More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΛούνα- Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! των Λήδας Βαρβαρούση και Ανιές...

    Λούνα- Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! των Λήδας Βαρβαρούση και Ανιές Βερμπόβεν

    Η σειρά “Λούνα” ξεκινά με αυτό το βιβλίο, το “Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!” και η αλήθεια είναι ότι κέρδισε αμέσως την εκτίμησή μου. Απευθύνεται σε μικρά παιδιά μέχρι 3-4 ετών και τα υλικά του είναι εξαιρετικά.

    Εικονογράφηση με κυρίαρχο template τις αποχρώσεις του πράσινου (μεταξύ κυπαρισσί και τροπικού πράσινου), όπου τα λιγοστά στοιχεία και οι πρωταγωνιστές αποτυπώνονται και φωτίζονται ξεκάθαρα στο βλέμμα του μικρού παιδιού, προσεγμένη σχεδίαση των κινήσεων και της ευρύτερης γλώσσας του σώματος. Καθαρές, απλές μορφές και αντικείμενα που επιτρέπουν την εύληπτη ταύτισή τους με την πραγματικότητα που τώρα παγιώνεται στους νευρώνες του εγκεφάλου. Κείμενο σαφές, λιτό, τόσο όσο χρειάζονται τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Ιστορία με τρία περιστατικά πλοκής (χάσιμο-κρύψιμο μπάλας, παιχνίδι από κοινού), ως εκ τούτου εύκολα αφομοιώσιμη. Μήνυμα ευδιάκριτο, όχι δοσμένο, που δίνει με την μπάλα της Λούνα πάσα για περαιτέρω συζήτηση του γονιού (ή του εκπαιδευτικού παιδικού σταθμού) με το παιδί, έκφραση συναισθημάτων, αναζήτηση και υποθέσεις πιο λειτουργικών λύσεων, καθώς και διαμόρφωση κοινωνικών ανταποκρίσεων που δεν οδηγούν σε μοναξιά και αδεξιότητα διαμόρφωσης σχέσεων.

    Η Λήδα Βαρβαρούση, με την εμπειρία εικονογραφήσεων ετών και του εξαιρετικού εκπαιδευτικού προγράμματος “Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα” που διεύρυναν ακόμα περισσότερο τον ορίζοντά της, δημιουργεί μαζί με την Βελγίδα συγγραφέα και βιβλιοκριτικό Ανιές Βερμπόβεν ένα από τα καλύτερα βιβλία για μικρά παιδιά (0-4), κερδίζοντας τις εντυπώσεις ήδη από τον πρώτο τίτλο της σειράς.

    Καθώς, τα βιβλία για αυτές τις ηλικίες παιδιών έχουν ένα θέμα γενικότερα, η εμφάνιση μιας τέτοιας σειράς, είναι ένα προφανές κέρδος.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!
    Συγγραφέας: Λήδα Βαρβαρούση, Agnes Verboven
    Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
    Σειρά: Λούνα
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2018
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 21 Χ 21
    ISBN: 978-960-569-835-5
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular