More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Λήδα και ο ελέφαντας, της Κιμ Σένα

    Η Λήδα και ο ελέφαντας, της Κιμ Σένα

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Λουί, νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας ωραίας φιλίας.
    Χάμφρεϋ Μπόγκαρντ, Καζαμπλάνκα

    Ένα ιδιαίτερο βιβλίο από την Kim Sena, για την φιλία και τα συναισθήματα που γεννά, ικανά να γεμίσουν ακόμα και την μεγαλύτερη ερήμωση.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Λήδα είναι ένα μοναχικό παιδί που ζει σε ένα τεράστιο και πλούσιο σπίτι. Έχει ότι θελήσει και ονειρεύεται ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Παρόλα τα παιχνίδια, τις ζωγραφιές, τα λουλούδια και τις κούκλες, ή Λήδα πλήττει αφόρητα, η μοναξιά την έχει καταβάλει αφού δεν υπάρχει κανένας να μοιραστεί μαζί της όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, θέλει κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, κάτι που θα την κάνει να βρει την χαρά και πάλι.

    Οι μέρες περνούν με τον ίδιο ανιαρό τρόπο, μέχρι που ένα πρωί η Λήδα θα παρατηρήσει μια παρέα ελεφάντων κοιτώντας έξω από το παράθυρό της. Αυτό ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό. Έτσι η Λήδα παίρνει την απόφαση να βγει και να μιλήσει σε έναν από αυτούς, που καθόταν απομονωμένος και λίγο απογοητευμένος. Είχε βαρεθεί να τρώει γρασίδι, ήθελε κι εκείνος να κάνει κάτι συναρπαστικό στη ζωή του.

    Η Λήδα θα καλέσει τον γκρι ελέφαντα στο σπίτι της για τσάι και θα προσπαθήσει να τον εντυπωσιάσει με τα τόσα όμορφα αντικείμενα, θέλοντας να φανεί ξεχωριστή στα μάτια του. Όμως ο γκρι ελέφαντας δεν έμοιαζε να εντυπωσιάζεται και η Λήδα άρχισε να του τάζει διάφορα πράγματα για να τον κρατήσει κοντά της. Τον είχε ανάγκη, είχε ανάγκη από έναν φίλο.

    Ο γκρι ελέφαντας θα της διδάξει ότι δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες ικανότητες, πλούτη και ψεύτικες- αδύνατες υποσχέσεις  για να σε εκτιμήσει κάποιος, το μόνο που χρειάζεται είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η αποδοχή, χωρίς εγωισμούς, πείσματα και ψέματα.

    Εστιάζοντας

    Ο Κιμ Σένα μέσα από αυτή την φαινομενικά αταίριαστη σχέση, προσεγγίζει με απλό τρόπο τη σημασία της πραγματικής φιλίας, της άνευ όρων και περιορισμών, εκείνης που δεν ζητά ανταλλάγματα για να υπάρξει, της άδολης και της καθολικής, μιας φιλίας με τέτοια δύναμη που μπορεί να προσφέρει τόση χαρά που κανένα υλικό αγαθό δεν μπορεί.

    Το όμορφα, κομψά, δουλεμένα στη λεπτομέρεια σχέδια του Κιμ Σένα κερδίζουν το βλέμμα του αναγνώστη αλλά παράλληλα αφηγούνται την ιστορία τους μέσα από τα χρώματα, καθώς ο εικονογράφος -που δεν είναι άλλος από τον ίδιο το συγγραφέα, παγιδεύει αρχικά τις εικόνες του στον γκρίζο και μουντό, ονειρικό κόσμο της Λήδας που αποπνέει μια σουρεαλιστική ατμόσφαιρα γεμάτη συμβολισμούς, αφήνοντας μια μικρή λάμψη ελπίδας- ένα κόκκινο μπαλόνι. Όσο η αφήγηση προχωρά και η Λήδα βρίσκει την χαρά, τόσο τα χρώματα ελευθερώνονται και οι εικόνες επιχρωματίζονται, μέχρι που λάμπουν στο φως του ήλιου και της φύσης.

    Για αναγνώστες από 5 ετών.

    Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ludovico Einaudi – Einaudi: Experience

    Nina Simone – Feeling Good (Official Video)

    Lars Von Trier – Melancholia (Richard Wagner – Tristan und Isolde, Prelude)

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ – ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ

    Evanthia Reboutsika Through You

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η Λήδα και ο ελέφαντας
    Τίτλος πρωτοτύπου: Lea e l’ elephant
    Συγγραφέας: Kim Sena
    Εικονογράφος: Kim Sena
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
    Επιμέλεια κειμένου: Βαρβάρα Καρζή
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 23 Χ 34
    ISBN: 978-618-5482-26-8

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular