More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ δύναμη του ενός, της Τρούντι Λούντβιχ (εικ.: Μάικ Κουράτο)

    Η δύναμη του ενός, της Τρούντι Λούντβιχ (εικ.: Μάικ Κουράτο)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Picture book

    Το 1 είναι ο πρώτος περιττός αριθμός, αφού δεν διαιρείται με το 2, στο σύνολο των φυσικών αριθμών.

    Ο κόσμος άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει επειδή ένας, έστω ένας κάποτε, τώρα, αύριο πίστεψε ότι το Α είναι πιο σωστό από το Β, ότι μπορεί να ανατρέψει δεδομένα και αντιλήψεις, ότι μπορεί να τα καταφέρει εκεί όπου άλλοι απέτυχαν. Ο κόσμος χρειάζεται έναν. Ένας που να πιστέψει ότι μπορεί. Παρότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρξουν κι άλλοι πλάι του, ο ένας είναι η πρώτη πυρηνική έκρηξη, ένα big bang που εκρήγνυται και δημιουργεί έναν νέο γαλαξία.

    Αυτήν την θριαμβευτική δύναμη του ενός αποθεώνει το βιβλίο της Trudi Ludwig που εικονογράφησε ο Mike Curato τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το εξαιρετικό Σκουλήκι αγαπάει σκουλήκι αλλά και τη σειρά Μικρός Έλιοτ.

    Μερικές φορές το Ένα φαίνεται μικρός και μοναχικός αριθμός. Αλλά μη σε ξεγελάει αυτός ο μικρός αριθμός. Το Ένα είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο δυνατό απ’ ό,τι νομίζεις…

    Ένα κορίτσι στέκει μόνο. Ένα άλλο το πλησιάζει φιλικά. Το ακουμπά στον ώμο. Την ακούει. Είναι εκεί γι’ αυτήν. Η πράξη της, αυτή η απλή προσέγγισή της, γίνεται ένα μικρό βότσαλο στο νερό που δημιουργεί απίθανους νέους δακτυλίους. Μια νέα φιλία αρχίζει. Η πόρτα ανοίγει. Η καλοσύνη είναι μεταδοτική, κυκλωτική, σαρωτική, αναδιανεμητική, αναζωογονητική, μιμητική.

    Ένα βιβλίο που μέσα από μια λιτή οπτική αφήγηση που εδώ ηγείται του κειμένου, δίχως όμως να το παραμερίζει, ανασηκώνει τον θρίαμβο της καλοσύνης, της δοτικότητας, της αλληλεγγύης, που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή ενός ανθρώπου, που μπορούν να μεταδώσουν το μήνυμα σε όλους.

    Η καλοσύνη δεν περιορίζονται μόνο στη βοήθεια, στη φιλική διάθεση προς κάποιον άνθρωπο. Είναι μια γενική έννοια που κατευθύνεται προς τα πάντα: ένας σπόρος μπορεί να αρχίσει έναν κήπο, η σοδειά ενός κήπου μπορεί να γίνει ένα πλούσιο γεύμα και ούτω καθεξής.

    Η Trudy Ludwig σηκώνει έναν τοίχο καλοσύνης με απλότητα, τρυφερότητα, ενσυναίσθηση. Στο τέλος του βιβλίου μάλιστα, σε ένα μικρό επιλογικό σημείωμα ενθαρρύνει τους αναγνώστες να σηκώσουμε το βλέμμα προς εκείνους που το έχουν ανάγκη, να τον βάλουμε στην ομάδα μας, στο παιχνίδι μας, να πάψουμε τον αποκλεισμό του, να δώσουμε τέλος στην όποια κακή συμπεριφορά εναντίον του ορθώνοντας το ανάστημά μας, να έχουμε θάρρος και να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Έτσι ο κόσμος αλλάζει και έτσι… αλλάζει ο κόσμος μας.

    Ένα φιλοσοφικό βιβλίο κατά βάση, το οποίο μέσα από την απλότητα των λέξεων και των εικόνων του πυροδοτεί απίστευτη δύναμη ιδεών για συζήτηση με τα παιδιά και εν τέλει γίνεται ένα ιδιαιτέρως επιδραστικό βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 4 ετών με πολλή δύναμη στο κοινό 5-7 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Με μια ματιά

    • Ένα βιβλίο που μέσα από μια λιτή οπτική αφήγηση που εδώ ηγείται του κειμένου, δίχως όμως να το παραμερίζει, ανασηκώνει τον θρίαμβο της καλοσύνης, της δοτικότητας, της αλληλεγγύης, που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή ενός ανθρώπου, που μπορούν να μεταδώσουν το μήνυμα σε όλους.
    • Ένα φιλοσοφικό βιβλίο κατά βάση, το οποίο μέσα από την απλότητα των λέξεων και των εικόνων του πυροδοτεί απίστευτη δύναμη ιδεών για συζήτηση με τα παιδιά και εν τέλει γίνεται ένα ιδιαιτέρως επιδραστικό βιβλίο.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η δύναμη του ενός
    Τίτλος πρωτοτύπου: The power of one
    Συγγραφέας: Trudy Ludwig
    Εικονογράφος: Mike Curato
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Νοέμβριος 2021
    Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
    Επιμέλεια: Ασημίνα Γιαννοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 23 Χ 23
    ISBN: 978-960-645-220-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular