More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20204-7 ετώνΜεταξύ τικ και τακ, της Λουίζ Γκρέιγκ (εικ. Άσλινγκ Λίντσεϊ)

    Μεταξύ τικ και τακ, της Λουίζ Γκρέιγκ (εικ. Άσλινγκ Λίντσεϊ)

    Τικ-τακ, τικ-τακ
    Φωνάζει η πόλη, βιάσου!
    Δε σταματώ! Ο χρόνος τρέχει σαν νερό!

    Σε μια γκρίζα μεγαλούπολη όλοι είναι βιαστικοί. Τρέχουν να προλάβουν. Μα ένα μικρό κορίτσι παρατηρεί τα πάντα από το ψηλό ρολόι της πόλης. Κι έχει μια ανεκτίμητης αξίας δυνατότητα. Να σταματά τον χρόνο!

    Όσο το ρολόι κρατά την ανάσα του, η Λίζελ, περνώντας σαν αχτίδα μέσα στην ακινησία, κάνει τις μικρές της παρεμβάσεις. Με τις μπογιές της μεταμορφώνει ένα γκρίζο σοκάκι. Βοηθά το νεογέννητο, χαμένο κοτσύφι να επιστρέψει στη φωλιά του. Επιστρέφει εγκαίρως το αγαπημένο βιβλίο της βιβλιοθηκονόμου στη βιβλιοθήκη και το χαμένο λούτρινο παιχνίδι στα χέρια του παιδιού που το αναζητά. Ψιθυρίζει στο αυτί της οδηγού του λεωφορείου να κάνει στάση στα μωβ λουλούδια ώστε η εγκλωβισμένη πεταλούδα να βρεθεί σύντομα εκεί όπου ανήκει. Κι όταν σιγά-σιγά οι δείκτες του ρολογιού αρχίζουν να κινούνται και η πόλη επιστρέφει στην κανονικότητά της, η Λίζελ ξαναβρίσκεται ψηλά στο ρολόι της. Δεν είναι όμως μόνη. Ένα αδέσποτο κουτάβι έχει βρει ένα σπίτι κοντά της.

    Η Λουίζ Γκρέιγκ δημιουργεί μια πρωτότυπη, λυρική ιστορία. Το κείμενό της είναι σύντομο και γοητευτικά απλό. Όπως και στο Κουτί της Νύχτας, το κείμενο συνομιλεί αρμονικά με τις εικόνες της Άσλινγκ Λίντσεϊ δημιουργώντας ένα εξαιρετικά καλαίσθητο εικονογραφημένο βιβλίο! Οι λεπτομερείς κατόψεις της πόλης, πριν και μετά τις παρεμβάσεις της Λίζελ, αποτελούν από μόνες τους ένα ενδιαφέρον «κυνήγι θησαυρού» αλλά και άσκησης οπτικού γραμματισμού. Δίχως μεγαλοστομίες με απλές, καθημερινές πράξεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον η ηρωίδα δείχνει μια στάση ζωής. Σε ένα κόσμο ο οποίος κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς ανακαλύπτει τον δικό της τρόπο να σταματά τον χρόνο και να παρεμβαίνει χαρίζοντας ανάσες ευτυχίας. Κλείνοντας το βιβλίο ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει ότι τη δυνατότητα της Λίζελ να σταματά το χρόνο την έχουμε όλοι μας. Αποτελεί απλώς μια επιλογή.

    Μια μαγική ιστορία για τον πολύτιμο χρόνο και την ενσυναίσθηση από της εκδόσεις Διόπτρα την οποία αξίζει να διαβάσει κανείς!
    Στα προτεινόμενα!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μεταξύ τικ και τακ
    Τίτλος: Between tick and tock
    Συγγραφέας: Λουίζ Γκρέιγκ
    Εξώφυλλο: Άσλινγκ Λίντσεϊ
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2019
    Μετάφραση: Ευτυχία Παναγιώτου
    Επιμέλεια: Λύντη Γαλάτη
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24,5 Χ 28,5
    ISBN: 978-960-605-811-0

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular