More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΙστορίες της καληνύχτας για Επαναστάτριες 3: 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο,...

    Ιστορίες της καληνύχτας για Επαναστάτριες 3: 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο, της Έλενα Φαβίλι

    Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Παρισίου Άννα Μαρία Χιντάλγκο, η εξ Αθηνών ορμώμενη Αριάνα Χάφινγκτον, μετέπειτα συνιδρύτρια της Huggington Post, η Νοτιοκορεάτισσα θεατρική συγγραφέας Γιανγκ Τζιν Λι, η παραολυμπιονίκης Αν Γουαφούλα Στράικ, η Κουβανή τραγουδίστρια Γκλόρια Εστέφαν, η Ελβετίδα ψυχίατρος Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ-Ρος, η πρώτη αφροαμερικανίδα γλύπτρια Εντμόνια Λιούις, η περίφημη περφόμερ Ζοζεφίν Μπέικερ, η Ελληνίδα ηρωίδα της επανάστασης Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα Πινότση, η Περουβιανή ακτιβίστρια Λορέλα Πραέλι και άλλες ογδόντα εννέα γυναίκες αποτελούν τις 100 μετανάστριες του τρίτου μέρους της best seller σειράς Ιστορίες της Καληνύχτας.

    Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει γνωστές και λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό γυναίκες από το χώρο της κοινωνίας, της πολιτικής, της τέχνης, του αθλητισμού, του ακτιβισμού, της επιστήμης, της ψυχαγωγίας, της δημοσιογραφίας, της τεχνολογίας, της μαγειρικής και κάθε πεδίου δραστηριοποίησης που έχουν το κοινό ότι γεννήθηκαν αλλού και αλλού διέπρεψαν, μεταναστεύοντας στη νέα χώρα όπου ανέπτυξαν, συνήθως πληρέστερα, την δραστηριότητά τους.

    Οι εκατό αυτές γυναίκες υπερνίκησαν το φόβο και το περιθώριο του μετανάστη, τις δυσκολίες, τα εμπόδια και την συνήθη ακόμα κοινωνική επιταγή περί γυναικών και ανελίχθηκαν κοινωνικά, αποδεικνύοντας σθένος, πίστη, ξεχωριστές δυνατότητες και ενίοτε σπουδαίο αξιακό κώδικα.

    Σε αρκετές από τις 100 γυναίκες θα δούμε σπάνιες ιστορίες επιβίωσης και επιτυχίας, σε άλλες χαρακτηριστικές ιστορίες κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης, σε άλλες σημαντική επιρροή στην ανθρωπότητα ή πολύ δυνατά μηνύματα κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων, της θέσης της γυναίκας.

    Ο τρίτος αυτός τόμος περιλαμβάνει πάρα πολλές άγνωστες περιπτώσεις που πραγματικά ανοίγουν το πεδίο μας προς πρόσωπα που δε θα τα γνωρίζαμε εύκολα αλλιώς, μιας και δεν φιλοξενούνται καθημερινά στην ειδησεογραφία, σε οποιαδήποτε στήλη αυτής.

    Η σειρά έχει σπάσει τα κοντέρ σε πάνω από πενήντα χώρες στις οποίες έχει μεταφραστεί, έχει σπάσει καιρό από το πρώτο βιβλίο το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων, καθώς προβάλλει με ελκυστικό, μεστό τρόπο το πρότυπο της γυναίκας που ξεπέρασε τις δυσκολίες και νίκησε τη μοίρα που της επιφύλασσε ως τότε η κοινωνική, οικογενειακή, φυλετική της θέση ή εκκίνηση.

    Πληροφοριακό κείμενο σε μία σελίδα και ολοσέλιδο σκίτσο για καθεμιά από τις βιογραφούμενες, από εβδομήντα εικονογράφους, κάποιοι εκ των οποίων πραγματικά “κεντάνε” με την αισθητική τους.

    Θα εξερευνήσετε τον Αμαζόνιο με την Έμιλι Σνεθλάγκε, επιστήμονα και εξερευνήτρια, που έφυγε από τη Γερμανία για να μελετήσει τα φυτά και τα ζώα του τροπικού δάσους της Βραζιλίας. Θα χορέψετε με τη Γιουάν Γιουάν Ταν, η καριέρα της οποίας ως μπαλαρίνας ξεκίνησε με το στρίψιμο ενός νομίσματος και την οδήγησε από την Κίνα στη νέα της πατρίδα, τις Ηνωμένες Πολιτείας. Καιθα αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη με τη Μουζούν Αλμελεχάν, που ξέφυγε από τον πόλεμο στη Συρία για να εγκατασταθεί στην Αγγλία, όπου βρήκε δύναμη στα βιβλία, πάλεψε για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και έγινε μία από τους νεαρότερους μέχρι σήμερα πρέσβεις καλής θελήσεως της UNICEF”.
    (από τον πρόλογο της Έλενα Φαβίλι)

    —————————-

    Η Έλενα Φαβίλι είναι ευπώλητη συγγραφέας των New York Times, δημοσιογράφος και καταστροφέας γυάλινων ταβανιών. Το 2016 συμμετείχε στη συγγραφή και έκδοση του βιβλίου με τη μεγαλύτερη συμμετοχική χρηματοδότηση, το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες, το οποίο έχει μεταφραστεί σε περίπου 50 γλώσσες. Η Έλενα μεγάλωσε στην Ιταλία και σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος του Rebel Girls, μιας εταιρείας ψηφιακών μίντια που φέρνει στο φως και εξερευνά τη ζωή γυναικών που άφησαν το στίγμα τους. Ζει στο Λος Άντζελες με τον σκύλο της, τον Λαφαγιέτ, ένα μπράκο ιταλιάνο.

    Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Johan Soderqvist __ In a Better World (Soundtrack)

    Josephine Baker – Blue Skies – 1927 – Irving Berlin

    Hazel Scott – Dark Eyes (1942)

    Rihanna – Diamonds

    Carmen Miranda – Cuanto Le Gusta

    Gloria Estefan – Rhythm Is Gonna Get You

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ιστορίες της καληνύχτας για Επαναστάτριες 3: 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο
    Συγγραφέας: Ελένα Φαβίλι
    Εικονογράφηση: 50 εικονογράφοι
    Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτώβριος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Αναστασία Σακελλαρίου
    Μακέτα εξωφύλλου: Δημήτρης Χαροκόπος
    Σελίδες: 224
    Μέγεθος: 18,3 Χ 24,6
    ISBN: 978-618-01-3620-3
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular