More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Θέντα Μιμηλάκη στον κατάλογο έργων του Nami Concours 2023

    Η Θέντα Μιμηλάκη στον κατάλογο έργων του Nami Concours 2023

    nami concours 2023Με χρονικό όριο την 31η Οκτωβρίου 2022, οι συμμετέχοντες εικονογράφοι υπέβαλλαν στο Nami Concours τα πέντε έργα τους που είχαν δικαίωμα, με οποιοδήποτε θέμα αλλά με όρο ένα σύνολο εικονογραφήσεων να περιλαμβάνει μια ιστορία.

    Υποβλήθηκαν 1625 έργα από 90 χώρες, τα οποία η κριτική επιτροπή έκρινε με βάση τα κριτήρια της ενσυναίσθησης, της καθολικότητας, της διαφορετικότητας, της έμπνευσης, της δημιουργικότητας. Μετά από την προκαταρκτική κρίση, από τα 1625 αυτά υποβληθέντα έργα επιλέχθηκαν 82 συμμετοχές από 31 χώρες, τα οποία αποτελούν τον κατάλογο έργων για τον τελικό γύρο.

    Ανάμεσά τους και η Ελληνίδα εικονογράφος Θέντα Μιμηλάκη που έστειλε πέντε εικόνες από το τελευταίο βιβλίο που εικονογράφησε, το “Σήμερα είναι η μέρα” της Θεοδώρας Κατσιφή που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    simera einai h mera COVER

    Το Nami Island Internation Picture Book Illustration Concours (NAMBOOK), όπως είναι το πλήρες όνομά του, δημιουργήθηκε το 2012 στη Γενική Συνέλευση της IBBY στο Λονδίνο. Διοργανώνεται έκτοτε κάθε 2 χρόνια στο έκτασης 4 χιλιομέτρων Nami Island της Νότιας Κορέας, ένα τουριστικό ποτάμιο νησί σε σχήμα μισοφέγγαρου που βρίσκεται στο Chuncheon και σχηματίστηκε καθώς η γη γύρω του πλημμύρισε από το ανερχόμενο νερό του ποταμού North Han ως αποτέλεσμα της κατασκευής. του φράγματος Cheongpyeong το 1944.

    theda nami

    Αρχικός στόχος του Nami Concours ήταν να φέρει τους εικονογράφους πιο κοντά, να αναδείξει το έργο τους, να τους δώσει ευκαιρίες να γνωριστούν μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους.

    Νικητής του μεγάλου βραβείου Grand Prix αναδείχθηκε ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Maguma από την Ισπανία με το έργο Happy Hans. Ο Marcos Guardiola Martin, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει έδρα τη Μαδρίτη. Έχει λάβει το 2019 το Green Island στο Nami Concours, καθώς και αρκετά ακόμα βραβεία και ειδικές διακρίσεις (Νικητής στο Latin American Illustration Award κ.α.)maguma1

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular