More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΗ μάγισσα Παλάβω, του Κόρκυ Πωλ

    Η μάγισσα Παλάβω, του Κόρκυ Πωλ

    palavo_oldcover

    Ένα καταπληκτικό μέσα στην απλότητα του παραμύθι, που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Το κυκλοφορούσαν οι εκδόσεις Μαργαρίτα ΕΠΕ και αργότερα οι εκδόσεις Άμμος. Μπορείτε πάντως να αναζητήσετε το ξενόγλωσσο πρωτότυπο (Winnie the Witch).

    Θα κυκλοφορήσει και πάλι η Winnie the witch στα ελληνικά; ρώτησε τον Κόρκυ Πωλ η Φωτεινή Βαρδάκα στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο elniplex.
    “Βέβαια, το λάθος που και εγώ και ο εκδοτικός οίκος κάναμε στην αρχή είναι ότι επιτρέψαμε να αλλάξουν το όνομα. Στην Γαλλία για παράδειγμα την ονόμασαν Πελαζί, στην Ελλάδα Παλάβω, και εκδίδονταν πριν από πολλά χρόνια στην αρχή από τον εκδοτικό οίκο Μαργαρίτα και μετά από τις εκδόσεις Άμμος. Ξέρω ότι ψάχνουν να βρουν καινούριο εκδοτικό οίκο. Οι εκδόσεις Άμμος ήταν γνωστός οίκος, όχι πολύ μεγάλος αλλά ξέρω ότι έκλεισε λόγω κρίσης…”

    Η Μάγισσα Παλάβω (Winnie the Witch) των Korky Paul και Valerie Thomas μας αφηγείται την ιστορία της Μάγισσας Παλάβως ή της Winnie καλύτερα, που έμενε σε ένα σπίτι στο δάσος όπου όλα, από το ίδιο το σπίτι μέχρι τα έπιπλα και τα χαλιά ήταν όλα…μαύρα.

    Η μπανιέρα μαύρη, ο γάτος της μαύρος και με το όνομα…Μαυρής! Μα δε μπορούσε να τον δει και μπουρδουκλωνόταν συνεχώς πάνω του. Ώσπου αποφάσισε μια και δυο να τον κάνει πράσινο! Και μια χαρά τον ξεχώριζε κι όλα ήταν υπέροχα ώσπου μια μέρα στο γρασίδι τον μπέρδεψε με το χορτάρι, τον πάτησε και τρελάθηκε. Πήρε λοιπόν το μαγικό της ραβδί και τον έκανε σαν ουράνιο τόξο πολύχρωμο. Μα τώρα ο Μαυρής είχε γίνει ο περίγελος του δάσους. Όλοι τον κορόιδευαν και ένιωθε πια δυστυχισμένος. Η Παλάβω δεν άντεχε να τον βλέπει δυστυχή! Πήρε το ραβδί της, το ανέμισε 5 φορές νομίζω και…Ε, δεν το λέω…αλλά άλλαξαν πολλά!!!!

    Πανέμορφη ιστορία, απλή και διασκεδαστική! Στο εξωτερικό έσπασε και εξακολουθεί να σπάει ταμεία. Εδώ, η έλλειψη εκδοτικού σπιτιού εδώ και πολλά χρόνια του στερεί αντίστοιχη καταξίωση. Ή δε ξέρω, ίσως τη θεωρήσαμε απλοϊκή καθώς έχουμε συνηθίσει στα ηθικά διδάγματα. Μα το ωραιότερο δίδαγμα είναι μια ωραία ιστορία και η αισθητική της. Και προσωπικά τη θεωρώ ο,τι πρέπει όταν ασχολείσαι με χρώματα. Δε στα διδάσκει. Τα εμφανίζει στα μάτια σου με τρόπο…μαγικό!

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular