More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚάρολος Δαρβίνος: Περί της Καταγωγής των Ειδών (διασκευή για παιδιά Σ. Ράντεβα)

    Κάρολος Δαρβίνος: Περί της Καταγωγής των Ειδών (διασκευή για παιδιά Σ. Ράντεβα)

    Ένας από τους σπουδαιότερους ερευνητές και μια από τις σπουδαιότερες θεωρίες των τελευταίων χιλίων ετών έρχονται τώρα για πρώτη φορά σε ένα ευκρινές εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά.

    Δεν είναι ότι ο φυσιοδίφης, γεωλόγος και βιολόγος Τσαρλς Ρόμπερτ Ντάργουιν ανακάλυψε το 1859 απλώς από πού προήλθαν όλα τα ευτυχισμένα όντα του πλανήτη. Δεν είναι ότι χαρακτήρισε τα είδη, τις παραλλαγές τους ούτε ότι μελέτησε την άγρια, καθημερινή μάχη για επιβίωση που διεξάγεται στη φύση με θύτες και θύματα ή την φυσική επιλογή, μια από τις πιο σπουδαίες έννοιες. Ο Δαρβίνος, όπως τον γνωρίζουμε αφού μας άρεσε παλαιότερα να ελληνοποιούμε τα ονόματα όλων των διαπρεπών επιστημόνων, διέλυσε, συνέτριψε την πεποίθηση του 95% της γης ότι τα ζώα εμφανίστηκαν μεμιάς μια ωραία πρωία στον πλανήτη και άρχισε ξαφνικά η συνύπαρξη. Την πεποίθηση ότι το υπέρτατο ον δούλεψε 7 μέρες (είναι συμβολικό αυτό αλλά ο περισσότερος κόσμος το πίστευε κιόλας) και τα τοποθέτησε όλα τακ τακ τακ μέσα στον θαυμάσιο πλανήτη Γη.  Αυτή η εκπληκτική ποικιλομορφία πλασμάτων και το υπέροχο Δέντρο της Ζωής, αυτή η επανάσταση που έφερε ο Δαρβίνος, ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο από το “άνθρωποι από πίθηκο” που του κόλλησαν οι επικριτές του. Ο Δαρβίνος είδε πάνω απ’ όλα τη ζωή σε όλη της την έκταση, είδε την συνεχή εξέλιξη και πάλη, είδε την επικράτηση του ισχυρού.

    Αυτήν την υπέροχη διαδρομή του, τα προβλήματα που συνάντησε, το αντάμωμά του με έννοιες όπως το ένστικτο  ή η φυσική επιλογή καθώς και τα ουσιαστικότερα συμπεράσματά του, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά από 7 περίπου ετών, μέσα από αυτήν την εξαιρετική διασκευή της Σαμπίνα Ράντεβα που γράφει και εικονογραφεί  εντυπωσιακά. Ειδικά η εικονογράφησή της, με την λεπτομέρεια, τα χρώματα και την ακρίβεια του αληθινού περιβάλλοντος θα κερδίσει τον μικρό αναγνώστη, αφού ουσιαστικά, αυτή η εικονογράφηση είναι που αφηγείται το μεγαλύτερο μέρος της θεωρίας του, καθώς η Ράντεβα είναι και γραφίστας εκτός από εικονογράφος.

    Εξέλιξη. Καταγωγή των Ειδών. Δαρβίνος. Τα ανακαλύπτουμε. Για παιδιά 7-12 ετών.

    Σε απόδοση Κώστα Σίμου.

    Εκδόσεις Παπασωτηρίου.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κάρολος Δαρβίνος: Περί της Καταγωγής των Ειδών
    Τίτλος πρωτοτύπου: On the Origin of Species
    Συγγραφέας: Sabina Radeva
    Εικονογράφηση: Sabina Radeva
    Απόδοση: Κώστας Σίμος
    Εκδόσεις: Παπασωτηρίου, Σεπτέμβριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Πάνος Γιαλελής
    Υπεύθυνη έκδοσης: Σπυριδούλα Νίκα
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 22,5 Χ 28,5
    ISBN: 978-960-49-1129-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular