More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΗ φίλη μας η Ρόζη και το πάρτι έκπληξη

    Η φίλη μας η Ρόζη και το πάρτι έκπληξη

    Τίτλος: Η φίλη μας η Ρόζη και το πάρτι έκπληξη
    Συγγραφέας: Jannie Ho
    Εικονογράφηση: Jannie Ho
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις Ίκαρος, 2016
    ISBN 978-960-572-053-7

    Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.

    Η φίλη μας η Ρόζη ξαναχτυπά και έρχεται με το δεύτερο βιβλίο δραστηριοτήτων με θέμα ενα πάρτι έκπληξη που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ίκαρος. Μετά «τον χιονισμένο χειμώνα», η Ρόζη καλεί τους μικρούς αναγνώστες να περάσουν κι άλλες ώρες διασκέδασης και χαράς μέσα απο την προετοιμασία ενός πάρτι.

    Οταν η γραφή αποκτά νόημα τότε είναι πιο ευχάριστη και το παιδί δεν δυσανασχετεί! Αντί να πάρεις ένα βιβλίο με φύλλα εργασίας όπου το παιδί καλείται να αντιγράψει χίλιες φορές το ίδιο γράμμα καλύτερα να αγοράσεις κάτι πιο δημιουργικό όπου το παιδί θα περάσει καλά μαθαίνοντας. Πώς; Μα θα βοηθήσει τη Ροζη να σχεδιάσει το πάρτυ έκπληξη. Αυτοκόλλητα, βόλτα στα μαγαζιά, ψώνια, ρούχα, ολα θα τα βρείτε. Κυριαρχεί και πάλι το ροζ χρώμα. Αλλά όπως και τα Χριστούγεννα δεν άκουσα λέξη για το συγκεκριμένο βιβλίο απο το δικό μου αγόρι, ότι δηλαδή είναι κοριτσίστικο και αμέσως ήθελε να το ξεκινήσει μόνος του. «Κοίτα η Ροζη κάνει πάρτυ!

    Α ωραία θα το κάνω αύριο, που θα γυρίσω απο το σχολείο!» Αυτός ο διάογος δεν χρειάζεται επεξηγήσεις, τα λέει όλα.

    Στην ίδια Φωτεινούπόλη λοιπόν, γίνεται πάρτι. Και ξέρουμε πόσο αρέσουν σε όλους τα πάρτι οταν έχουν και τούρτα. Αλλά υπάρχουν τόσες δουλειές που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να γραφτούν προσκλήσεις, να φτιαχτούν οι γιρλάντες για την διακόσμηση, να πάνε για ψώνια και να στολίσουν την τούρτα. Μπορείς να τους βοηθήσεις;

    Στόχος μας να μάθει το παιδί να δουλεύει μόνο του, να συγκεντρώνεται και να παίρνει πρωτοβουλίες, να σκέφτεται και να μαθαίνει παίζοντας. Εκτός και αν ο στόχος σας ειναι να μάθει τα γράμματα της αλφαβήτου, αντιγράφοντάς τα 10 φορές το καθένα. Αν ναι, πάω πάσο. Πες και τα μάθε, στείρα και ξερά, αλήθεια τι θα τα κάνει;

    Μας αρέσουν τα βιβλία δραστηριοτήτων που είναι πρωτότυπα, καλοδουλεμένα, με πολύ όμορφες εικόνες και ιδέες, που έμμεσα προωθούν την ανάγνωση και την μαθηματική σκέψη, που οξύνουν την παρατηρητικότητα και την κριτική σκέψη. Αυτή η σειρά απο τις εκδόσεις Ίκαρος είναι σίγουρα μέσα σ΄΄αυτή την κατηγορία των ωραίων βιβλίων.

    Η Jannie Ho γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια, και σπούδασε στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη. Αφού εργάστηκε ως γραφίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Nickelodeon, στον εκδοτικό οίκο Scholastic, και το περιοδικό Time for Kids, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την εικονογράφηση. Σήμερα πια, ειδικεύεται στην παιδική εικονογράφηση, και δουλειά της μπορεί κανείς να δει σε παιδικά βιβλία και περιοδικά, παιχνίδια, αντικείμενα, και ψηφιακά μέσα. Ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Βοστώνη. Περισσότερα για την Jannie Ho θα βρείτε στην ιστοσελίδα της.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular