More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ μεγάλη επιστροφή, της Κατερίνας Παπαποστόλου

    Η μεγάλη επιστροφή, της Κατερίνας Παπαποστόλου

    “Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο που διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Η Διώνη επιστρέφει και μιλά για όλα τα ζώα, για τα συναισθήματα και για τη μόλυνση της φύσης…… “

    Η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), ετοίμασε με πολλή αγάπη έναν οδηγό αγάπης και επιβίωσης για μικρούς και μεγάλους με τον τίτλο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων». Όπως μας εξομολογήθηκε σε συνέντευξη στο elniplex, η ιδέα συγγραφής του,  γεννήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου,το «Δώρο» όμως έπρεπε να μάθουν όλοι την ιστορία της Διώνης κι έπειτα να ετοιμάσει τη μεγάλη επιστροφή των ζώων στο Παλάτι των Ονείρων και την ίδρυση του Βασιλείου των Ακηδεμόνευτων Ζώων.

    Όταν ήρθε στα χέρια μου το βιβλίο και ξεφυλλίζοντας το, ανακάλυψα ότι απευθύνεται σε δυο διαφορετικές ομάδες καθώς έχει δύο όψεις με το πορτραίτο της Διώνης στο εξώφυλλο να στέκει αγέρωχη και να μας θυμίζει ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση. Ένα χέρι της εναποθέτει ευλαβικά το στέμμα της νικήτριας κι ένα ξίφος με τη λεπίδα του μπηγμένη στην πέτρα. Στο βάθος δεσπόζει ένα παλάτι χτισμένο από πέτρα κι αυτό. Ένα μυστήριο αποπνέει σαν σκηνή από ταινία και σύμβολα μιας άλλης εποχής με πρωταγωνίστρια στο σκηνικό τη Διώνη, ένα τόσο ξεχωριστό σκύλο. Ένα παραμύθι βγαλμένο από την πραγματική ζωή και την εκμετάλλευση των ζώων, με συμβολισμούς και εικόνες που σε μαγεύουν από την πρώτη επαφή και ανοίγει το δρόμο για τη δικαίωση και την ελευθερία.

    Πάντα μου άρεσε απ’ όταν ήμουν μικρή όταν ξεφυλλίζω το βιβλίο, να ρίχνω μια κλεφτή ματιά στο τέλος του… Έτσι ανακάλυψα την έγχρωμη εκδοχή του, σε μορφή εικονοβιβλίου με τη μωβ νεράιδα, τη Διώνη και τα άλλα ζώα, το δάσος των ευχών, τον κρυμμένο θησαυρό της αγάπης και το παλάτι των ονείρων. Καθώς ξεκίνησα να διαβάζω την ιστορία από την αρχή, μαγεύτηκα από την μεταφορά της ιστορίας χρονικά σε μια άλλη εποχή, ενώ σε κάθε κεφάλαιο αναδύονται έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η ζωοφιλία, η ενσυναίσθηση, η άδολη αγάπη αλλά και η απομόνωση, το πένθος, ο ρατσισμός, η βία… Δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερα γιατί η ιστορία ακροβατεί στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας και παραθέτει πολλές αλληγορίες και συμβολισμούς για να ανακαλύψει καθένας μόνος του.
    Η Λιάνα Δανεζάκη έντυσε με έντονα χρώματα και απεικόνισε άλλοτε με χαριτωμένα σκίτσα και άλλοτε με αληθινές φωτογραφίες τη μωβ νεράιδα και τους τρεις πιστούς συντρόφους της, τη Διώνη, τον Πόθο και τον Άξελ.  Η Πάττυ Παπαδήμου έγραψε με λιτό, κατανοητό τρόπο ακόμη και για παιδιά 3 ετών την εικονοιστορία. Η Κατερίνα Ταρουνά,  φιλοτέχνησε αυτό το ιδιαίτερο εξώφυλλο και την Κατερίνα Στριάκα που φωτογράφισε τη Διώνη αποτυπώνοντας ένα τόσο αποφασιστικό βλέμμα.  Ο Μάνος Κρόκος ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική επιμέλεια και η Αναστασία Κορινθίου τη λογοτεχνική επιμέλεια.

    Η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του “Δώρου” στο Παλάτι των Ονείρων. Στο εξαιρετικό αυτό εγχείρημα συμμετέχουν δώδεκα εξαιρετικοί τραγουδιστές, τέσσερις συνθέτες, τέσσερις στιχουργοί, δώδεκα μουσικοί, το συγκρότημα PassePartout, όπου όλοι μαζί ζωντανεύουν μια παραμυθένια ιστορία που θα αγγίξει κάθε ευαίσθητη ψυχή.

    Η Κατερίνα Παπαποστόλου, επιστρέφει δυναμικά για να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα και να τολμήσει να μιλήσει για έναν καλύτερο κόσμο. Το όραμα για ένα Νέο Σχολείο όπως το εμπνεύστηκε η Κατερίνα Παπαποστόλου, γίνεται πραγματικότητα και εκεί υπάρχει χώρος για όλους.

    Η ανάγνωση της ιστορίας μπορεί να γίνει αποσπασματικά σε κεφάλαια, καθώς κάθε κεφάλαιο είναι και ένα κομμάτι της ιστορίας. Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις αθόρυβα δίπλα στους ιδιαίτερους ήρωες μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων και τότε οι λέξεις γίνονται εικόνες και ζωντανεύουν σαν όνειρο! Τότε βλέπεις τη Διώνη να ανεβαίνει τρέχοντας τα αμέτρητα πέτρινα σκαλιά για να φτάσει στο ψηλότερο σημείο του παλατιού…. Να γκρεμίζονται τα αφιλόξενα τείχη που χώριζαν το παλάτι από το Δάσος των Ευχών και όλη την υπόλοιπη Καστροπολιτεία … Ακόμη και ο Δράκος  να σιγοτραγουδά και τη Μωβ Νεράιδα συγκινημένη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

    Ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι που θα σας συνεπάρει! Ένα όραμα για ένα καλύτερο κόσμο με απώτερο σκοπό να καλλιεργήσει στους μικρούς αναγνώστες το σεβασμό και την αγάπη απέναντι σε αυτά τα πλάσματα που αξίζουν μια καλύτερη ζωή ανάμεσα μας. Η Διώνη επιστρέφει μαζί με τους φίλους της και καταφέρνει να δώσει ένα μάθημα αγάπης και πίστης και αφοσίωσης με την ιστορία της.

    Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον  εκδοτικό οίκο Welldone σε πολυτελή τόμο με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο που κερδίζει σε εντυπώσεις τον αναγνώστη κάθε ηλικίας. Μπορείτε να σκανάρετε το QR code για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του βιβλίου στον ιστότοπο της Welldone και να ακούσετε δωρεάν τα τραγούδια που συνοδεύουν το βιβλίο.Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ  σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για αδέσποτα ζώα που φροντίζουν. Για ανήσυχους αναγνώστες που ονειρεύονται έναν κόσμο ιδανικό, όπου οι άνθρωποι και τα ζώα θα ζούνε αρμονικά και θα εκλείψει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μεγάλη επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων
    Καλλιτεχνική επιμέλεια και Σελιδοποίηση: Μάνος Κρόκος
    Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου
    Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
    Επιστημονική επιμέλεια και κείμενα: Πάττυ Παπαδήμου
    Ψυχολογική αποτίμηση: Χριστίνα Βλαχοπούλου
    Εκδόσεις: Welldone, 2019
    Ερμηνευτές: Κώστας Παρίσσης, ‘Αννη Θεοχαρη, Ερωφίλη, Πένυ Παπακωνσταντίνου,
    Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σοφία Παπουλάκου, Χαριτίνη Πανοπούλου, Κασσάνδρα Μοδινός, Αλέξανδρος Δημόπουλος Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Μαρία Τσίλι και το συγκρότημα PassePartout
    Στίχοι – Μουσική: Ερωφίλη, Γιώργος Χατζής,  Άννη Θεοχαρη, Μαρία Τσίλι
    Ενορχήστρωση:Κώστας Παρίσσης (γενική επιμέλεια, mastering), Γιώργος Βασίλας
    Επιστημονική επιμέλεια σχετικά με τα θέματα του βιβλίου που αφορούν το περιβάλλον: Δρ Αντώνης Γάκης

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular