More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕκθέσεις-Ομιλίες"Η μουσική μας ενώνει": παρουσίαση, ομιλία και εργαστήριο με την Τατιάνα Ζωγράφου...

    “Η μουσική μας ενώνει”: παρουσίαση, ομιλία και εργαστήριο με την Τατιάνα Ζωγράφου στο Θησείο

    Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" στο Θησείο, η γνωστή τραγουδοποιός Τατιάνα Ζωγράφου  μας υποδέχεται με -τι άλλο;- μουσική! Μια τετράωρη, δυναμική εκδήλωση με παρουσίαση, ομιλία και εργαστήριο όπου η μουσική… θα μας ενώσει! Κι αν βρέχει; Ε και; Μια Νότα θα μας χτυπά το τζάμι!

    Η σημασία της μουσικής και κυρίως του τραγουδιού ως βασικό παιδαγωγικό εργαλείο των νηπιαγωγών για τη διαμόρφωση αξιών τέτοιων που να αναδεικνύουν τον σεβασμό σε θέματα διαφορετικότητας. «Η μουσική είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στους μουσικούς» (Small, 1983: 306).

    Με τη συγκεκριμένη παρουσίαση-ομιλία-εργαστήριο, η γνωστή  τραγουδοποιός, Τατιάνα Ζωγράφου, φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία του τραγουδιού για τη διαμόρφωση αξιών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αξιών οι οποίες σχετίζονται με την ομαδικότητα, τον αλληλοσεβασμό και εν τέλει την ευαισθητοποίηση του ενεργού πολίτη του αύριο σε θέματα διαφορετικότητας, πολυπολιτισμικότητας και δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσει να μας μιλήσει για το πώς το τραγούδι ως μέσο διαπολιτισμικής ανταλλαγής μπορεί να οδηγήσει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, και μέσω αυτής στη βαθιά κατανόηση του εαυτού μας και του άλλου στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας στην οποία ζούμε.

    Ελάτε να τραγουδήσουμε και να σκεφτούμε μαζί για την «πράξη» του τραγουδιού στο νηπιαγωγείο. Φέρτε μας τα τραγούδια που αγαπάτε σε παρτιτούρα, ηχογράφηση ή, ακόμη καλύτερα, τραγουδήστε τα μαζί μας!

    Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
    Ώρα: 10:00-14:00
    Παρουσίαση, ομιλία, εργαστήριο: «Η μουσική μας ενώνει»
    Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
    (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, Στάση Μετρό Κεραμικός).

    Εισηγήτρια: Τατιάνα Ζωγράφου, Σπουδές Παιδαγωγικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τη Μουσική στην Εκπαίδευση στην Αγγλία (Master of Arts in Music Education, University of Reading, U.K.).

    RELATED ARTICLES

    Most Popular