More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜα πώς γίνεται να χάσεις έναν ελέφαντα; της Τζαν Φέρνλι

    Μα πώς γίνεται να χάσεις έναν ελέφαντα; της Τζαν Φέρνλι

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είχε εφεύρει τον ελέφαντα.
    Ylipe

    Ο Όσκαρ είναι ένα θαρραλέο αγόρι. Όσο δέκα λιοντάρια. Παιχνιδιάρης όσο μια παρέα γατάκια. Αστείο όσο ένας θίασος βατράχια-ακροβάτες. Αλλά όλως περιέργως έχανε συνέχεια τα πράγματά του. Από τα παπούτσια του ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι το πατίνι και τα βατραχοπέδιλά του. Δεν ήξερα καν πού να ψάξει όταν έχανε κάτι. Αλλά μια μέρα βρήκε κάτι πραγματικά ξεχωριστό: έναν ελέφαντα. Αληθινό, γκρι, μεγάλο. Τον έλεγαν Ούγκο. Και ο Όσκαρ αποφάσισε να τον πάρει σπίτι του. Αμέσως έγινε μέλος της οικογένειας και συμμετείχε σε όλα! Και καθώς οι ελέφαντες δεν ξεχνούσε τίποτα, βοήθησε και τον Όσκαρ να θυμάται καλύτερα. Ο Όσκαρ είχε βρει πια έναν πραγματικό φίλο.

    Όμως μια μέρα, εκεί που έπαιζαν χαρτιά, ο Όσκαρ θύμωσε με τον Ούγκο, γιατί ήθελε πάντα να κερδίζει εκείνος και όχι ο φίλος του. Έχασε την ψυχραιμία του και τον έδιωξε. Ο Ούγκο έφυγε στεναχωρημένος. Μα… πώς μπορείς να χάσεις έναν ελέφαντα;

    Η Jan Fearlnley γράφει και ζωγραφίζει μια έξυπνη και τρυφερή ιστορία για τη φιλία, τη μνήμη και τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή. Ο Όσκαρ έχει κακή μνήμη. Ίσως γιατί δεν έχει υπάρξει κάτι να τον ενδιαφέρει πραγματικά πολύ, να έχει αξία γι’ αυτόν. Όταν ο ελέφαντας μπαίνει στη ζωή του, αρχίζει να αντιλαμβάνεται την ομορφιά στη ζωή. Όπως σε κάθε φιλία, όμως, ένας στιγμιαίος εκνευρισμός, εγωισμός και αποπροσανατολισμός των σημαντικών στη ζωή οδηγούν στο χωρισμό. Η φιλία διακόπτεται, ο ελέφαντας φεύγει και ο Όσκαρ μαραζώνει. Του λείπει ο φίλος του. Αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία σημασία να κερδίζεις στα παιχνίδια και να χάνεις τους φίλους σου. Γιατί όταν δεν έχεις φίλους δεν μπορείς ούτε να χάσεις σε ένα παιχνίδι.

    Έχει χιούμορ, ακροβατεί μεταξύ μαγικού ρεαλισμού και σουρεαλισμού, γεννά συναισθήματα και δημιουργεί σκέψεις για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Μια ωραία δοσμένη ιστορία που ενισχύεται αισθητικά από την καρτουνίστικη, ιδιαιτέρως εκφραστική και δυναμική σε χρώματα και κίνηση εικονογράφηση της δημιουργού.

    Αν αφαιρέσεις τον ελέφαντα και στη θέση του τοποθετήσεις έναν άνθρωπο, έχεις μια απόλυτα ρεαλιστική, καθημερινή ιστορία, που την ζουν ή την έχουν ζήσει όλα τα παιδιά μέχρι τα 4-5 τους. Ο ελέφαντας όμως είναι αυτός που κάνει την ιστορία διαφορετική και την ξεχωρίζει από μια ακόμα ιστορία.

    Για αναγνώστες από 4 ετών.

    Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

    Με μια ματιά

    • Η Jan Fearlnley γράφει και ζωγραφίζει μια έξυπνη και τρυφερή ιστορία για τη φιλία, τη μνήμη και τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή. Έχει χιούμορ, ακροβατεί μεταξύ μαγικού ρεαλισμού και σουρεαλισμού, γεννά συναισθήματα και δημιουργεί σκέψεις για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Μια ωραία δοσμένη ιστορία που ενισχύεται αισθητικά από την καρτουνίστικη, ιδιαιτέρως εκφραστική και δυναμική σε χρώματα και κίνηση εικονογράφηση της δημιουργού.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Henry Mancini – Baby Elephant Walk

    Into the Jungle

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μα πώς γίνεται να χάσεις έναν ελέφαντα;
    Τίτλος πρωτοτύπου: How Can You Lose An Elephant?
    Συγγραφέας: Jan Fearlnley
    Εικονογράφηση: Jan Fearlnley
    Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο, Απρίλιος 2021
    Απόδοση: Αντώνης Λαμπρινός
    Επιμέλεια: Αμαλία Ζουμπουλάκη
    Σελιδοποίηση Σοφία Ζώρα
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 26 Χ 26
    ISBN: 978-618-5547-01-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular