More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20204-7 ετώνΗ Θάλασσα είδε, του Τομ Πέρσιβαλ

    Η Θάλασσα είδε, του Τομ Πέρσιβαλ

    Ο χρόνος κυλά. Περνάμε εμείς μέσα από αυτόν; Περνά αυτός μέσα από εμάς; Μοιάζει ανεπίστρεπτος, μη αναστρέψιμος όπως έλεγε η θορυβώδης ταινία του Γκασπάρ Νοέ. Κι αυτή η διαπίστωση αποτελεί το βασικό θεμέλιο της ιστορίας του Τομ Πέρσιβαλ που γυρνά το μαχαίρι στην καρδιά και συγκινεί ανεπανάληπτα.

    Η Θάλασσα Είδε. Είδε τη Σοφία να πηγαίνει με τον πατέρα της σε μια παραλία. Είδε τον ουρανό να συννεφιάζει και να βρέχει. Είδε τη Σοφία να τρέχει με τον πατέρα της βιαστικά. Είδε τη Σοφία να χάνει το αρκουδάκι της, εκεί στην αμμουδιά.

    Η Σοφία δεν έχασε απλώς ένα αρκουδάκι. Έχασε τον φίλο της. Και η ο κόσμος άδειασε μέσα της. Έψαξε παντού, επέστρεψε στη θάλασσα. Τίποτα. Η Θάλασσα όμως είχε δει. Και ήξερε. Και με τη βοήθειά της το αρκουδάκι κάνει ένα απίστευτο ταξίδι προσπαθώντας να ξαναβρεί τη Σοφία. Μα ο χρόνος περνά, ο χρόνος πίσω δεν γυρνά. Κι ίσως ποτέ δεν είναι αργά…

    Το “Η Θάλασσα Είδε” του Πέρσιβαλ δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν, μικρό και μεγάλο. Να ‘ταν όμως μόνο αυτά τα λόγια κι η ιστορία της Σοφίας και του Αρκούδου! Να ‘ταν μόνο αυτή η Οδύσσεια του λούτρινου φίλου της που αναζητά την αγαπημένη του φίλη! Έρχεται κι αυτό το φανταστικό πείραμα του Πέρσιβαλ στην εικονογράφηση και κάνει το βιβλίο θρίαμβο.

    Μέσω της πρωτότυπης δράσης Rijksstudio, το μουσείο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ έδωσε πρόσβαση σε 125.000 εικόνες από τη συλλογή του για να χρησιμοποιηθούν και να επεξεργαστούν ελεύθερα από όλους. Ο Τομ Πέρσιβαλ ήταν ένας από αυτούς που όχι απλώς γοητεύτηκαν από αυτήν την δυνατότητα, αλλά πήγαν τον κόσμο της δημιουργίας ένα βήμα μπροστά. Η Μεγάλη των Ολλανδών Σχολή τρύπωσε σε ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τρόπο εκκωφαντικό. Χρησιμοποιώντας τα φυσικά τοπία του Vincent van Gogh και του Willem Roelofs, τον κόσμο της θάλασσας του Aelbert Cuyp και του Hendrik Willem Mesdag και τις υδάτινες διαδρομές μέσα στο δάσος του Maurits van der Valk, ο Πέρσιβαλ έφτιαξε τον κόσμο του βιβλίου συνδυάζοντάς τα μοναδικά με τη δική του εικονογράφηση, δημιουργώντας ένα σμίξιμο αξιοθαύμαστο.

    Φιλία, οικογενειακά κειμήλια, ανεμελιά, απώλεια, θρήνος, ταξίδι, χρόνος, ενηλικίωση, επανένωση, ζωή. Πόσες έννοιες διαχειρίζεται δεξιοτεχνικά μέσα σε τόσο λίγες λέξεις ο Πέρσιβαλ!

    Ένα από τα δέκα κορυφαία βιβλία του 2019 ό,τι κι αν ακολουθήσει. Να το αποκτήσετε δίχως σκέψη.

    Εκδόσεις Ίκαρος.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Θάλασσα είδε
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Sea Saw
    Συγγραφέας: Tom Percival
    Εικονογράφηση: Tom Percival
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Ιανουάριος 2019
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Επιμέλεια: Ελευθερία Κοψιδά
    Στοιχειοθεσία-προσαρμογή: Ευτυχία Λιάπη
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24,5 Χ 28
    ISBN: 978-960-572-249-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular