More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΛέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς - No 15: Η παγίδα του αυτοκράτορα, του...

    Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς – No 15: Η παγίδα του αυτοκράτορα, του Ι. Παλμιόλα (εικ.: Ν. Απαρίθιο, μετ.: Τ. Σπερελάκη)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 11+ (target 12-15) – Λογοτεχνία

    Σέργουφ: επικοινωνεί με τα αφεντικά του και αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, ικανότητες που τον κάνουν έναν από τους πιο ικανούς ντετέκτιβ του κόσμου. Σκνδαλιάρης, ένας καπετάν φασαρίας, πονηρούλης και μικροκαμωμένος. Η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι οι ψηλές σκυλίτσες…

    Ο Σέργουφ προσκαλείται να παρακολουθήσει μάθημα για να μάθει να ακολουθεί ίχνη. Αδιάφορο!

    “Φαίνεται ότι το μάθημα θα είναι γεμάτος ψηλές σκυλίτσες”, του είπε ψέματα η Τζούλια. Και αμέσως ο Σέργουφ δήλωσε συμμετοχή! Η Τζούλια και ο Ντιέγκο συγκινήθηκαν!

    Όμως…

    “Μα τι φαλάκρα του Λορντ Μόντι, τι φριχτή μπόχα!”. Μια ανυπόφορη μυρωδιά στο δρόμο για τη μάθημα ανατρέπει την κατάσταση. Μπροστά από ένα μαγαζί με αποκριάτικες στολές καγκουρό κάποιος έχει αφήσει ένα εντυπωσιακό βουνό από κοπριά. Μια εβδομάδα γίνεται αυτό. “Κάποιος έχει βάλει πείσμα να μου καταστρέψει την επιχείρηση”, είπε ο φιλήσυχος ιδιοκτήτης του καταστήματος ονόματι Υάκινθος. Οι ντετέκτιβ της Λέσχης Μυστηρίου δηλώνουν παρόντες! Όταν μάλιστα βλέπουν μια κοπέλα να ζωγραφίζει την είσοδο του μαγαζιού με σπρέι αλλά και τον Υάκινθο να φέρεται περίεργα, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Πώς εμπλέκεται ο Λορντ Μόντι, ο μεγαλύτερος εχθρός τους; Πόσο αθώος είναι ο Υάκινθος; Και τι συμβαίνει με την Τζούλια και κυρίως με τον Ντιέγκο που τους οδηγεί ένα βήμα πριν την καταδίκη; Έχουμε μυστήριο εδώ! Έχουμε… παγίδα!

    Δέκατη πέμπτη περιπέτεια για τον Σέργουφ Χολμς. Μια ακόμα καλογραμμένη, σπαρταριστή περιπέτεια που απολαμβάνεις να διαβάζεις. Το μυστήριο είναι και πάλι σε υψηλά επίπεδα, η πλοκή και η αγωνία που προκύπτει είναι εξίσου δυνατές, το σπιρτόζικο χιούμορ καλύτερο από ποτέ και ο Σέργουφ με τη Τζούλια και τον Ντιέγκο απολαυστικοί.  Οι διαφορετικές γραμματοσειρές, οι bold φράσεις, τα μικρά doodles, οι ηχοποίητες επαναλαμβανόμενες λέξεις (π.χ. Τοκ τοκ τοκ) και η έντονη, εκφραστική με comic ατμόσφαιρα εικονογράφηση συνθέτουν μια πολύ αξιόλογη πρόταση για χαλαρές περιπέτειες μυστηρίου για αναγνώστες περίπου 7-10 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Φώναξε τον… Σέργουφ Χολμς!

    Με μια ματιά

    • Μια ακόμα καλογραμμένη, σπαρταριστή περιπέτεια που απολαμβάνεις να διαβάζεις. Το μυστήριο είναι και πάλι σε υψηλά επίπεδα, η πλοκή και η αγωνία που προκύπτει είναι εξίσου δυνατές, το σπιρτόζικο χιούμορ καλύτερο από ποτέ και ο Σέργουφ με τη Τζούλια και τον Ντιέγκο απολαυστικοί.  Οι διαφορετικές γραμματοσειρές, οι bold φράσεις, τα μικρά doodles, οι ηχοποίητες επαναλαμβανόμενες λέξεις (π.χ. Τοκ τοκ τοκ) και η έντονη, εκφραστική με comic ατμόσφαιρα εικονογράφηση συνθέτουν μια πολύ αξιόλογη πρόταση για χαλαρές περιπέτειες μυστηρίου για αναγνώστες περίπου 7-10 ετών.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Max and Frank’s First Bust

    Mysterious Creepy Intriguing Instrumental Music ( Formula #3 )

    There Have Been Disappearances

    Bailey Escapes

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς – No 15: Η παγίδα του αυτοκράτορα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Perrock Holmes 15: Perrinfluencer por Sorpresa
    Συγγραφέας: Isaac Palmiola
    Εικονογράφος: Nuria Aparicio
    Εκδόσεις: Διόπτρα, 17/11/2021
    Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μαρία Γουρνιεζάκη
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-540-6

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular