More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τον νόμο...

    Η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τον νόμο για την AI

    Η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (Federation of European Publishers) που εδρεύει στις Βρυξέλλες εξέδωσε χθες, 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωση εκ μέρους των δημιουργών και των κατόχων δικαιωμάτων, με την οποία καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν ηγετικό ρόλο και να εγκρίνουν τον νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στη σημερινή συνεδρίαση.

    «Εκπροσωπούμε έναν ευρύ συνασπισμό περισσότερων από 200 οργανισμών στον δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα της Ευρώπης, που περιλαμβάνει συγγραφείς από πολλούς τομείς, όπως η μουσική, η οπτική, η οπτικοακουστική και η λογοτεχνία, εκδότες βιβλίων, εκδότες εφημερίδων, περιοδικών και εξειδικευμένων εκδόσεων, μουσικοί, επιστημονικοί και τεχνικοί εκδότες, παραγωγοί ηχογραφημένης μουσικής, ταινιών και οπτικοακουστικών μέσων, εκδότες ταινιών και οπτικοακουστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης, διανομείς και φωτογραφικά πρακτορεία», σημειώνει η Ομοσπονδία δείχνοντας τη δύναμη που εκπροσωπεί

    Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της η FEP αναφέρει:

    «Ο νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα ζωτικής σημασίας νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη και θα συμβάλει στον καθορισμό ενός παγκόσμιου προτύπου για το πώς αναμένουμε να λειτουργούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η Ευρώπη έχει μια μοναδική ευκαιρία να επιδείξει παγκόσμια ηγετική θέση στο πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης, προς όφελος των πολιτών της ΕΕ, των δημιουργών, των κατόχων δικαιωμάτων, της βιομηχανίας και της ευρύτερης οικονομίας.

    «Μετά την πρόσφατη ταχεία εμφάνιση δημοφιλών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται, το κείμενο που συμφωνήθηκε από τους διαπραγματευτές του τριμερούς διαλόγου προτείνει ελαφρές υποχρεώσεις για τα «Μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης γενικού σκοπού».

    «Αυτές οι υποχρεώσεις αντιπροσωπεύουν μια ελάχιστη βάση για την αξιοποίηση των προσπαθειών που θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους δημιουργούς και κατόχους δικαιωμάτων να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματά τους γίνονται σεβαστά και ότι ζητείται άδεια για τη χρήση του περιεχομένου τους.

    «Αυτό θα προωθήσει ένα περιβάλλον στο οποίο τα δικαιώματα και οι εμπορικές ελευθερίες γίνονται σεβαστά με την ταυτόχρονη προώθηση της αδειοδότησης δημιουργικού περιεχομένου σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης – ξεκινώντας ευκαιρίες συνεργασίας και καινοτομίας.

    «Η θέσπιση τέτοιων υποχρεώσεων σε σχέση με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο το σωστό, αλλά θα έδινε την ευκαιρία στην ΕΕ να βοηθήσει στον καθορισμό ενός παγκόσμιου προτύπου στη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης. Θα ήταν επίσης ένας ουσιαστικός παράγοντας για τη δημιουργία αξίας στην τεχνητή νοημοσύνη και μια πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη και καινοτομία στην ΕΕ».

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular