More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2021Η σιωπή της Μελίνας: Μια σχεδόν αληθινή ιστορία, της Άννας Βασιλειάδη

    Η σιωπή της Μελίνας: Μια σχεδόν αληθινή ιστορία, της Άννας Βασιλειάδη

    Η Μελίνα φτάνει στο Χάμστεντ, στην Αγγλία. Θα μείνει μαζί με την μεγαλύτερη αδερφή της και τον Αντώνη, τον αγαπημένο της, που έμεναν κάποια χρόνια εκεί. Η φυγή της είναι ξαφνική. Πίσω αφήνει τον φίλο της, τον Γρηγόρη με τον οποίο ανταλλάσσουν εμπειρίες, κάνουν σχέδια για το μέλλον, κάνουν ένα σωρό πράγματα μαζί παρότι τους χώριζε τόση απόσταση πια.

    Ο Τόνι είναι ένας μικρός, ροζ, με άσπρο μουσούδι αρκούδος. Τον αγόρασε κάποια Χριστούγεννα η Μελίνα. Σε αυτόν και στο καινούριο δερματόδετο ημερολόγιό της θα αποφασίσει η Μελίνα να σπάσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει όλα όσα την κάνουν να ντρέπεται, όσα την έδιωξαν από την Ελλάδα και την έφεραν άρον άρον στην Αγγλία. Κι αυτό το ημερολόγιο είναι που αργότερα θα παραδώσει στον Γρηγόρη.

    Η Μελίνα έζησε ένα δράμα ήδη πριν κλείσει τα έντεκά της χρόνια. Εγκλωβισμένη σε μια άθλια κατάσταση, ντροπιασμένη, μόνη, ανυπεράσπιστη, θα καταφέρει να ζητήσει βοήθεια αρχικά από την αδερφή της και ακολούθως να προσπαθήσει να νικήσει το “τέρας” που την τύλιξε στα δίχτυα του.

    Είναι σκληρή η ιστορία της Μελίνας. Είναι τόσο συχνή, τόσο δίπλα μας, τόσο υπαρκτή και εν τέλει τόσο αληθινή. Η Άννα Βασιλειάδη υπογράφει αυτό το πολύ εύρυθμο, καλογραμμένο, ενδιαφέρον νεανικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης που φανερώνει εύληπτα πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται να διαφύγεις από το τέρας της ταπείνωσης, της απειλής και της κακοποίησης, αλλά και σκιαγραφεί αρκετά βαθιά και δίχως συναισθηματικές υστερίες (παρά την βαναυσότητα του θέματος) την ψυχολογία και τα αδιέξοδα έφηβων παιδιών που ζουν τέτοιες ακραίες καταστάσεις.

    Από τη σειρά Big Bang Books του Κέδρου που αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα τα οποία απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η σιωπή της Μελίνας: Μια σχεδόν αληθινή ιστορία
    Συγγραφέας: Άννα Βασιλειάδη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Μάιος 2020
    Σελίδες: 136
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-5053-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular