More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο"Κι εμείς καλύτερα" και Άγγελος Αγγέλου-Έμη Σίνη στο Χαλάνδρι

    “Κι εμείς καλύτερα” και Άγγελος Αγγέλου-Έμη Σίνη στο Χαλάνδρι

    Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο Little Book με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλούν να γνωρίσετε τους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη στην παρουσίαση του βιβλίου τους

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

    το Σάββατο 1 Απριλίου στις 12:00

    Το βιβλίο

    Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό σπίτι ζούσαν δυο αδέρφια, ο Πάνος και η Λένα. Ένα μεσημέρι, σχεδόν μεσάνυχτα, ο Πάνος ξύπνησε τη Λένα. Η Λένα άνοιξε το ένα μάτι, έπειτα το άλλο και μετά τα έκλεισε και τα δυο μαζί. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

    Έχετε δίκιο, δε γίνεται να τελειώσει τόσο γρήγορα ένα παραμύθι. Ακόμα δεν άρχισε. «Ξύπνα σου λέω, Λένα. Βιάσου. Πρέπει να φύγουμε!». Τα παιδιά κατέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες, βγήκαν από το σπίτι κι έφτασαν στον προορισμό τους. Κι όταν έφτασαν στον προορισμό τους… ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Αλλά δεν μάθαμε πού πήγαν, δεν μπορεί να τελειώσει έτσι το παραμύθι! Πάμε ξανά. Πήγαν σε ένα όμορφο και κατακόκκινο δάσος. Όλα τους φαίνονταν τρομακτικά γύρω τους, γι’ αυτό καλύτερα να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Και τι; Δεν προχώρησαν πιο πέρα; Δεν συνάντησαν κανέναν; Δεν διέσχισαν με μια βάρκα κάποια λίμνη; Δεν μπήκαν σε κάποια σπηλιά; Δεν συνάντησαν παράξενους κατοίκους που τους έλεγαν ας πούμε Πανολεναμάγιας; Δεν έγινε τίποτε άλλο και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; Ε, δεν νομίζω… Έγιναν πολλά!

    Οι δύο βραβευμένοι συγγραφείς παίρνουν το σύνηθες καταληκτικό μοτίβο των ελληνικών παραμυθιών και μας προσφέρουν μία έξυπνη, ευχάριστη περιπέτεια καληνύχτας, η οποία συνεχώς διακόπτεται από αυτό το «και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα«, μέχρι να οδηγηθεί στο τελικό σκαλοπάτι, αυτό πριν το κρεβάτι και την καληνύχτα της μαμάς. Αυτό το συγγραφικό εύρημα ωθεί τον αναγνώστη να αναρωτιέται έμμεσα για τη φύση των παραμυθιών, για τα χαρακτηριστικά τους. Μπορεί ένα παραμύθι να τελειώνει επειδή δυο παιδιά ξύπνησαν και έτρεξαν στις σκάλες; Μπορεί να τελειώνει επειδή απλά μπήκαν σε ένα δάσος δίχως να τους συμβεί κάτι, δίχως να συναντήσουν κάποιον; Αυτή η αγαπημένη καταληκτική φράση δεν μπορεί να παρεμβάλλεται προτού οι ήρωες ολοκληρώσουν έναν κύκλο γεγονότων στα οποία μπλέκουν και ξεμπλέκουν, με καλό ή όχι τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά επιτείνεται η αγωνία, προστίθενται νέα επεισόδια τα οποία συμπληρώνουν την αφήγηση και έλκουν την προσοχή μας.

    Χιούμορ, σπιρτάδα, κίνηση, θεατρική ένταση.

    Διαβάστε όλη την προσέγγιση του ELNIPLEX εδώ

    Info

    Βιβλιοπωλείο Little Book
    Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι (χάρτης)

    Σάββατο 1 Απριλίου στις 12:00

    Τηλέφωνο: 2106855404

    RELATED ARTICLES

    Most Popular