More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚάποτε... 10 υπέροχες γυναίκες, των Les époux Von Grüt (μετ.: Εύη Γεροκώστα)

    Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες, των Les époux Von Grüt (μετ.: Εύη Γεροκώστα)

    Η Σοβιετική κοσμοναύτης-πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα Βαλεντίνα Τερέσκοβα, η Πακιστανή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών Μαλάλα Γιουσαφζάι, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η σπουδαία Γαλλίδα εξερευνήτρια και Ασιανολόγος Αλεξάνδρα Νταβίντ-Νελ, η “Μαύρη Αφροδίτη” Ζοζεφίν Μπέικερ, η ξεχωριστή Μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, η Γαλλίδα αεροπόρος Ελέν Μπουσέ, η περίφημη Γαλλοπολωνή χημικός και φυσικός Μαρί Κιουρί, η Αμερικανίδα υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εγχρώμων Ρόζα Παρκς, η πρωτοπόρος Κενυάτισσα οικολόγος που φύτεψε χιλιάδες δέντρα για να προστατεύσει το δάσος Ουανγκάρι Μαατάϊ.

    Αυτές είναι οι δέκα γυναίκες που βιογραφούνται στην πολυτελή έκδοση “Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες” του ζευγαριού Von Grüt που συνέλαβε την ιδέα να γράψει το βιβλίο μετά από αίτημα μιας από τις κόρες τους η οποία επέστρεψε μια μέρα από το σχολείο και ήθελε να μάθει περισσότερα για την Αλεξάνδρα Νταβίντ-Νελ, για την οποία μόλις είχε ακούσει στην τάξη. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα…

    Ο τόμος είναι σκληρόδετος και μεγάλου μεγέθους (27Χ33), η ολοσέλιδη, πολύχρωμη εικονογράφηση κερδίζει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα αμέσως, ενώ το τρισέλιδο κείμενο για κάθε γυναίκα είναι μεστό και βιογραφεί με πληρότητα, σαφήνεια και ευγλωττία τις δέκα αυτές γυναίκες που το ζεύγος των συγγραφέων έκρινε ως σημαντικές. Ε, δεν έχουν και πολύ άδικο γι’ αυτήν την επιλογή. Καθαρή και ρέουσα η μετάφραση της Εύης Γεροκώστα.

    Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ακόμα ένα βιβλίο με βιογραφίες διασήμων. Σίγουρα πρόκειται για μία εκδοτική μόδα, ωστόσο τα βιβλία που προβάλλουν επιτεύγματα γυναικών οι οποίες μάλιστα με πείσμα, θέληση, αποφασιστικότητα και σύγκρουση υπερνίκησαν την προδιαγεγραμμένη μοίρα, δεν θα πάψουν να είναι απαραίτητα όσο μεγάλο μέρος ακόμα των γυναικών παγκοσμίως, ακόμα και στον περίφημο πολιτισμένο δυτικό κόσμο, καταπιέζεται, σύρεται στο άρμα του πατρός και του συζύγου και δεν εξισώνεται με τους άνδρες του άμεσου ή ευρύτερου περιβάλλοντός της. Και το παρόν βιβλίο είναι εντυπωσιακό, καλαίσθητο και ουσιαστικό ως προς το περιεχόμενό του.

    Αξίζει της προσοχής σας.

    Για παιδιά από 8 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Il etait une fois des femmes fabuleuses
    Συγγραφέας: Les époux Von Grüt
    Εικονογράφηση: Bodil Jane
    Μετάφραση:
    Εύη Γεροκώστα
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Φεβρουάριος 2020
    Επιμέλεια: Μαρία Γουρνιεζάκη
    Ηλ. σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 27 Χ 33
    ISBN:
    978-960-653-009-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular