More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΗ ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ: Η Αλίκη στη χώρα της βαρεμάρας,...

    Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ: Η Αλίκη στη χώρα της βαρεμάρας, των Έντουαρντ Μπέρι

    Η ωραιότερη και πιο πολυαναμενόμενη ιστορία που γράφτηκε ποτέ εξαφανίζεται από το βιβλίο μία μέρα πριν την κυκλοφορία του. «Το άσπρο κουνέλι ήταν πολύ βιαστικό, μέχρι που το απήγαγε μια τρομακτική μούμια…».

    Ο αλλεργικός στα βιβλία και καθετί χάρτινο Μίστερ Ζάργκο, πρόεδρος της Zargo Multitech Corporation), προσπαθεί να καταστρέψει τις σπουδαιότερες κλασικές ιστορίες που εμφανίστηκαν ποτέ στα ράφια των βιβλιοπωλείων και να εξαφανίσει τη λογοτεχνία. Κάπως έτσι, ένα πιστόλι λέιζερ (!) βρέθηκε στα χέρια του Κάπτεν Χουκ με το οποίο προσπαθεί να ξεκάνει τον Πήτερ Παν, ένας γκρινιάρης νάνος κάνει άνω κάτω όλη την ιστορία και γίνεται  σωματοφύλακας και ξιφομάχος στη φρουρά του καρδινάλιου Ρισελιέ και ένας τερατώδης δράκος από τη Λα Μάντσα επιτέθηκε στον Δον Κιχώτη.

    Και είχε έρθει πια η ώρα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, του Λιουίς Κάρολ. Τώρα, τα δύο αδέρφια που λατρεύουν τα βιβλία χάρη στη θεία Μπέα, η Άλμπα και ο Ντιέγκο Καστέλς, (11 και 12 ετών) θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σώσουν το Άσπρο Κουνέλι που απήχθη από μια τρομερή μούμια στην αρχή της ιστορίας και να μην επιτρέψουν η Χώρα των Θαυμάτων να μετατραπεί σε Χώρα της Βαρεμάρας! Γιατί θα γίνει αυτό; Μα γιατί με αυτήν την εξέλιξη η Αλίκη δεν φτάνει ποτέ στο πηγάδι, άρα δεν πέφτει μέσα, επομένως δεν ανακαλύπτει τη Χώρα των Θαυμάτων, με αποτέλεσμα όλο το μυθιστόρημα της Αλίκης να εκτυλίσσεται στην Οξφόρδη όπου ζει η Αλίκη. Κι ακόμα… πίνει τσάι με την οικογένειά της χωρίς ίχνος τρέλας, παίζει σκάκι αλλά δεν μιλάνε τα πιόνια, διαβάζει τα συνηθισμένα της μαθήματα. Ο, είναι αναμφίβολα ένα πολύ βαρετό βιβλίο! Η λογοτεχνία κινδυνεύει με καταστροφή.

    Τι ξέρει η θεία Μπέα και οι Φύλακες των Αθάνατων Ιστοριών για τις αλλαγές αυτές στην πλοκή των βιβλίων; Τι αναζητά ο αυστηρότερος κριτικός βιβλίων του κόσμου, ο Λέο Γκούντεμπεργκ, και αποφασίζει να βρει τι συμβαίνει στα κλασικά μυθιστορήματα; Ποια συνωμοσία έχει υφανθεί πίσω από τους βιβλιοπώλες και τα παράξενα δαχτυλίδια τους; Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά, η Άλμπα και ο Ντιέγκο, να αποκαταστήσουν και αυτή την επίθεση σε ένα ακόμα κλασικό βιβλίο και πώς;

    Ο λογοτεχνικός ιός, ο σεισμός στον κόσμο της φαντασίας συνεχίζεται με κρότο και λάμψη εκκωφαντική. Ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο και ο Εντουάρντο Χάουρεγκι, το δίδυμο που στέκεται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι, παίρνουν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ένα από τα παγκόσμια αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας, και μέσα από μια πραγματικά συναρπαστική περιπέτεια, μεταγράφουν τους κώδικες και τη σημειολογία του κλασικού μυθιστορήματος και αναδεικνύουν τα σχεδόν αρχετυπικά κλειδιά του, προσφέροντάς μας ένα εξόχως ενδιαφέρον βιβλίο,

    Οι δύο συγγραφείς γράφουν πραγματικά με τρόπο απολαυστικό, τρέχοντας την εξέλιξη, με τη ροή και τους διαλόγους να είναι συχνά καταιγιστικοί, τον ρυθμό να μην κοντοστέκεται πουθενά και τα πρωτότυπα ευρήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

    Ένας ακραιφνής φόρος τιμής στις αθάνατες ιστορίες και ένας ουσιαστικός βιβλιοφιλίας, μυστηρίου και περιπέτειας που θα αρέσει μετά βεβαιότητας σε κάθε βιβλιόφιλο. Πραγματική λογοτεχνία.

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Αλίκη στη χώρα της βαρεμάρας
    Τίτλος σειράς: Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ
    Συγγραφέας: Εντουάρντο Χάουρεγκι, Πιερντομένικο Μπακαλάριο(μαζί αποτελούν τον Εντουάρντ Μπέρι)
    Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι
    Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2018
    Επιμέλεια έκδοσης: Θοδωρής Τσώλης
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 256
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1280-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular