More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20204-7 ετώνΚαλοκαίρι στο κουτί, της Αργυρώς Πιπίνη και του Αχιλλέα Ραζή

    Καλοκαίρι στο κουτί, της Αργυρώς Πιπίνη και του Αχιλλέα Ραζή

    Δεν αγαπώ το καλοκαίρι. Με το που αρχίζουν να μεγαλώνουν οι μέρες, οι φίλοι μου υπομένουν τη δυσθυμία μου. Η ζέστη με ακυρώνει, το ανελέητο φως με τυφλώνει. Τώρα πώς γίνεται να έχω γράψει δυο βιβλία για το καλοκαίρι; Γίνεται. Γιατί έχω πολύ καλοκαίρι μέσα μου. Από τα παιδικά μου χρόνια, τον καιρό του παραθερισμού, τότε που πήγαινα δυο μήνες διακοπές, και κάθε μέρα ήταν ένα τέλειο σενάριο ζωής, και ο κόσμος ένα μέρος γεμάτο φως και υποσχέσεις. Έχω πολύ καλοκαίρι μέσα μου. Γι’ αυτό άντεξα τόσους χειμώνες.”

    Αργυρώ Πιπίνη
    για το elniplex, Ιούνιος 2019

    Το κουτί της Αργυρώς Πιπίνη κρύβει μέσα του χρώματα, αρώματα, ήχους και γεύσεις γιατί το καλοκαίρι το ζεις με όλες σου τις αισθήσεις. Το καλοκαίρι έχει χρώμα γαλάζιο, χρυσαφί και λευκό. Του το χαρίζουν το νερό, η άμμος και οι πέτρες. Έχει καβούρια, ζουζούνια και πυγολαμπίδες σε γυάλινα βάζα. Έχει τη μυρωδιά των αγριολούλουδων και των φρεσκοκομμένων φρούτων. Το καλοκαίρι έχει τη γεύση γλυκών του κουταλιού. Έχει στην άμμο κάστρα για να κοιμούνται τα άστρα. Το καλοκαίρι έχει παιχνίδια, γέλια, τραγούδια κι αγαπημένους φίλους. Αλλά πάνω από όλα το καλοκαίρι έχει στιγμές ανεμελιάς, εξερευνήσεων και μικρών απολαύσεων που φυλάσσονται για πάντα στο μικρό κουτί του μυαλού και της καρδιάς…

    Η αγαπημένη Αργυρώ Πιπίνη μας χαρίζει ένα μικρό αριστούργημα. Το ποιητικό της κείμενο, συγκινητικά τρυφερό, είναι γεμάτο σύντομες αλλά γλαφυρές περιγραφές καλοκαιρινών στιγμών! Η συγγραφέας έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει και να αποδώσει με απίστευτη οικονομία λέξεων όλη την αίσθηση του καλοκαιριού. Ο  στίχος της ελεύθερος, ακολουθεί τους συνειρμούς των αναμνήσεων, ενώ οι ομοιοκαταληξίες επιτυγχάνονται αβίαστα στα επιλεγμένα σημεία δημιουργώντας απροσδόκητα αρμονικές ανάσες.

    Ο εικαστικός Αχιλλέας Ραζής μετουσιώνει τις λέξεις σε εικόνες. Συνδυάζοντας θερμά και ψυχρά χρώματα δημιουργεί καλοκαιρινούς πίνακες ζωγραφικής που συχνά σε ξεγελούν και νομίζεις πως μπορείς να τους ψηλαφίσεις. Τα εσώφυλλα προκλητικά άδεια, σαν κορνίζες καμωμένες από στάχυα, καλούν τον αναγνώστη να τα «γεμίσει» με τις δικές του καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Μια προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για αναγνώστες που είναι ή που θα ήθελαν να ξαναγίνουν παιδιά!

    Στα προτεινόμενα!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Καλοκαίρι στο κουτί
    Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη
    Εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Απρίλιος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 26
    ISBN:
    978-960-569-972-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular