More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΚαλώς ήρθατε! της Αλεξάνδρα Πένφολντ (εικ.: Σούζαν Κάουφμαν)

    Καλώς ήρθατε! της Αλεξάνδρα Πένφολντ (εικ.: Σούζαν Κάουφμαν)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από το σχολείο των κοριτσιών της Σούζαν, το Κίμπαλ Ελεμένταρι, όπου η διαφορετικότητα και η κοινότητα όχι απλώς προστατεύονται αλλά εορτάζονται κιόλας. Η Σούζαν δημιούργησε μια αφίσα για τους δασκάλους του σχολείου, για να καλωσορίσουν όλους στο σχολείο. Η αφίσα αυτή μοιράστηκε στη συνέχεια και σε άλλα σχολεία και κοινότητες των Η.Π.Α. Όταν η Αλεξάνδρα Πένφολντ είδε την αφίσα, της θύμισε τα σχολεία της γειτονιάς της στο Μπρούκλιν. Δεν μπορούσε να βγάλει τα πρόσωπα από το μυαλό της και έτσι, αργά ένα βράδυ, κάθισε και έγραψε αυτή την ιστορία.
    Από το βιβλίο

    Το Νο1 Ευπώλητο εικονογραφημένο βιβλίο των New York Times δεν είναι απλά μια μαρκίζα εμπορική αλλά ένα βιβλίο που σε κερδίζει με το σύγχρονο, σπουδαίο περιεχόμενό του.

    Περί τίνος πρόκειται

    Παιδιά, αρχίζει το σχολείο, τα όνειρά σας κυνηγήστε! Όπως κι αν ξεκινάει η μέρα σας, ο,τι κι αν φοράτε, από όσο μακριά κι αν έρχεστε, ελάτε! Καλώς ήρθατε! Στην τάξη μας θα αισθανθούμε ασφαλείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα εξερευνήσουμε, θα κολατσίσουμε, θα μοιραστούμε το φαγητό για όλους να φτάσει, θα τρέξουμε στο διάλειμμα, θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια της αυλής. Θα μάθουμε ο ένας από τον άλλο και θα ανυπομονούμε να γυρίσουμε. Γιατί ανήκουμε στην κοινότητα τη σχολική μας κι η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας. Σε κάθε δυσκολία, σε κάθε εμπόδιο μεγάλο θα έχουμε πάντα ο ένας τον άλλο. Καλώς ήρθατε!

    Εστιάζοντας

    Το Δημοτικό Σχολείο Kimball (Kimball Elementary School) στην Ουάσινγκτον ήταν ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιδέα. Η φοίτηση των παιδιών της εικονογράφου και η αφίσα που έφτιαξε η ίδια έφτασε στα χέρια της συγγραφέα και η έμπνευση δεν άργησε να έρθει. Καλώς ήρθατε!

    Ένα σχολείο που δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα. Την αγκαλιάζει, την επιδιώκει, την αναζητά, την αποθεώνει, τη θεωρεί δύναμη. Την κάνει γιορτή! Αυτή η ωδή στην αποδοχή της ετερότητας, του άλλου όπως κι αν είναι, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιο κι αν είναι το πολιτικοκοινωνικό, εθνοτικό, πολιτιστικό ή άλλο υπόβαθρό του, αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν τα σχολεία όταν υπάρχει σύγχρονη, προοδευτική εκπαιδευτική στρατηγική που μέσα από αυτήν την τεράστια αγκαλιά βλέπει μόνο οφέλη για την ψυχική, συναισθηματική και διανοητική ισορροπία και υγεία των παιδιών.

    Ένα βιβλίο που μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο, ως το θεμελιώδες μανιφέστο ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ σε όλο τον κόσμο, πόσω μάλλον σε κοινωνίες που ταλαιπωρούνται από ανόητους -ισμούς και εσμούς.

    Αισιόδοξο, ανοιχτό, απολύτως συμπεριληπτικό, αφοπλιστικό, φεγγοβόλο, φανερώνει πώς πρέπει να είναι τα σχολεία και μάλιστα δείχνει ξεκάθαρα ότι τα παιδιά ανυπομονούν κάθε μέρα να επιστρέψουν όχι στο σπίτι τους αλλά στο σχολείο τους το επόμενο πρωί.

    Κείμενο ουσιώδες, μεστό. Εικονογράφηση παιγνιώδης, ευχάριστη, γεμάτη πολυχρωμία, καλαίσθητη, διεγερτική για τα παιδικά βλέμματα τα οποία τα μαγνητίζει με ευκολία.

    Να σταλεί από το υπουργείο ή κάποιον άλλο έχοντα και κατέχοντα σε όλα τα σχολεία, βιβλιοθήκες και ιδρύματα.

    Για αναγνώστες από 3-4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    Νο1 Ευπώλητο εικονογραφημένο βιβλίο των New York Times.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Καλώς ήρθατε!
    Τίτλος πρωτοτύπου: All Are Wellcome
    Συγγραφέας: Alexandra Penfold
    Εικονογράφος: Suzanne Kaufman
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
    Επιμέλεια: Χρυσούλα Τσιρούκη
    Ηλεκτρ. σελιδοποίηση: Σπυριδούλα Βονίτση
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 26 Χ 26
    ISBN: 978-618-01-4423-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular