More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ μαμά πετάει, της Ναταλίας Καπατσούλια

    Η μαμά πετάει, της Ναταλίας Καπατσούλια

    “Έχω την καλύτερη μαμά του κόσμου. Όμως…

    Η μαμά μου είναι όμορφη και πολύ καλή. Αλλά μερικές φορές δεν μου δίνει καθόλου σημασία. Όταν για παράδειγμα, μιλάει στο τηλέφωνο με τις ώρες, είναι σαν να μην υπάρχω”

    Κι υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που η μαμά κάμει χωρίς τον γλυκύτατο πιτσιρικά της ιστορίας. όταν η μαμά κάνει γυμναστική με τις άλλες μαμάδες, ακόμα κι όταν τον παίρνει μαζί, δεν του μιλάει καθόλου. Κι όταν περπατάνε στον δρόμο μαζί και βιάζονται για να μη χάσει ο μικρός το σχολικό, δεν του δίνει σχρδόν καθόλου σημασία. Είναι κι εκείνες οι στιγμές που η μαμά κι ο μπαμπάς υπάρχουν μόνο ο ένας για τον άλλον…

    “Μερικές φορές νιώθω ότι είνια μέσα σε ένα μεγάλο μπαλόνι και πετάει ψηλά, πλύ ψηλά. Και μακριά. Και τότε φοβάμαι λίγο, γιατί μερικά μπαλόνια, όταν πετάξουν χάνονται, ψηλά στον ουρανό και δεν γυρίζουν ποτέ. Όμως ξέρω ένα κόλπο.”
    Η Ναταλία Καπατσούλια δημιούργησε μια τρυφερή ιστορία με λίγα λόγια και μεγάλες πολύχρωμες εικόνες. Ένα μπαλόνι είναι το συγγραφικό εύρημα για να εκφράσει το αγόρι τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για τη μαμά του. Η μαμά μοιάζει να κλείνεται στον κόσμο της, στο μπαλόνι της, κάθε φορά που ασχολείται με άλλα πράγματα εκτός από το παιδί της. Κι εκείνο επιθυμεί κι επιδιώκει να είναι η μοναδική σκέψη και ασχολία της. Δε θέλει να τη μοιράζεται και φοβάται μήπως τη χάσει. Τραβώντας όμως, το σχοινί καταορθώνει να φέρει τη μαμά κοντά του. Και τότε το μπαλόνι γίνεται ο δικός του προστατευμένος κόσμος, η οικογένειά του.

    Απλή αλλά αληθινή και τρυφερή η ιστορία που ζωγράφισε και έγραψε η Ναταλία Καπατσούλια. Τα ζεστά χρώματα και η τεχνική του κολάζ δημιούργησαν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα σε ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και χιούμορ για μικρά παιδιά και μαμάδες κάθε ηλικίας!

    Το βιβλίο ήταν υποψήφιο στις βραχείες λίστες του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2017 στην κατηγορία Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και για το κείμενο.

    Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή της μητέρας για να το διαβάσετε. Κι αφού το διαβάσετε, φουσκώστε μερικά μπαλόνια και βάλτε σε μικρά χαρτιά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Μη διστάσετε να τα αφήσετε στον ουρανό για να μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης ΠΑΝΤΟΥ!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μαμά πετάει
    Συγγραφέας: Ναταλία Καπατσούλια
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Διάπλαση, 2016
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 X 28
    ISBN: 978-960-567-101-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular