More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΙστορίες για τα παιδιά του κόσμου-30 ιστορίες για να ανακαλύψεις τον κόσμο

    Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου-30 ιστορίες για να ανακαλύψεις τον κόσμο

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Κάποτε αναρωτηθήκαμε ποιο είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο. Ψάξαμε παντού, κοιτάξαμε κάτω από τα κρεβάτια μας και ψηλά στον ουρανό. Και έπειτα από πολύ, πάρα πολύ καιρό, ίσως βρήκαμε τελικά την απάντηση. Είναι…
    Ο κόσμος ο ίδιος!
    Εύη Τριανταφυλλίδη, Νεφέλη Μαλέκου

    Οι Κύπριες δημιουργοί Εύη Τριανταφυλλίδη και Νεφέλη Μαλέκου σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο διαπολιτισμικής γνώσης, αποδοχής και διαφορετικότητας.

    Περί τίνος πρόκειται

    Με τον Χουν Κάρλος στο Περού, την Αθηνά στην Ελλάδα, της Άνα στη Βραζιλία και τον Αμαζόνιο, τον Ιφέ στη Νιγηρία, στον Σαάμ στο Ιράν, τον Κουάμε στη Γκάνα και την Ακίλα στις Μαλβίδες, μέχρι τον Σουχέιλ και τη Νέχα στην Ινδία, τη Σαρλότ στον Καναδά, τον Αλεχάντρο στη Χιλή, τη Μαριέλ στη Γαλλία, τη Μίλι στην Αυστραλία, τη Χίμπα στη Συρία και άλλα δεκαεπτά παιδιά από ισάριθμες, τριάντα συνολικά, χώρες του πλανήτη, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, εξερευνώντας τους λαούς και τους πολιτισμούς τριάντα χωρών/περιοχών του πλανήτη, σε όλες τις ηπείρους. Φτάνουμε ως την Κίνα και τις Η.Π.Α., ως τις Φιλιππίνες και την Αίγυπτο, ως την Κολομβία και το Μεξικό, ως τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία. Βλέπουμε την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες παιδιών από διάφορα μέρη της Γης, μαθαίνουμε ιδιαίτερα πράγματα για αυτούς τους λαούς, από το τι τρώνε και ποιο είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι, μέχρι τι τους αρέσει να κάνουν περισσότερο, ποια ρούχα και αντικείμενα αγαπούν.

    Εστιάζοντας

    Παράλληλα, η Κύπρια συγγραφέας Εύη Τριανταφυλλίδη, η οποία έγραψε το βιβλίο στα αγγλικά ως The Book of Cultures και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Worldwide Buddies στην Κύπρο, κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Εκτός από τις τριάντα μονοσέλιδες αυτές ιστορίες παιδιών από όλο τον κόσμο και την εστίαση στο σύμπαν τους, στις φυλές και τις χώρες τους, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη αλληλεπιδράσει με τις κουλτούρες αυτές, φτιάχνοντας, παίζοντας, δημιουργώντας, μαγειρεύοντας. Έτσι, μετά την ιστορία του μικρού Ρούτχερ από την επαρχία Φρίσλαντα στην Ολλανδία, η συγγραφέας προτείνει και δείχνει πώς να φτιάξουμε έναν ανεμόμυλο, μετά την ιστορία της Ζόλα από τη Νότια Αφρική μας δείχνει πώς παίζεται το φανταστικό παιχνίδι μοραμπαράμπα ή χάρη στον Κουαμέ από τη Γκάνα να φτιάξουμε ένα κέντε, ύφασμα με περίτεχνα σχέδια. Αυτές οι προτάσεις της συγγραφέα είναι πρωτότυπες, ψαγμένες και ασυνήθιστες, δείγμα ότι έψαξε πολύ το υλικό της.

    Βιβλία σαν αυτό προάγουν την πολυπολιτισμικότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας, το άνοιγμα των νοητικών οριζόντων προς τον κόσμο της ισότητας, της φιλίας, της αγάπης.

    Η εικονογράφηση της επίσης Κύπριας Νεφέλης Μαλέκου παρουσιάζει πολύ μεγάλο εικαστικό ενδιαφέρον. Οι ολοσέλιδες απεικονίσεις της μαρτυρούν δουλειά στη λεπτομέρεια, μελέτη των γραμμών και της παράδοσης που ακολουθεί τους συγκεκριμένους λαούς, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα μοτίβα της, οι αποτυπώσεις τοπίων και ζώων που έχουν Ερικαρλικές επιρροές. Έχει μεγάλη καριέρα μπροστά της.

    Ένα καλοφτιαγμένο βιβλίο γνώσεων.

    Όμορφο εξώφυλλο που κερδίζει το βλέμμα.

    Για αναγνώστες από 6 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου-30 ιστορίες για να ανακαλύψεις τον κόσμο
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Book of Cultures
    Συγγραφέας: Εύη Τριανταφυλλίδη
    Εικονογράφος: Νεφέλη Μαλέκου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2022
    Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
    Σελίδες: 136
    Μέγεθος: 23 X 28,5
    ISBN: 978-618-01-4676-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular