More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΗ ιστορία μιας τρύπας, της Κέλη Κάνμπι

    Η ιστορία μιας τρύπας, της Κέλη Κάνμπι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3,5+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η αγάπη είναι μια τρύπα στην καρδιά.
    Ben Hecht

    Η Κέλη Κάνμπι μετά τη Σκοτεινούπολη επιστρέφει με μία ακόμα ευφάνταστη, χιουμοριστική και ανατρεπτική ιστορία. Δημιουργός που έχει στυλ και άποψη.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ο Τσάρλι βγήκε έναν περίπατο. Και βρίσκει μία τρύπα. Μια τρύπα ολοδική του! Τη βάζει στην τσέπη του. Χμ! Ξέρεις τι συμβαίνει όταν έχεις μια τρύπα στην τσέπη, έτσι; Τη βάζει στην τσάντα του. Ξέρεις τι συμβαίνει όταν έχεις μια τρύπα στην τσάντα σου, έτσι; Αποφασίζει να την χαρίσει κάπου. Πηγαίνει στα μαγαζιά της πόλης, στη μοδίστρα, στον βαρκάρη, στον κηπουρό, στο pet, στον εργάτη, στην πλανόδια πωλήτρια λουκουμάδων. Κανείς δεν θέλει την τρύπα του Τσάρλι. Εκείνος απογοητεύεται. Επιστρέφει στο μέρος που τη βγήκε και την αφήνει ξανά κάτω, πιστεύοντας ότι είναι άχρηστη. Κάποιος όμως τη χρειάζεται αυτήν την τρύπα…

    Εστιάζοντας

    Απλότητα, κειμενικό και εικονογραφικό χιούμορ σε μια ουσιαστική, μεστή συνδιαλλαγή, σε μια ιστορία η οποία με λιτότητα και πρωτοτυπία αναδεικνύει ένα πλήθος θεμάτων, όπως η χειμερία νάρκη, ο χειμώνας, η έννοια της εστίας (φωλιά), τα επαγγέλματα, ακόμα και το φαινόμενο της τρύπας (οπής/κοιλότητας), το οποίο είναι άκρως ασυνήθιστο αλλά εξαιρετικά χρήσιμο και διασκεδαστικό να το διερευνήσεις βιωματικά.

    Παράλληλα, ενσυναίσθηση και ανοιχτή ματιά στον κόσμο που μας περιβάλλει, χρησιμότητα και αχρηστία των πραγμάτων και των όντων γύρω μας, αποδοχή και ανεκτικότητα στην ετερότητα, βρίσκουν τη θέση τους στην ιστορία και αναπτύσσονται άλλοτε ως νύξεις και άλλοτε ως σαφέστερες καταφάσεις.

    Μία ακόμα εξαιρετική παράμετρος που έχει ενεργοποιήσει ο δημιουργός είναι η παρουσία σε κάθε σελίδα ενός μικρού “κατασκόπου”, ενός μικρόσωμου ντετέκτιβ που παρακολουθεί από κοντά την πορεία της τρύπας. Στο τέλος, όταν ο Τσάρλι απογοητεύεται και την παρατά, αυτός ο χαριτωμένος κούνελος χώνεται στην τρύπα η οποία γίνεται το σπίτι του. Έτσι, παίζεται ένα όμορφο παιχνίδι παρατηρητικότητας και εντοπισμού του μικρού αυτού ζώου από τον μικρό αναγνώστη.

    Η εικονογράφηση παίζει με τα γήινα χρώματα του αστικού τοπίου και τις αποχρώσεις του πράσινου ενός δάσους, ενώ οι κοκκινοπορτοκαλί νέον λεπτομέρειες που έχει τοποθετήσει ο δημιουργός φωτίζουν το διαφορετικό. Οι μολυβιές δίνουν την αίσθηση του χειροποίητου, χαρίζοντας μια παιδικότητα που την ζητούσε ουσιαστικά η ίδια η ιστορία.

    Πολύ ταιριαστό αποτέλεσμα.

    Για αναγνώστες από 3,5-4 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Διακρίσεις

    • Children’s Book Council of Australia Notable Book (2019)
    • SCBWI Crystal Kite Award (Shortlisted 2019)
    • Western Australian Premier’s Prize for Writing for Children (Winner 2018)

    Είπαν για το βιβλίο

    «Μια έξυπνη ιστορία με όμορφη εικονογράφηση. Ένα βιβλίο για παιδιά και ενήλικες που θα διαβάσουν, θα μοιραστούν και θα κρατήσουν.»
    Sunday Telegraph

    «Μια από τις χαρές της πρώτης παιδικής ηλικίας είναι εκείνες οι καθημερινές στιγμές ανακάλυψης. Η ιστορία μιας τρύπας αναδεικνύει αυτές τις αυθεντικές στιγμές…Το κείμενο ζωντανεύει όταν διαβάζεται δυνατά και το αστείο λεξιλόγιό του το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό».
    Junior Books+Publishing

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η ιστορία μιας τρύπας
    Τίτλος πρωτοτύπου: The hole story
    Συγγραφέας: Kelly Canby
    Εικονογράφος: Kelly Canby
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
    Επιμέλεια: Ασημίνα Γιαννοπούλου
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 27,4 X 23,4
    ISBN: 978-960-645-247-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular