More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ τελευταία πινιάτα, της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου (εικ.: Χρύσα Σπυρίδωνος)

    Η τελευταία πινιάτα, της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου (εικ.: Χρύσα Σπυρίδωνος)

    Οι δον Φουλχένσιο κατασκεύαζε και πουλούσε τις πιο φημισμένες πινιάτες σε όλο το Μεξικό. Κι αυτό επειδή δεν τις πουλούσε άδειες αλλά γεμάτες. Με τι; Με ο,τι μπορείς να φανταστείς. Απ’ αυτόν οι γονείς της Πεπίτα αγόρασαν για τα πρώτα της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες, στα δεύτερά της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη σοκολατάκια. Απ’ αυτόν πήραν και την πινιάτα για τα τρίτα της γενέθλια, τότε που για πρώτη φορά πήγε και η Πεπίτα μαζί τους για να τον γνωρίσει. Όμως, έκτοτε παράξενα πράγματα συμβαίνουν. Κάθε χρονιά η Πεπίτα έλεγε στον δον Φουλχένσιο με τι ήθελε περίπου να γεμίσει την πινιάτα της. Κι εκείνος κάθε χρονιά ακολουθούσε πιστά την επιθυμία της, βάζοντας όμως μέσα από την πινιάτα κάτι που ήταν τόσο κυριολεκτικά αυτό που ζητούσε η Πεπίτα που τελικά χαλούσε το πάρτι της. Κάθε χρονιά. Μέχρι την τελευταία. Μέχρι την τελευταία πινιάτα…

    Πρωτότυπο, συγκινητικό, ατμοσφαιρικό και στο τέλος ένα καμβάς πολύτιμων μαθημάτων και συμβουλών το βιβλίο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου. Με το ευφάνταστο μέσο της πινιάτας, του κλειστού και μαγικού αυτού αντικειμένου των πάρτι και των αποκριών (εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον), έναν ευρηματικό κατασκευαστή και μια χαριτωμένη μικρή, η συγγραφέας κρατά για το τέλος τα μικρά, όμορφα μαθήματα της ζωής κάθε παιδιού, την αγάπη, το αστείο, το γέλιο, το άχρηστο και το χρήσιμο, τον χρονισμό, τις γεύσεις, την προσμονή, το παιχνίδι και τόσα άλλα. Για πράγματα που δεν μιλάνε τα βιβλία στα παιδιά, για πράγματα που δεν τους μιλάει εύκολα κανείς και εκτός βιβλίων.

    Υπέροχη δουλειά από την Χρύσα Σπυρίδωνος που πραγματικά μαγεύει με τις μεγάλες μορφές και τις πανέμορφες αποχρώσεις, αλλά και την μέξικαν κουλτούρα που φανερά μελέτησε λεπτομερώς.

    Εκδόσεις Καστανιώτη. Ξεχωριστό.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η τελευταία πινιάτα
    Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
    Μετάφραση: Χρύσα Σπυρίδωνος
    Εκδόσεις: Καστανιώτη, Οκτώβριος 2019
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-03-6643-3
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular