόν τον αέναα ρέοντα κόσμο, που φιλοξενεί ζωή από τότε που αυτές οι κοιλότητες γέμισαν με νερό από τις τεράστιες καταιγίδες: ασπόνδυλα, ερπετά, ψάρια, φάλαινες. Θα συναντηθούμε με φωτογραφίες και πληροφορίες για ένα απίστευτο πλήθος σπάνιων αλλά και γνωστών ζώων: κυβοειδής μέδουσα, ελαφροκέρατο κοράλλι, σκουλήκια ξεσκονίστρες, δολάριο της άμμου, ηλεκτροφόρο χέλι, δερματοχελώνα, ληστόγλαροι (πουλιά πειρατές που κυνηγούν άλλα θαλασσοπούλια και τους κλέβουν την τροφή), τα ναρβάλ, γνωστοί ως μονόκεροι της θάλασσας. Αυτοί είναι ελάχιστοι μόνο από τους παράξενους κατοίκους των ωκεανών.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Eric Serra – The Big Blue Overture from “Le Grand Bleu” aka “The Big Blue” [1988]

    Eric Serra – Deep Blue Dream

    Vangelis – Theme from Antarctica

    Océans | Soundtrack Suite (Bruno Coulais)

    Eric Serra – Rescue in a Wreck

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Θαυμαστοί ωκεανοί
    Τίτλος πρωτοτύπου: Earth’s incredible oceans
    Συγγραφέας: Jess French
    Εικονογράφος: Claire McElfatrick
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Ιανουάριος 2022
    Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Αθηναίου
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 23 Χ 30
    ISBN: 978-960-653-570-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular