More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜίλι και Μάγκνους: Ο εξαφανισμένος βαρώνος, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Μίλι και Μάγκνους: Ο εξαφανισμένος βαρώνος, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Τίτλος: Μίλι & Μάγκνους- Ο εξαφανισμένος βαρόνος
    Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
    Εικονογράφηση: Ράλφ Μπούτσκοβ
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις Μεταίχμιο, Μάρτιος 2016
    ISBN: 978-618-03-0250-9

    Αγόρασέ το (με €7,92)
    Διάβασε απόσπασμα

    Τι σχέση μπορεί να έχει ένας βαρόνος με μια κλέφτρα; Σχέση φιλίας! Ο βαρόνος Μάγκνους Φρίντριχ Αουγκουστ Χάινριχ Γιοχάνες Γιόζεφ Καρλ Χιερόνιμους Βίλχελμ Τέοντορ Άνταμ βαρόνος φον Στέρνενμπουργκ, θα τον αποκαλούμε Μάγκνους για συντομία, συναντά την Μίλι (σκέτο) όταν αυτή καταφέρνει να μπει κρυφά στον πύργο του με σκοπό να τον κλέψει. Ο Μάγκνους είναι ένα μικροκαμωμένο αγόρι. Είναι επιτυχημένος εφευρέτης, μιλάει δεκαπέντε γλώσσες και στα οκτώ του χρόνια έγραψε το πρώτο του βιβλίο. Ο Μάγκνοθς ζει στον Πύργο του Στερνμπουργκ, που θα πει: Πύργος των Άστρων. Ο πύργος έχει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά εβδομήντα επτά δωμάτια! Διαθέτει επίσης τάφρο με γέφυρα, οπώς στις ταινίες των ιπποτών, τεράστιο υπόγειο και μπουντρούμι το οποίο ευτυχώς, έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και χρόνια. Ο Μάγκνους ζει μαζί με τον Μαξ. Πρόκειται για ένα σκύλο ράτσας σνάουντερ, ο οποίος εκτελεί χρέη σοφέρ, μάγειρα, κηπουρού και μπάτλερ.

    “Η Μίλι τώρα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Η Μίλι είναι μια κλέφτρα, για να μην πω η καλύτερη κλέφτρα του κόσμου. “Η Μίλι έχει έναν θείο, τον Έντε. Ήταν και ο ίδιος πετυχημένος διαρρήκτης κι έχει μάθει πολλά στη Μίλι στην αρχή της καριέρας της. Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποια είναι η δουλειά της. Όλοι βλέπουν ένα τρομερά αδύνατο κορίτσι, λεπτό σαν μολύβι, με τρομερά μεγάλα πόδια.
    Ας αρχίσουμε όμως, από τη μέρα που ξεκίνησαν όλα. Είναι η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών. Η Μίλι δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποια άγνωστη γυναίκα η οποία της αναθέτει να διαρρήξει τον πύργο του Στέρνενμπουργκ. Παρά τις προειδοποιήσεις του θείου Έντε η Μίλι αναλαμβάνει την αποστολή.

    Η Μίλι καταδύεται στην τάφρο, βρίσκει ένα στενό άνοιγμα στον τοίχο του πύργου και καταφέρνει να μπει στον πύργο. Γίνεται όμως αντιληπτή από τον Μάξ και οδηγείται στον βαρόνο Μάγκνους. Ο Μάγκνους πείθει τη Μίλι να μείνει στον πύργο ως προσωπική του σωματοφύλακας. Η περιπέτεια ξεκινά όταν ο βαρώνος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Αν θέλετε να μάθετε πως εξελίσσεται η ιστορία, ποιος ευθύνεται για την απαγωγή και πως θα καταφέρει η Μίλι να σώσει τον Μάγκνους διαβάστε το βιβλίο.

    Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα, χιουμοριστική περιπέτεια. Παρόλο που η αφήγηση της ιστορίας γίνεται από τον παντογνώστη αφηγητή, το κείμενο είναι άμεσο. Τα διαλογικά μέρη είναι πολλά και κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο Γ. Μπανσέρους μετά τον ντεντέκτιβ Κλουζ, μας συστήσει ένα φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο που θα μπλεχτεί σε πολλές περιπέτειες. Έχει ενδιαφέρον να εστιάσει κανείς στη φιλία που γεννιέται ανλαμεσα στα δύο παιδιά που έχουν εντελώς διαφορετική καταγωγή, κουλτούρα και καθημερινότητα. Αλλά όπως ο ίδιος ο συγγραφέας τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο elniplex “σε κάθε παιδί, έφηβο ή ενήλικα υπάρχει μια επιθυμία που σιγοκαίει: να βρει έναν φίλο που να μπορεί να εμπιστευθεί”.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular