More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΚίκι και Ζακ- Η μαγεία της φιλίας, της ΚονΜαρί (εικ.: Σαλίνα Γιουν)

    Κίκι και Ζακ- Η μαγεία της φιλίας, της ΚονΜαρί (εικ.: Σαλίνα Γιουν)

    Διάσημη περσόνα της τακτοποίησης, γκουρού της οργάνωσης και ένας από τους εκατό πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο κατά περιοδικό Time πλέον, η Γιαπωνέζα Μαρί Κόντο, βρήκε εκείνο το πεδίο όπου κανείς δεν είχε κάνει ο,τι και όπως το έκανε αυτή. Την τακτοποίηση των πραγμάτων με τέτοιο τρόπο που αναγεννάται ο χώρος, είτε πρόκειται για δωμάτιο, σπίτι ή κάποιον άλλο χώρο (εργασία, σχολική τάξη κτλ).

    Η ΚονΜαρί, όπως είναι γνωστή πλέον, δημιούργησε και την παιδική εκδοχή της ενασχόλησής και ειδίκευσής της με δύο χαριτωμένους ήρωες, την Κίκι και τον Ζακ. Μέσα από μια απλή ιστορία που ανιχνεύεται η ποιότητα και δοκιμάζεται η ισχύς της φιλίας τους, αναδεικνύεται η ιδιαίτερη δεξιότητα της τακτοποίησης, της εξοικονόμησης χώρου και του όμορφου, αρμονικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

    Σήμερα, οι περισσότεροι γονείς βογκάνε κυριολεκτικά όταν ζητούν από τα παιδιά τους να μαζέψουν το δωμάτιό τους. Η κατάσταση καταλήγει σχεδόν πάντα σε τσακωμούς, εκρήξεις θυμού, συγκρούσεις με πιθανότερη κατάληξη να μαζεύει κάποιος γονιός το δωμάτιο. Τα παιδιά πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο αδιαφορώντας κυριολεκτικά για το ποιος θα μαζέψει τα παιχνίδια με τα οποία έπαιξαν.

    Με την Κίκι και τον Ζακ, δυο πολύ καλούς αλλά διαφορετικούς φίλους, αποκτούμε έναν σύμμαχο, όχι στην υπευθυνότητα, αλλά στο πόσο ομορφαίνει ο χώρος γύρω μας όταν κάποιος αποφασίζει να μας δείξει τρόπους οργάνωσης και τακτοποίησης. Αυτή είναι και η δεξιότητα στην οποία πρέπει να ασκήσουν οι γονείς τα παιδιά τους. Για να μην υπάρχει μετά άλλοθι άγνοιας.

    Για τους περισσότερους γονείς, το να ζητήσουν στο παιδί τους να καθαρίσει ή να συμμαζέψει είναι πιθανότερο να προκαλέσει ένα ξέσπασμα θυμού παρά ένα κύμα χαράς. Ωστόσο, η Μαρί Κόντο, η γιαπωνέζα γκουρού της οργάνωσης και μητέρα δύο παιδιών, έχει διαφορετική άποψη. Το βιβλίο της αυτό που απευθύνεται σε παιδιά και στους γονείς τους, υπόσχεται να δείξει ότι το να ζει κανείς σε ένα τακτοποιημένο περιβάλλον είναι όχι μόνο σωστό αλλά και διασκεδαστικό.

    Για παιδιά 3-6 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κίκι και Ζακ- Η μαγεία της φιλίας
    Τίτλος πρωτοτύπου: The life-changing magic of friendship
    Συγγραφέας: Marie Kondo, Salina Yoon
    Συγγραφέας: Salina Yoon
    Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Νοέμβριος 2019
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιάννα Αθανασίου
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN:
    978-960-645-026-6

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular