More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΘέατροΘεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια 2023-24 για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

    Θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια 2023-24 για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

    Θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια 2023-24 κατάλληλες για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Μέγαρο Μουσικής, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Olvio και στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ: 

    Στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ συνεχίζεται για 2η χρονιά η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση “Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ” σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, σε θεατρική διασκευή του διάσημου ομώνυμου βιβλίου. Οι σταθερές ανθρώπινες αξίες θα γίνουν “οδηγός επιβίωσης” για τον διάσημο ναυαγό, σε ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα με ζωντανή μουσική επί σκηνής, γεμάτη δράση και χιούμορ!
    (Για παιδιά 5-12 ετών)

    poupoulapp

    Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ παρουσιάζει ΤΡΙΑ πρωτότυπα έργα για σχολεία: Στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ανεβαίνει το ΝΕΟ τους έργο «ΠούπουλΑpp» – μια χιουμοριστική ιστορία με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και ένα κυνήγι διαμαντιών με απίστευτα κωμικές και αλλόκοτες καταστάσεις!
    (Για παιδιά 5-12 ετών) 

    2) Παράλληλα, συνεχίζει για 2η χρονιά το ευφάνταστα κωμικό και ανατρεπτικό έργο “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ!” με μουσική, χιούμορ και κέφι μας δείχνει πως όλα στη ζωή – είναι μουσική!
    (Για παιδιά 4-11 ετών)
     

    3) Στο ΘΕΑΤΡΟ OLVIO, για 6η συνεχή χρονιά, ανεβαίνει η πολυαγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία «ΕΝΑ ΞΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ», μια πρωτότυπη παράσταση που μιλάει για την αγάπη και τη σημασία της ενσυναίσθησης, γεμάτη δράση, μουσική, χιούμορ και συγκίνηση!
    (Για παιδιά 4-10 ετών)

    Στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ στη Φρυνίχου, ανεβαίνει, σε μεγάλη παραγωγή με 9 ταλαντούχους ηθοποιούς επί σκηνής, το ΝΕΟ έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη ”Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ”, εμπνευσμένο από το παραμύθι της Χιονοβασίλισσας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που μεταφέρεται στη σημερινή εποχή με σασπένς και χιούμορ. Παράλληλα μας ευαισθητοποιεί πόσο απαραίτητο είναι όχι μόνο να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και να φροντίζουμε τον πλανήτη μας, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον! Μας μιλάει για την αγάπη, τη δύναμη της καλοσύνης και της φιλίας, την ενσυναίσθηση και το σεβασμό των άλλων ανθρώπων και της φύσης!
    (Για παιδιά 5-12 ετών) 

    Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ έχει ΔΥΟ ΝΕΕΣ θεατρικές επιλογές για παιδιά και ΔΥΟ βιωματικά εργαστήρια μουσικής. ΘΕΑΤΡΙΚΑ:

    1) Το ΝΕΟ έργο «Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ- Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ» ανεβαίνει με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Μια έξυπνη διασκευή για μικρά παιδιά, εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Τζώρτζ Όργουελ, με πολλά νοήματα μέσα από κωμικές καταστάσεις, μας μιλάει για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αλληλεγγύη.
    (Για 4-10 ετών)

    2) Παράλληλα, παρουσιάζεται η ΝΕΑ πρωτότυπη μουσική παράσταση “ΣΥΜΦΩΝΙΑ SOS” της ομάδας ΒΙΔΑ, μας μιλάει για την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό των άλλων, γεμάτη ήχους και ζωντανή μουσική, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς όπου τα παιδιά στο τέλος συμμετέχουν σε μια δημιουργική συνεργασία!
    (Για παιδιά 4-10 ετών)

    Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- στον ειδικό χώρο MusiX Lab – έχει επίσης ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:

    1) «ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ- ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!»: Σκοπός του ΝΕΟΥ προγράμματος είναι η ανάπτυξη της συνθετικής σκέψης και της αντίληψης των παιδιών γύρω από την τέχνη μέσα από μια διασκεδαστική βιωματική εμπειρία.
    (Για μαθητές Δ’ έως ΣΤ’ δημοτικού). 

    2) «ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ» για 2η χρονιά: Tα παιδιά καλούνται να γίνουν συνθέτες της μουσικής τους! Θα μεταμορφωθούν σε στοιχεία της μουσικής γραφής και θα συνθέσουν τις δικές τους “τρισδιάστατες” μελωδίες. (Για παιδιά νηπιαγωγείου και Α’ έως ΣΤ’ δημοτικού) 
    Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις μουσικής στα εκπαιδευτικά προγράμματα.To magiko pinelo tis Nour

    Στην Αμαξοστοιχία–Θεάτρου «ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ», σε ένα πραγματικό βαγόνι τρένου(!), συνεχίζεται για 2η χρονιά το  χρωματιστό θεατρικό ταξίδι  “ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΙΝΕΛΟ ΤΗΣ ΝΟΥΡ” της ομάδας ΒΙΔΑ, με πίνακες ζωγραφικής που ζωντανεύουν, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές στους τοίχους, πρωτότυπη μουσική, τραγούδι, χιούμορ και διάδραση. Η ιστορία αναπτύσσει τη δημιουργική φαντασία των παιδιών και αναδεικνύει τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας. 
    (Για παιδιά 5-10 ετών)
    ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-8674657, 210-8658902, 210-8665144 (Δευτέρα Παρασκευή 9.30-14.30)
    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular