More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Οι Σουίφτ Νο1, της Μπέθ Λίνκολν

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Οι Σουίφτ Νο1, της Μπέθ Λίνκολν

    the swifts

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 10+ (target 11-15) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Οι Σουίφτ: Μια παράξενη οικογένεια με ασυνήθιστα ονόματα

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οι Σουίφτ» της Μπεθ Λίνκολν που κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μυστήριο, κακοτυχία, φόνος! Η οικογένεια Σουίφτ δεν είναι σαν τις άλλες. Με αφορμή έναν κρυμμένο θησαυρό, η εκκεντρική αυτή οικογένεια συγκεντρώνεται στην έπαυλη των Σουίφτ. Η Ατίθαση Σουίφτ, που δεν είναι και πολύ σίγουρη ότι το όνομά της τής ταιριάζει, αναλαμβάνει να εντοπίσει τον δολοφόνο και να σώσει την οικογένειά της. Μπορεί να κάνει λάθη στην πορεία, αλλά εμείς δεν μπορούμε παρά να την αγαπήσουμε, παρακολουθώντας την εξέλιξή της. Όπως, εξάλλου, και τους υπόλοιπους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες αυτής της ιστορίας μυστηρίου.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Οι Σουίφτ είναι μια αρκετά παράξενη οικογένεια. Κάθε μέλος της παίρνει το όνομά του από το Οικογενειακό Λεξικό. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό όνομα, αλλά για έναν ορισμό που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Η μικρή Ατίθαση Σουίφτ δεν πιστεύει στο πεπρωμένο και δεν τη νοιάζει αν οι συγγενείς της θεωρούν ότι είναι γεννημένη για να κάνει σκανταλιές. Η ίδια, αν θέλει, μπορεί να είναι πειρατής, εξερευνήτρια, ή ακόμα και… ντετέκτιβ. Όταν ένας συγγενής προσπαθεί να δολοφονήσει την αγαπημένη της θεία, η Ατίθαση μαζί με τις αδερφές της και το ξαδερφάκι τους προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.

    Για αναγνώστες από 10 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Ένας κρυμμένος θησαυρός και άλλοι ύποπτοι περιπλέκουν τα πράγματα!

    Διακρίσεις

    • Έχουν δοθεί τα δικαιώματα σε 12 χώρες
    • Ανακηρύχθηκε το καλύτερο μυθιστόρημα από τα βιβλιοπωλεία Barnes & Nobles σε δύο κατηγορίες – Middle Grade και Young Adult
    • New York Times best seller από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Είπαν για το βιβλίο

    Η αφήγηση του μυστηρίου με χιουμοριστικές πινελιές παρουσιάζει διαφορετικές οπτικές γωνίες που θα εκτιμήσουν οι πιο «ψαγμένοι» νεαροί αναγνώστες καθώς και όσοι είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά από την Ατίθαση Σουίφτ.  Σε γενικές γραμμές, το χιούμορ και η δράση προσεγγίζουν εύστοχα το εφηβικό κοινό.
    Kirkus Reviews

    Μπορεί η πλοκή να είναι εκκεντρική αλλά η συγκεκριμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων καθιστά με επιδεξιότητα την αφήγησή της πειστική και δημιουργεί μια ηρωίδα με την οποία οι νεαροί αναγνώστες μπορούν να ταυτιστούν.
    Emily Bearn, The Telegraph

    Το βιβλίο Οι Σουίφτ αποτελεί έναν ύμνο στη μεταφορική χρήση της γλώσσας και στην πολυπλοκότητα της ταυτότητας καθώς ξετυλίγει ένα συναρπαστικό μυστήριο φόνου κι ένα περίπλοκο κυνήγι θησαυρού.
    Linda M. Castellitto, BookPage

    Η συγγραφέας

    Η Beth Lincoln (Μπέθ Λίνκολν) μεγάλωσε σε έναν πρώην βικτωριανό σιδηροδρομικό σταθμό στη Βόρεια Αγγλία. Οι παιδικοί της φόβοι περιελάμβαναν πορσελάνινες κούκλες, τον πάνθηρα του Ντάραμ και ντουλάπες που την κοίταζαν περίεργα. Καθώς μεγάλωνε δεν έγινε ούτε ψηλή ούτε σοφή, και δεν έμαθε ποτέ να παίζει κάποιο όργανο. Έγραφε όμως ιστορίες, μια κακή συνήθεια που διατηρεί μέχρι σήμερα. Όταν δεν γράφει, η Μπεθ σκαλίζει ξυλόγλυπτα, άλλες φορές συγυρίζει… ανάποδα το διαμέρισμά της ή συζητάει για ανεξήγητα περιστατικά. Τα αγαπημένα της πράγματα περιλαμβάνουν φαντάσματα, πατατάκια και περίεργες παλιές λέξεις όπως bumbershoot και zounderkite. Μένει στο Newcastle upon Tyn με τη σύντροφό της και, ελπίζοντας τη στιγμή που θα το διαβάσετε, με ένα σκυλάκι.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Οι Σουίφτ: Μια παράξενη οικογένεια με ασυνήθιστα ονόματα
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    The Swifts

    Συγγραφέας:

    Beth Lincoln

    Εικονογράφος:

    Claire Powell

    Εκδόσεις:

    Διόπτρα, 18 Οκτωβρίου 2023

    Μετάφραση:

    Τατιάνα Γαλάτουλα

    Σειρά:

    Σειρά: Σουίφτ – No 1

    Σελίδες:

    552

    Μέγεθος:

    15,3 Χ 21,6

    ISBN:

    978-618-220-434-4

    RELATED ARTICLES

    Most Popular