More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΘέλω να πάω στο Διάστημα! του Φίλιπ Μπάντινγκ

    Θέλω να πάω στο Διάστημα! του Φίλιπ Μπάντινγκ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Σήκωσα τον αντίχειρά μου και έκλεισα το ένα μάτι, και ο αντίχειράς μου έσβησε τη Γη. Δεν ένιωσα σαν γίγαντας. Ένιωσα πάρα πολύ μικρός.
    Νιλ Άρμστρονγκ

    Με χιούμορ και μια ξεχωριστή προσέγγιση ο Άγγλος δημιουργός Φίλιπ Μπάντινγκ μας παραδίδει όλα τα μυστικά του διαστήματος και της ζωής μέσα από την ιστορία της Ούνα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Ούνα τρελαίνεται για το διάστημα από τότε που γεννήθηκε. Το πρώτο της βήμα ήταν ένα γιγάντιο άλμα. Η πρώτη της λέξη ήταν “βαρύτητα”. Και κάθε χρόνο, η τούρτα γενεθλίων γινόταν όλο και πιο αστρονομική. Μεγαλώνει. Ονειρεύεται να ζήσει στο Διάστηµα. Να γίνει αστροναύτης και να φύγει από τη Γη. Δουλεύει πάνω σε ένα μεγάλο διαπλανητικό σχέδιο. Και έρχεται η μεγάλη μέρα. Θα ανταλλάξει την ξενέρωτη ζωή της στη Γη με μια απίθανη εξωγήινη ζωή στο διάστημα. Εκεί θα ψάξει να βρει ζωή! Αλλά για να τη βρει, πρέπει πρώτα να φτάσει, να ψάξει παντού. Υπάρχει ζωή στο διάστημα; Μια ενδιαφέρουσα ζωή, όχι ξενέρωτη σαν τη Γη;

    Εστιάζοντας

    Είναι από τα βιβλία που μας δημιουργούν μια επιφύλαξη όταν βλέπουμε το εξώφυλλο και διαβάζοντας και μελετώντας το μας υπενθυμίζουν ότι τα βιβλία δεν κρίνονται από τα εξώφυλλα αλλά από τη συνολική τους στερέωση.

    Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο βιβλίο γνώσεων, άκρως ενδιαφέρον, δομημένο με τέτοιο τρόπο που υπερβαίνει τις συνήθεις απλοϊκές φόρμες τυπικών βιβλίων διαστημικής γνώσης για παιδιά, εξελισσόμενο σε ένα ευρηματικό βιβλίο ξενάγησης στο διάστημα και στο θαύμα της ζωής.

    Βιβλίο γνώσεων! Ούτε εγκυκλοπαιδικό αράδιασμα, ούτε εκβιασμένες αφορμές να ειπωθούν πράγματα. Μέσα από την κανονική ιστορία της Ούνα και τη σφοδρή επιθυμία της να πάει στο διάστημα και να βρει αλλού ζωή, ο συγγραφέας σχολιάζει, είτε υπαινικτικά είτε με αιχμηρό τρόπο, τη ζωή στη γη, την ανία, τη διάθεση για περιπέτεια, το διάστημα, την απουσία ζωής από τους υπόλοιπους πλανήτες και τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ενώ κάνει αναφορές σε έννοιες και παραμέτρους όπως η βαρύτητα, οι μαύρες τρύπες, τη ζώνη του Κάιπερ, η ενδυμασία και τα προσόντα των αστροναυτών, τη στιγμή που παράλληλα αποτυπώνει βασικές πληροφορίες όλων των πλανητών, στους οποίους η Ούνα φτάνει αλλά δεν βρίσκει ίχνος ζωής.

    Μεστό κείμενο, λιτό και βραχύσωμο, διαφοροποιημένες γραμματοσειρές που άλλοτε προχωρούν την ιστορία κι άλλοτε μεταφέρουν πληροφορία.

    Η εικονογράφηση με τη μεγάλη, κυρίαρχη μορφή της Ούνα και του διαστημικού blue black, ελάχιστα αντικείμενα και λεπτομέρειες, οπτικοποίηση του σημαντικού και του απαραίτητου, δίχως κάποιοι ιδιαίτερο εικαστικό αποτύπωμα.

    Στις 21 Μαΐου 2021, η αστροναύτης της NASA Σάνον Γουόκερ (1965, Master of Science και διδακτορικό στη Φιλοσοφία στη Διαστημική Φυσική, όλα από το Πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον) διάβασε το βιβλίο σε 1,98 εκατοµµύρια παιδιά σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, σε απευθείας µετάδοση από τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό της NASA!

    Για αναγνώστες από 5 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Βίντεο

    Δείτε την αστροναύτη Σάνον Γουόκερ να διαβάζει το βιβλίο από το διάστημα:

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Θέλω να πάω στο διάστημα!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Give me some space!
    Συγγραφέας: Philip Bunting
    Εικονογράφος: Philip Bunting
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Μάρτιος 2023
    Μετάφραση: Αγγελή Ηλιάνα
    Σελίδες: 404
    Μέγεθος: 24 Χ 23,5
    ISBN: 978-960-645-433-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular