More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ μυστική ζωή των δέντρων- Η μυστική ζωή των μελισσών, της Μόιρα...

    Η μυστική ζωή των δέντρων- Η μυστική ζωή των μελισσών, της Μόιρα Μπάτερφιλντ (εικ.: Βίβιαν Μίνεκερ)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 6-9) – Εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων για παιδιά

    Μικρή – μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα φτιάχνει. Τι είναι;
    Ελληνικό αίνιγμα για τη μέλισσα και το μέλι

    Δύο ενδιαφέροντα βιβλία γνώσεων από την Moira Butterfield και την Ταιβανοαμερικανίδα εικονογράφο Vivian Mineker για τα δέντρα και τις μέλισσες αντίστοιχα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το ταξίδι των σπόρων μέσω ζώων που τα φυτεύουν για να τα ξαναβρούν αλλά η μνήμη τούς τους προδίδει, Οι σπόροι που επιστρέφουν στη γη για να γίνουν δέντρα με διάφορους θαυμαστούς τρόπους. Το φαγητό των δέντρων με… φύλλα. Η γέρικη βελανιδιά που μας ξεναγεί υπολογίζει ότι στα περίπου 500 χρόνια ζωής της βγάζει περίπου 200 χιλιάδες φύλλα τον χρόνο και σε όλη τη ζωή της έβγαλε πάνω από 100 εκατομμύρια φύλλα.

    Με την βελανιδιά αυτή θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μυστικά των δέντρων τα οποία θα γνωρίσουμε μέσα από ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο. Στα δάση της βροχής και τα δάση των φυλλοβόλων, στον φλοιό τους, τον κορμό τους και όσα μας αποκαλύπτουν για τα δέντρα, οι υπόγειες συζητήσεις και οι ανταλλαγές των δέντρων μεταξύ τους, οι κίνδυνοι από τα πουλιά και οι τρόποι προστασίας τους απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις, τα ρεκόρ των δέντρων σε ύψος, βάρος, ηλικία κ.α., η μεταμόρφωση του δάσους και των δέντρων μέσα στις εποχές, το νεραϊδόδεντρο από τη Σκωτία, το δέντρο της ζωής από την Περσία και άλλες ιστορίες.

    Εδώ ξεναγός μας είναι η Μελένια, μια εργατική μέλισσα, η οποία θα μας βάλει στα μυστικά των μελισσών. Από τη γέννησή της μέσα στην κυψέλη, τους κατοίκους της, τα μέρη του σώματος των μελισσών, τα όσα συμβαίνουν μέσα στην κυψέλη, την τροφή και τα μωρά των μελισσών, ο εντυπωσιακός χορός των μελισσών μέσω του οποίου μεταδίδουν μηνύματα, τη συμπεριφορά τους στο λιβάδι με τα λουλούδια, το νέο σπιτικό με νέα βασίλισσα την άνοιξη που υπάρχει πολυκοσμία, το πώς γίνεται το μέλι και τι προσφέρει στην υγεία μας, τους κλέφτες μελιού όπως οι αρκούδες, ο μελοασβός και οι άρπαγες όπως ο μελοδηγός, οι μέλισσες της πόλης, η συλλογή του μελιού από τον μελισσοκόμο και το χειμωνιάτικο χουχούλιασμα μέχρι την άνοιξη.

    Αλλά και αρκετές ιστορίες από όλο τον κόσμο όπως ο μικρός θεός και οι μέλισσες από την Ελλάδα, η Χέτι που μιλούσε στις μέλισσες από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, το αγόρι που γεύτηκε το μέλι του ουρανού από την Ινδία, πώς απέκτησαν προβοσκίδα οι ελέφαντες χάρη στις μέλισσες από την Ταϊλάνδη, η κυρά του φεγγαριού από την Αυστραλία

    Εστιάζοντας

    Είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία για τα δέντρα και τις μέλισσες που μας ξεναγούν στα αμέτρητα μυστικά της ζωής τους. Καλή γραφιστική διάταξη των πληροφοριών που καθόλου λίγες δεν είναι, πολύχρωμη, ρεαλιστική εικονογράφηση. Το πιο όμορφο κομμάτι των βιβλίων είναι αυτές οι ωραιότατες ιστορίες από όλο τον κόσμο που δίνουν μια λαογραφική και λογοτεχνική νότα σε αυτά τα βιβλία γνώσεων, τα οποία τελικά δίνουν μια πολύ σφαιρική και πλήρη εικόνα.

    Για αναγνώστες από 5-5,5 ετών για μεγαλόφωνη ανάγνωση και με την κατάκτηση της ανάγνωσης για ίδια.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η μυστική ζωή των δέντρων
    Η μυστική ζωή των μελισσών
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Secret Life of Trees
    Συγγραφέας: Moira Butterfield
    Εικονογράφος: Vivian Mineker
    Εκδόσεις: Susaeta, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Δήμητρα Παπαβασιλείου
    Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Τσιάγκα
    Σελιδοποίηση: Βίκυ Χιώτογλου
    Σελίδες: 52
    Μέγεθος: 24,2 X 29,7
    ISBN: 978-960-617-693-7
    978-960-617-692-0

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular