More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΘα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Θα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους, του Τζερόνιμο Στίλτον

    «Αγαπημένα μου τρωκτικά σας παρουσιάζω τους Ποντίκινγκ!»

    Στο μακρινό και παγωμένο Βορρά, σε ένα μυστηριώδες αρχιπέλαγος, σ’ένα νησί με περίεργο σχήμα, ζει ένας λαός τρωκτικών που δεν φοβάται τίποτα, παρά μόνο τους Δράκους …. οι Ποντίκινγκ.
    Είναι όλοι ψηλοί, δυνατοί, γυμνασμένοι, είναι οι Ποντίκινγκ οι δοξασμένοι.
    Όλοι εκτός από μένα….

    «Ήταν ένα παγωμένο χειμωνιάτικο πρωί στο Ποντικοφιόρδ, την πρωτεύουσα του νησιού Ποντίκινγκ. Το χιόνι κάλυπτε όλο το χωριό, ο πάγος που κρεμόταν από τις στέγες των σπιτιών έφτανε μέχρι το έδαφος και ο άνεμος φυσούσε παγωμένος… Ο χειμώνας στο νησί μας πραγματικά προκαλεί ΡΡΡΡΡΡΙΓΗ!
    Όμως με συγχωρείτε, δε σας συστήθηκα ακόμα. Το όνομά μου είναι Τζερόνιμορντ και ανήκω στη φυλή των Ποντίκινγκ!
    Είμαι ο διανοούμενος …της κακιάς συμφοράς, σύμβουλος του αρχηγού, του βροντόφωνου Ποντιγκιούζ και το όνειρό μου είναι να καταφέρω να κερδίσω ένα κράνος των Ποντίκινγκ και… την καρδιά της κόρης του αρχηγού, της όμορφης Τουρφίνας!»
    Εκείνο το χειμωνιάτικο πρωί στο Ποντικοφιόρδ σήμανε συναγερμός.
    «ΑΑΑΑΑ-ΨΟΥ!»

    Η Ποντικοζίλντα, η γυναίκα του αρχηγού και η μόνη που μπορεί να μαγειρέψει τον πεντανόστιμο ποντικινγκοχυλό, μια βρομερή αλλά ποντικοφοβερή σούπα, πάσχει από ποντικινγκοσυνάχι. Μέχρι να γίνει καλά, τέρμα τα περίφημα δείπνα των Ποντίκινγκ. Έπρεπε λοιπόν να αναρρώσει γρήγορα. Μα το μόνο γιατρικό ήταν η ποντικινγκομέντα, που φύτρωνε στο βόρειο τμήμα του νησιού, στη Σπηλιά του γκρεμού των Αετών, εκεί δηλαδή που ζουν οι Δράκοντες.
    Ο Τζερόνιμορντ μαζί με την αδερφή του, Τεϊλδη και τον φίλο του Τραπολούντ θα ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι για την ανεύρεση του γιατρικού. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθούν μουσούδα με μουσούδα με …. τους τρομερούς Δράκοντες!

    Ο Τζερόνιμο Στίλτον σε αυτή του την περιπέτεια μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, στην εποχή των Βίκινγκς. Το όνομά του διαφέρει λίγο, το επάγγελμά του επίσης, αλλά παραμένει ο ίδιος αγαπητός ήρωας που φοβάται τα πάντα και χωρίς να το θέλει, μπλέκει στις πιο απίθανες περιπέτειες. Χάρης όμως στην καλή του θέληση καταφέρνει και βγει νικητής.
    Το αστείρευτο χιούμορ, η φαντασία, η σταθερή πλέον εικονογράφηση, η λιτή αφήγηση, το παιχνίδισμα των λέξεων, των χρωμάτων και φυσικά ο ίδιος ο Τζερόνιμο- Τζερόνιμορντ, αποτελούν τα συστατικά για μια ακόμη επιτυχία. Ο προσφιλής ποντικός κάθε φορά κερδίζει το στοίχημα που έχει βάλει με τον ίδιο του τον εαυτό και από ότι φαίνεται έχει πολλές νίκες ακόμα να πάρει.

    Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας αφηγηθεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και άλλες ευφάνταστες περιπέτειες και να ταξιδέψουμε μαζί του στον χρόνο, σε χώρες και πολιτισμούς.
    Άλλωστε μας το υπόσχετε και ο ίδιος.

    « Αγαπητά μου τρωκτικά, καλή αντάμωση στο επόμενο βιβλίο. Ένα βιβλίο… να γλείφεις τα μουστάκια σου!
    Σας το εγγυώμαι εγώ, ο…
    Τζερόνιμο Στίλτον

    Σειρά: ΠΟΝΤΙΚΙΝΓΚ

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Θα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Sei ciccia per draghi!
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto (μολύβι), Alessandro Costa (σινική μελάνη και χρωματισμός) Γραφικά: Chiara Cebraro Εξώφυλλο: Giuseppe Facciotto (layout), Flavio Ferron (σινική μελάνη και χρωματισμός)
    Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Elisabetta Dami
    Μετάφραση: Τουλούπη Ελένη
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2016
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4730-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular