More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΆγκαθα Μίστερι – Το Σπαθί του Βασιλιά της Σκoτίας, του Σερ Στιβ...

    Άγκαθα Μίστερι – Το Σπαθί του Βασιλιά της Σκoτίας, του Σερ Στιβ Στίβενσον

    Μετά την μυστηριώδη Αίγυπτο, ο Σερ Στιβ Στίβενσον μας ταξιδεύει στα παραμυθένια Χάιλαντς της Σκωτίας. Πύργοι, λίμνες, απόκρημνοι γρανιτένιοι βράχοι, ποτάμια αλλά και απόκοσμα σμαραγδένια τοπία αποτελούν το σκηνικό της δεύτερης περιπέτειας της οικογένειας Μίστερι.

    Τα ξαδέρφια Μίστερι μαζί με τον πιστό μπάτλερ-Κύριο Κεντ και τον πονηρό γάτο Γουότσον βρίσκονται στο κάστρο του παππού Γκόντφρι για την παραδοσιακή εβδομάδα του αερόστατου.
    Ο παππούς Γκόντφρι ήταν ο πιο διάσημος κατασκευαστής αερόστατων σε όλη τη χώρα, αλλά και αυτός ως γνήσιος Μίστερι λατρεύει τα μυστήρια.

    Ο Λάρι… ξέρετε … ο πράκτορας ΛΜ14,το δεκατετράχρονο αγόρι, ο μαθητής της φημισμένης σχολής ντετέκτιβ Eye, αυτός ο ατζαμής, ο ακατάστατος, ο ανασφαλής, αυτός που νομίζει πως δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα χωρίς τη βοήθεια της ξαδέρφης του Άγκαθα, ο εξαρτημένος από τα ηλεκτρονικά του γκατζετάκια, κοιμάται βαθιά αυτή τη φορά όχι σε έναν ακατάστατο καναπέ, αλλά μπροστά στο αναμμένο τζάκι, στον καναπέ του σαλονιού.

    Ο Λάρι άνοιξε τα μάτια του στις εφτά το πρωί, είχε πολλά να κάνει. Σήμερα θα έκαναν τη βόλτα με το αερόστατο του παππού, αλλά πρώτα έπρεπε να πάει στο ραντεβού με την παλιά του φίλη Ντόροθι… ή καλύτερα Αϊλήν. Βαριόταν πολύ αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Πήγε λοιπόν όσο πιο γρήγορα μπορούσε στη παμπ όπου του είχε δώσει ραντεβού η Αϊλήν, για να ξεμπερδεύει και πιο γρήγορα, αλλά εκεί τον περίμενε μια έκπληξη. Η παλιά του φίλη είχε γίνει μια όμορφη και γοητευτική νεαρή κοπέλα. Ο μόνος τρόπος για να την εντυπωσιάσει ήταν να της δείξει το high-tech μηχάνημά του από τη σχολή ντεντέκτιβ. Εκείνη τη στιγμή το EyeNet έβγαλε έναν ήχο. Είχε μήνυμα από τη σχολή, μια κατεπείγουσα αποστολή. Έπρεπε να φύγει, αν και δεν ήθελε πια. Έπρεπε να ειδοποιήσει την Άγκαθα.

    Η Άγκαθα είναι δώδεκα χρονών και ήδη εξπέρ στην επίλυση γρίφων και μυστηρίων. Διαθέτει εξαιρετική μνήμη, διαίσθηση, θέλει να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, γι αυτό σημειώνει πάντα ότι θεωρεί σημαντικό.
    Χάρη στον ξάδερφό της ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο συντροφιά με τον πονηρό της γάτο, τον Γουότσον.
    Τα δυο ξαδέρφια συνοδεύει πάντα ο Κύριος Κέντ, ο διακριτικός και πιστός μπάτλερ της οικογένειας Μίστερι, πρώην πυγμάχος.

    Ο παππούς Γκόντφρι, ο κύριος Κεντ και η Άγκαθα ήταν έτοιμοι για την βόλτα με το αερόστατο, αλλά ξάφνου ακούστηκε μια φωνή.
    «Σταματήστε τα όλα! Μη φουσκώνετε το αερόστατο!»
    Ήταν ο Λάρι που φώναζε. Η Άγκαθα κατάλαβε, μάλλον η σχολή του είχε αναθέσει μια καινούρια αποστολή. Είχε δίκιο το μήνυμα από τη σχολή έγραφε:

    «ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΛΜ14, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝΟΤΑΡ ΣΤΟ ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ. ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΡΟΥΣ».

    Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τη θρυλική Άγκαθα Κρίστι στήνει έξυπνα μια υπόθεση μυστηρίου και καλεί τους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν με τους ήρωες και να πάρουν μέρος στην εξιχνίαση του.
    Ο λόγος του λιτός, κατανοητός, με γρήγορη ροή, ενδιαφέρουσα πλοκή και αρκετό χιούμορ. Στοιχεία που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη.
    Το όμορφο κείμενο έρχονται να συμπληρώσουν οι καρτουνίστικες ασπρόμαυρες φιγούρες του Στέφανο Τουρκόνι.

    Η σειρά βιβλίων μυστηρίου για παιδιά, Άγκαθα Μίστερι του δημιουργού Σερ Στιβ Στίβενσον απαριθμεί 15 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 17 γλώσσες. Η γνωστή σειρά κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα με το πρώτο βιβλίο “Το Αίνιγμα του Φαραώ” και το δεύτερο “ Το Σπαθί του Βασιλιά της Σκωτίας” από τις εκδόσεις Κέδρος.

    Προτείνεται γι αυτούς που αγαπούν τα μυστήρια…

    Για παιδιά από 10 ετών. Από τις εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Άγκαθα Μίστερι –2.Το Σπαθί του Βασιλιά της Σκoτίας
    Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον
    Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2016
    Σελίδες: 135
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4757-6

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular