More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΚρατικό βραβείο και White Ravens για το Επιχείρηση λόγος: Το μυστήριο του...

    Κρατικό βραβείο και White Ravens για το Επιχείρηση λόγος: Το μυστήριο του κινητού, του Πέτρου Πανάου

    petros panaou augoustosΟ Πέτρος Πανάου, καθηγητής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Georgia, μέλος της επιτροπής των Newbery Awards και εξαίρετος γνώστης της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, με το πρώτο του προσωπικό βιβλίο, μια ιστορία για προεφήβους και εφήβους, γραμμένη υποδειγματικά, με επιδεξιότητα και φαντασία, κατόρθωσε να κερδίσει, μετά το κοινό και τον κόσμο της κριτικογραφίας.

    Στον κατάλογο των White Ravens 2023 της Internationale Jugendbibliothek, International Youth Library η οποία περιλαμβάνει βιβλία από 57 χώρες, γραμμένα σε 39 γλώσσες, περιλαμβάνεται το βιβλίο του Επιχείρηση λόγος: Το μυστήριο του κινητού, ένα από τα έξι ελληνόγλωσσα βιβλία και μόνο από τη Μεγαλόνησο.

    Ήρωας ένα διαφορετικό, πρωτοφανές “πρεζόνι”, του οποίου η δόση είναι η ανάγνωση βιβλίων, είναι κατά τ’ άλλα μάλλον συνηθισμένος έφηβος: ανασφαλής με την εμφάνισή του, σε ρήξη με κάθε ενδιαφέρον στο σχολείο, αιχμάλωτος της σιωπής μπροστά στο όμορφο κορίτσι που του αρέσει, ένας κόμπος η χαρά του και τα λόγια του. Ή μήπως δεν τον κάνουν όλα αυτά και τόσο συνηθισμένο; Η συσκευή ΛΟΓΟΣ του φέρνει μια πρωτόγνωρη αναστάτωση. Αυτός που έχει πρόβλημα στον λόγο, που κομπιάζει και αναστέλλει την έκφρασή του, αναζητά να αποκτήσει λόγο, λέξεις. Αχ, ας έβρισκα τα λόγια. epixeirhsh logos cover

    Μάλιστα την ίδια μέρα, ο Πέτρος Πανάου έλαβε για το βιβλίο του και το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κύπρου.

    Αν μη τι άλλο, άκρως ενθαρρυντικό να ξεκινάει κανείς τη συγγραφική του πορεία κατ’ αυτόν τον τρόπο.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular