More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους, των Κέισι Έντουαρντς και Δρ....

    Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους, των Κέισι Έντουαρντς και Δρ. Κρίστοφερ Σκάνλον

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+  – Οδηγός για γονείς, συμβουλευτική

    Οι γονείς είναι το κόκαλο πάνω στο οποίο τα παιδιά ακονίζουν τα δόντια τους.
    Πήτερ Ουστίνωφ

    Αν είδες στη ζωή σου έστω και ένα κορίτσι να υποφέρει μόνο και μόνο γιατί είναι κορίτσι, γιατί το έστελναν να ζει μια ζωή προδιαγεγραμμένης τροχιάς. Αν είδες στη ζωή σου έστω και ένα κορίτσι να ζει τη ζωή που του είπαν, που παντρεύτηκε επειδή έπρεπε ή για να γλιτώσει από την καταπίεση της οικογένειας αγοράζοντας μια καινούρια. Αν είδες στη ζωή σου έστω και ένα κορίτσι να μην πήρε την αγάπη που άξιζε μόνο και μόνο επειδή ήταν κορίτσι και “εσύ είσαι για άλλες δουλειές”, τότε βιβλία σαν ετούτο δω σου χρειάζονται για να θωρακίσεις τον εαυτό σου και για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αν δεν το γνωρίζεις ήδη, για να βλέπεις ευτυχισμένα κορίτσια.

    Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι το βιβλίο αυτό δεν θα το διαβάσουν αυτοί που πραγματικά πρέπει αλλά εκείνοι που ήδη βρίσκονται σε έναν καλό δρόμο αναζήτησης του καλύτερου για τα κορίτσια της ζωής τους. Ας είναι! Ποτέ δεν ξέρεις πού θα δουλέψει ένα καλό βιβλίο.

    Στο Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους η Αυστραλή αρθρογράφος και συγγραφέας Kasey Edwards και ο σύζυγός της, συγγραφέας και ακαδημαϊκός Christopher Scanlon, γονείς δυο κοριτσιών και οι ίδιοι, ρίχνονται στη μεγάλη μάχη της συμβουλευτικής γονέων θέλοντας να μας δώσουν λίγη από την εμπειρία και τη γνώση τους. Σκοπός τους είναι να μεγαλώσουμε όλοι κορίτσια με φιλομάθεια, ανεξαρτησία, αυτονομία, με φιλοδοξίες και στόχους, κορίτσια που θα κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε κάθε συνθήκη, θα μπορούν να λένε όχι όταν πρέπει, θα στέκονται στα πόδια τους μετά από κακοτυχίες, θα αγαπούν τους εαυτούς τους.

    Στην Αυστραλία, οι συγγραφείς παραθέτουν στοιχεία συγκλονιστικά: 1 στα 5 κορίτσια 16-17 ετών βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης, 1 στα 4 κορίτσια έχει αυτοτραυματιστεί κάποια στιγμή, το 51% νιώθουν πολύ συχνά την πίεση να τραβήξουν σέλφι και να τις μοιραστούν, ενώ το 55% των κοριτσιών 8-9 ετών είναι δυσαρεστημένο με το σώμα του και το 56% στις ηλικίες 10-11 προσπαθεί να ελέγξει το βάρος του σώματός τους.

    Μέσα στον σύγχρονο Κυκεώνα της καταναγκαστικής επιτυχίας, της συνεχούς αυτοπροβολής και της γυαλάδας των δήθεν πετυχημένων (τηλε)περσόνων, τα σημερινά κορίτσια βιώνουν ένα πολλαπλό άγχος∙ βάλλονται από παντού.

    Ένα κορίτσι που αγαπά τον εαυτό του θα έχει αυτοπεποίθηση για το σώμα του, θα έχει τον έλεγχο του σώματός του, θα έχει δυνατές σχέσεις, θα είναι ήρεμο και ανεξάρτητο, θα είναι ο εαυτός του, θα γνωρίζουν ότι όλα είναι θέμα εστίασης και αντίληψης και θα εστιάζουν στο πραγματικά σημαντικό. Τα κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους δεν φοβούνται το άγνωστο γιατί είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν κάθε συνθήκη (προοπτική ισχύος).

    Αν λοιπόν δώσουμε ισχυρούς επαίνους, αν προσπαθούμε σε κάθε κακή περίσταση, αντί να καταστροφολογούμε αλλά να αποκλιμακώνουμε την κατάσταση και να απωθούμε τις καταστροφολογικές σκέψεις, αν δεν μεγαλοποιούμε την πτώση ενός παιδιού αλλά δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή όταν σηκώνεται, αν δεν εναποθέτουμε τα πάντα στη σφαίρα των ευχών και των ανόητων γενικολογιών αυτοβοήθειας που κυκλοφορούν, αν δεν κριτικάρουμε συνεχώς, τότε δημιουργούμε ένα πλάσμα που αγαπά τον εαυτό του, που πιστεύει στο δικό του κριτήριο και δεν προσαρμόζεται με βάση τις απόψεις των άλλων.

    Οι δυο συγγραφείς δεν εκφράζουν απλώς προσωπικές απόψεις αλλά έχουν βασιστεί σε πολυετή επιστημονική έρευνα καθώς και στην προσωπική τους εμπειρία. Δεν στρογγυλεύουν, δεν θα διαβάσετε γλυκανάλατες ανοησίες, αλλά μια πλήρη φιλοσοφία ανατροφής και διαπαιδαγωγήσης που έχει βάθος και ποιότητα, ενώ είναι σε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα.

    Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Οι δυο συγγραφείς δεν εκφράζουν απλώς προσωπικές απόψεις αλλά έχουν βασιστεί σε πολυετή επιστημονική έρευνα καθώς και στην προσωπική τους εμπειρία. Δεν στρογγυλεύουν, δεν θα διαβάσετε γλυκανάλατες ανοησίες, αλλά μια πλήρη φιλοσοφία ανατροφής και διαπαιδαγωγήσης που έχει βάθος και ποιότητα, ενώ είναι σε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα.
    • Σκοπός τους είναι να μεγαλώσουμε όλοι κορίτσια με φιλομάθεια, ανεξαρτησία, αυτονομία, με φιλοδοξίες και στόχους, κορίτσια που θα κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε κάθε συνθήκη, θα μπορούν να λένε όχι όταν πρέπει, θα στέκονται στα πόδια τους μετά από κακοτυχίες, θα αγαπούν τους εαυτούς τους.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Raising girls who like themselves
    Συγγραφέας: Kasey Edwards
    Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ελένη Οικονόμου
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Χριστίνα Παναγιώτου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μαρία Γουρνιεζάκη
    Σελιδοποίηση: Ηλίας Σούφρας, Διόπτρα
    Σελίδες: 368
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-439-3

     

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular